Τηλεοπτικές μονομαχίες: Της γυναίκας η… εκπομπή είναι μια άβυσσος

Τηλεοπτικές μονομαχίες: Της γυναίκας η… εκπομπή είναι μια άβυσσος

Τι ελπίζουν οι νεότερες και τι φοβούνται οι παλιότερες; Γιατί φέτος τα κανάλια επενδύουν σε νέα πρόσωπα και πως ετοιμάζονται να αμυνθούν οι παλιές καραβάνες της τηλεόρασης;

papageorgiou_mparka_main
Ένα τοπ μόντελ, μία ηθοποιός και μία δασκάλα. Ηλιάνα Παπαγεωργίου, Δανάη Μπάρκα, Ιωάννα Μαλέσκου. Μία τριάδα – φωτιά, η οποία κατάφερε μόνο με την ανακοίνωση ότι έρχεται να αναλάβει τηλεοπτικά πόστα, προκάλεσε πολλά ερωτηματικά αλλά και αγωνία σε κάποιους οι οποίοι διαπιστώνουν πως το τηλεοπτικό «αίμα» ανανεώνεται με γρήγορους ρυθμούς και με επιλογές που ξαφνιάζουν. Επιπλέον για κάθε κίνησή τους υπάρχουν δημοσιεύματα, τα κανάλια δημιουργούν συνθήκη αναμονής ενώ και ο κόσμος εκφράζει περιέργεια για αυτά τα νέα τηλεοπτικά κορίτσια, τα οποία έρχονται στην πρωινή και την μεσημεριανή ζώνη να αλλάξουν την συνθήκη.

Μεγάλες προσδοκίες; Θα φανεί στο χειροκρότημα

Το τρέιλερ της Ιωάννας Μαλέσκου, με την ίδια να οδηγεί ένα πολυτελές σπορ αυτοκίνητο και να είναι άκρως εντυπωσιακή τόσο από το styling αλλά και λόγω φυσικής ομορφιάς σε συνδυασμό με την σκηνοθετική «ευφυία», αποδεικνύει πως ο ο ΣΚΑΪ δεν «παίζει». Θέλει να περάσει σαφές μήνυμα πως δεν ενδιαφέρεται για κάποια από τις παρουσιάστριες, οι οποίες ήδη κάνουν διαδρομές εδώ και χρόνια στις συγκεκριμένες ζώνες, αλλά προτιμά να «χτίσει» την δική του νέα σταρ. Περίπου τρεις μήνες μάλιστα διήρκεσαν τα δοκιμαστικά των συνεργατών που θα την πλαισιώσουν, με περισσότερα από 50 άτομα να περνούν από τα πλατό και να επιλέγονται τελικά τρεις, οι οποίοι θα την βοηθήσουν να εξελιχθεί αλλά όχι να την καπελώσουν ούτε και να την υπονομεύσουν.

Love It με την Ιωάννα Μαλέσκου | Trailer


Ο σταθμός θέλει αυτή την χρονιά να δημιουργήσει εκ νέου μία lifestyle εκπομπή με περιεχόμενο ελκυστικό για τις γυναίκες τηλεθεάτριες αλλά και για τους διαφημιστές. Επιπλέον, αντί να παρακολουθεί τον ανταγωνισμό να κορφολογεί αποκλειστικές πληροφορίες που αφορούν δικά του προγράμματα, ίσως ήρθε η ώρα να το κάνει ο ίδιος μέσα από μία δική του εκπομπή. Το «Love it» θα έχει μεταξύ άλλων στήλες και σχολιασμό τόσο του «Big Brother» όσο και του «My style rocks» τα οποία είναι αυτά που λειτουργούν ως μαγνήτες για το τηλεοπτικό gossip. Το κανάλι του Φαλήρου θα αδράξει την ευκαιρία να δημιουργήσει μία σχετική αναμονή για αποκλειστικές πληροφορίες σε σχέση με πρόσωπα και εξελίξεις.

Φυσικά η επιλογή της Ιωάννας Μαλέσκου δεν ήταν τυχαία. Όχι λόγω της εντυπωσιακής εμφάνισης μόνο αλλά και λόγω των σπουδών της στα Παιδαγωγικά με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η σχετική αγωνία που υπάρχει συνήθως στην τηλεόραση για τα ελληνικά των παρουσιαστών και των συνεργατών τους. Εχει σχετική εμπειρία από περιφερειακό κανάλι, το «ΚΡΗΤΗ TV», έχει προσδοκίες, θα φανεί αν η εκπομπή της θα γίνει όντως «αγάπη» ή θα κινηθεί στα επίπεδα του τηλεοπτικού φλερτ.

Σε νέο πρόσωπο επένδυσε και ο Alpha, ο οποίος πολιόρκησε την Ηλιάνα Παπαγεωργίου και τελικά κατάφερε να την πείσει να δοκιμάσει τις δυνάμεις της σε κάτι διαφορετικό. Από την θέση της κριτικής επιτροπής του «Next top Model» η εντυπωσιακή Ηλιάνα θα βρίσκεται στο τιμόνι του «Pop up», μιας εκπομπής η οποία θέλει να διαφοροποιηθεί από τα συνήθη «μοντέλα» της συγκεκριμένης ζώνης. Δηλαδή να αποφύγει τα gossip, την αισθητική της κλειδαρότρυπας και να φέρει περισσότερο μία ενδιαφέρουσα πληροφορία, ένα καλογυρισμένο βίντεο, μία διαφορετική συνέντευξη και φυσικά άποψη αλλά όχι «για την μπουγάδα της διπλανής», όπως συνηθίζεται. Αποψη για όλα όσα συμβαίνουν και μας αφορούν με πρόθεση αισιόδοξη και καλή διάθεση. Οι συνεργάτες που θα την πλαισιώσουν έχουν ήδη επιλεγεί σε πρώτη φάση και ως τα τέλη της εβδομάδας η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί.

Μπορεί να μην έχει εμπειρία παρουσιάστριας όμως ίσως αυτό να ήταν που ήθελε ο σταθμός. Ένα φρέσκο πρόσωπο, το οποίο θα κοιτάξει τον κόσμο και θα το εξομολογηθεί, όπως και έπραξε στο τρέιλερ, ζητώντας απλά μία ευκαιρία όπως δικαιούνται όλοι. Αλλωστε οι εκπομπές δεν ανήκουν στα πρόσωπα και σίγουρα χρειάζονται φρεσκάρισμα, ανανέωση και αλλαγές.

Η περίπτωση της Δανάης Μπάρκα είναι ιδιαίτερη. Η ίδια συχνά πυκνά μιλώντας με φίλους θα εξομολογηθεί πως χαίρεται που πλέον η δική της γενιά όταν ανοίγει την τηλεόραση βλέπει γυναίκες κανονικές, γυναίκες δίχως τέλειες αναλογίες, γυναίκες δίχως ντεκαπάζ. Ετσι κι εκείνη ως ένα κανονικό κορίτσι θέλει και θα αναλάβει να παρουσιάσει την ψυχαγωγική εκπομπή της πρωινής ζώνης του Mega.

Κλείσιμο
Πριν από μερικά χρόνια αν το άκουγες θα έλεγες «ωχ, θα φάει τα μούτρα της». Πλέον σχεδόν ανακουφίζεσαι όταν καταλαβαίνεις πως οι προθέσεις των καναλιών δεν είναι οι ίδιες με αυτές του παρελθόντος. Αν δεν πλησιάσεις τα πρότυπα της κοινωνίας τότε θα την χάσεις. Αν δεν ακολουθήσεις τις ανάγκες των γυναικών που σε παρακολουθούν, τότε θα πέσεις θύμα του ζάπινγκ.

Ναι, είναι νέες, είναι άπειρες. Είναι όμως η απάντηση στο αίτημα για ανανέωση και εξορθολογισμό των τηλεοπτικών προτύπων. Η εικόνα των τριών δεκαετιών της ιδιωτικής τηλεόρασης έκλεισε έναν κύκλο ο οποίος άφησε παθογένειες και απέδειξε πως δεν μπορεί να πατάς συνέχεια στα ίδια χνάρια. Θα βρεθεί κάποιος ο οποίος θα χαράξει μία διαφορετική πορεία η οποία τελικά μπορεί και να αποδειχθεί πολύ πιο ενδιαφέρουσα. Και σίγουρα θα σπεύσουν οι περισσότεροι να τον ακολουθήσουν.

Danai_Mparka


Οι παλιές, οι έμπειρες, οι ετοιμοπόλεμες

Η εμπειρία δεν ακυρώνεται από τη μία στιγμή στην άλλη. Οι παρουσιάστριες, οι οποίες βρίσκονται εδώ και πολλές σεζόν επικεφαλής των εκπομπών, γνωρίζουν πολύ καλά τα τηλεοπτικά «κόλπα». Όπως γνωρίζουν και τις επιθυμίες του κοινού. Εχουν αντιληφθεί ότι η τηλεόραση αλλάζει και τα πρόσωπα που έρχονται αργά ή γρήγορα θα διαδεχτούν τα παλιότερα. Όμως το «παλιό» διασφαλίζει τη συνήθεια.

Οι περισσότερες γυναίκες αγνοούν το περιεχόμενο της εκπομπής και επιλέγουν την αγαπημένη τους παρουσιάστρια. Αυτή που συνήθισαν, το τηλεοπτικό πρότυπό τους, την τηλεοπτική συντροφιά τους. Αλλωστε τηλεόραση παρακολουθούν οι μεγαλύτερες ηλικίες και όχι οι πολύ νεαρές οι οποίες στην διάρκεια προβολής του ημερήσιου προγράμματος σπουδάζουν ή εργάζονται.

Σε κάθε περίπτωση «ο παλιός είναι αλλιώς» και οι Φαίη Σκορδά, Σταματίνα Τσιμτσιλή, Κατερίνα Καραβάτου και Κατερίνα Καινούργιου έχουν «όπλα στη φαρέτρα τους» προκειμένου να δώσουν την μάχη τους, η οποία για φέτος θα είναι ίσως η πιο δύσκολη των τελευταίων ετών. 

skorda_2
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης