Κορωνοϊός: Στα 117 τα κρούσματα - Δέκα τα «ορφανά»

Κορωνοϊός: Στα 117 τα κρούσματα - Δέκα τα «ορφανά»

18 νέα κρούσματα σε 24 ώρες και άλλα 15 υπό διερεύνηση  -Προβληματισμός στους επιστήμονες για τα «ορφανά» κρούσματα - Εξιτήριο πήρε η 38χρονη στη Θεσσαλονίκη μαζί με το παιδί της

coronavirus-nosokomeio
Στα 117 ανέρχονται τα  κρούσματα του κορωνοϊού  στην Ελλάδα- τα 18 από αυτά επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Από αυτά όμως, τα 10  χαρακτηρίζονται ως «ορφανά», δεν είναι  γνωστό δηλαδή πώς ασθένησαν. Τα 82 είναι «εισαγόμενα», τα 25 αποτελούν των πρώτων και τα υπόλοιπα άγνωστης προέλευσης. Υπάρχουν ακόμη 15 υπό διερεύνηση.  Από τους 117 που μιλύνθηκαν από τον κορωνοϊό, 34 νοσηλεύονται, 3 σε ΜΕΘ και πήραν εξιτήριο η 38χρονη που είχε διαγνωσθεί πρώτη με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα μαζί με το παιδί της. 

Ωστόσο αυτό που προβληματίζει την επιστημονική κοινότητα είναι τα 10 «ορφανά» κρούσματα, αυτά δηλαδή που δεν είναι γνωστή η πηγή της διασποράς. Ηδη, ο κ.Τσιόδρας ανακοίνωσε νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς που περιλαμβάνουν κλείσιμο θεάτρων, κινηματογράφων, παιδοτόπων, κέντρων διασκέδασης,  γυμναστηρίων και χώρων πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Διαβάστε ακόμη:

Κορωνοϊός: Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξάπλωση της νόσου

Κορωνοϊός - Αδερφός 66χρονου: «Να είναι το τελευταίο θύμα του φονικού ιού»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης