Σκόπελος: Μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση για εξουδετέρωση νάρκης 300 κιλών - Δείτε βίντεο

Σκόπελος: Μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση για εξουδετέρωση νάρκης 300 κιλών - Δείτε βίντεο

Η νάρκη εντοπίστηκε σε άριστη κατάσταση τυχαία, πριν από περίπου ένα μήνα στο Λουτράκι της περιοχής Γλώσσα

narki-arthro_2
Μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη για την εξουδετέρωση ενεργής νάρκης βάρους 300 κιλών του Β' Παγκοσμίου πολέμου που εντοπίστηκε σε άριστη κατάσταση, τυχαία πριν από περίπου ένα μήνα στο Λουτράκι της Γλώσσας Σκοπέλου.

Η νάρκη που δεν έχει διαβρωθεί εντοπίστηκε από κάτοικο της περιοχής, ο οποίος παρατηρούσε τον βυθό με μάσκα. Αμέσως ειδοποίησε τη Λιμενική Αρχή και ο λιμενάρχης Σκοπέλου Γιώργος Γκάρας έδωσε εντολή να ξεκινήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να μεριμνήσει ο στρατός για την εξουδετέρωσή της. Ταυτόχρονα η λιμενική Αρχή ειδοποίησε εγγράφως την ΔΕΗ, ζητώντας την απομάκρυνση των υποβρύχιων καλωδίων από το συγκεκριμένο σημείο, καθώς μέσω αυτών ηλεκτροδοτείται ολόκληρο το νησί. Σημειώνεται ότι το εύρημα εντοπίστηκε σε απόσταση μόλις 70 μέτρων από την παραλία και σε βάθος περίπου 7 μέτρων, ενώ στη συγκεκριμένη παραθαλάσσια περιοχή υπάρχουν τουριστικές επιχειρήσεις, ανάμεσα στις οποίες και ένα πεντάστερο ξενοδοχείο το Natura.

Το φουσκωτό των ειδικών δυνάμεων τραβάει τη νάρκη με ειδικά καλώδια


Σκόπελος: Μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση για εξουδετέρωση νάρκης 300 κιλών



Κλείσιμο
Νάρκη


Από το πρωί το Λουτράκι Σκοπέλου έχει μετατραπεί σε στρατιωτική ζώνη. Ειδικές δυνάμεις του στρατού, του ναυτικού και των Λιμενικών δυνάμεων έχουν φροντίσει για την εκκένωση της περιοχης. Ετοίμασαν ειδικά σχοινιά και μπαλόνια που θα βοηθήσουν να σηκωθεί η νάρκη από το βυθό και να μεταφερθεί σε ακόμη μεγαλύτερη απόσταση, περίπου στα 150 μέτρα από την παραλία και αυτό διότι αν δεν πετύχει την ελεγχόμενη έκρηξη για την εξουδετέρωση της να είναι σε θέση να επιχειρήσουν για δεύτερη φορά. Ένας δύτης θα ενεργοποιήσει το φυτίλι και αμέσως θα απομακρυνθεί με το φουσκωτό σκάφος των ειδικών δυνάμεων.

Για την ιστορία, η νάρκη των 300 κιλών συνδέεται με την περίοδο του Β' Παγκοσμίου πολέμου και πιθανόν σχετίζεται με κάποια ναυμαχία ή υποθαλάσσια πολεμική επιχείρηση εκείνης της εποχής.

Δείτε φωτογραφίες:

narki-skopelos-3


narki-skopelos-2


Narki-skopelos

Δείτε επίσης:

Κρήτη: Εντοπίστηκε νάρκη στη Χερσόνησο

Σητεία: Βρέθηκε νάρκη στη θαλάσσια περιοχή της Κάτω Ζάκρου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης