Και επίσημα δούκας του Σάσεξ ο πρίγκιπας Χάρι

Meghan-Markle_Prince-Harry

Η βασίλισσα Ελισάβετ μόλις ανακοίνωσε τους νέους τίτλους του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ

Η βασίλισσα Ελισάβετ μόλις ανακοίνωσε τους νέους τίτλους του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ με τον πρίγκιπα να μην έχει έναν, αλλά τρεις: έναν για την Αγγλία, έναν για τη Σκωτία και έναν για την Ουαλία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του παλατιού του Κένσινγκτον:

«Η βασίλισσα είναι σήμερα στην ευχάριστη θέση να προσφέρει έναν τίτλο στον πρίγκιπα Χένρι της Ουαλίας. Οι τίτλοι του θα είναι, δούκας του Σάσεξ, κόμη του Ντάμπαρτον και βαρώνος Κιλκίλ. Ο πρίγκιπας Χάρι θα γίνει έτσι η βασιλική του Υψηλότητα δούκας του Σάσεξ και η κυρία Μέγκαν Μαρκλ με το γάμο της θα γίνει η βασιλική της Υψηλότητα δούκισσα του Σάσεξ».

Να σημειωθεί πως η Μέγκαν Μαρκλ θα είναι η πρώτη γυναίκα που παίρνει τον τίτλο της δούκισσας του Σάσεξ.

Η ιστορία του τίτλου του «Δούκα του Σάσεξ»

Έχει υπάρξει μόνο ένας δούκας του Σάσεξ, άρα ο πρίγκιπας Χάρι θα είναι ο δεύτερος, ενώ δεν έχει υπάρξει ποτέ δούκισσα του Σάσεξ.

Το Σάσεξ είναι το κατάλληλο προσωνύμιο ως δώρο της βασίλισσας στον τρίτο εγγονό του, τον Χάρι. Ο πρίγκιπας Αύγουστος Φρεντερικ, ο πρώτος δούκας, ήταν ο ίδιος ένας επαναστάτης, αντιβαίνοντας στους κανόνες και τις βασιλικές προσδοκίες, ιδίως σε θέματα αγάπης.

Ο πρίγκιπας Αύγουστος Φρέντερικ παντρεύτηκε δύο φορές, την πρώτη φορά την κυρία Αυγούστα Μουράϊ το 1793. Αν και παντρεύτηκαν τόσο στη Ρώμη όσο και στο Λονδίνο, και οι δύο γάμοι έγιναν χωρίς τη συγκατάθεση του πατέρα του, Γεώργιου ΙΙΙ, σπάζοντας τους κανόνες του βασιλικού γάμου. Το ζευγάρι χώρισε το 1801.

Επειδή ο γάμος δεν είχε την έγκριση του βασιλιά, η Αυγούστα Μουράι δεν πήρε ποτέ τον τίτλο της «δούκισσας του Σάσεξ».

Ο δεύτερος γάμος του πρίγκιπα Αυγούστου δεν είχε επίσης την έγκριση του τότε μονάρχη και έτσι ούτε η δεύτερη σύζυγο του, Σεσίλια Λετίσια Μπάγκιν, δεν πήρε τον ομώνυμο τίτλο.

Ο πρώτος δούκας του Σάσεξ ήταν επίσης κατά των βασιλικών τάσεων υποστηρίζοντας την κατάργηση της δουλειάς, και προκαλώντας έτσι μια ρήξη με τον αδερφό του, τον μελλοντικό βασιλιά Γεώργιο IV.


ΣΧΟΛΙΑ (2)

Το Δουκας

γραφεται με κεφαλαιο.

Ετσι...

...πέστα, γιατί τα έχουμε ισοπεδώσει όλα πια!!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

20996282

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον άλλοτε αξιωματικό του Καντάφι, που δρούσε ως κατάσκοπος της CIA για την ανατροπή του - Το τηλεφώνημα Τραμπ αυξάνει την πιθανή επέμβασης της Αιγύπτου, δηλώνει διεθνής αναλυτής