Πρύτανης παν. Αθηνών στον ΘΕΜΑ 104,6: Οδηγία για αναστολή εκπαιδευτικών εκδρομών από πανεπιστήμια

Πρύτανης παν. Αθηνών στον ΘΕΜΑ 104,6: Οδηγία για αναστολή εκπαιδευτικών εκδρομών από πανεπιστήμια

Για την αντιμετώπιση στην Ελλάδα εξήγησε ότι «θα εξαρτηθεί από τον αριθμό. Αν έχουμε 5-10 κρούσματα την ημέρα, αντιμετωπίζονται με τα μέτρα που έχουμε σήμερα»

pan-atinon
«Πολύ σωστά» χαρακτήρισε ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών Αθανασίος Δημόπουλος τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί από τα υπ. Υγείας και Παιδείας για τον κορωνοϊό.

«Δεν μπορεί να πάνε παιδιά σε μια περιοχή όπου δυνητικά μπορεί να εκτεθούν στον ιό» είπε ο πρύτανης στον ΘΕΜΑ 104,6.

«Όσον αφορά τα πανεπιστήμια δώσαμε οδηγία για αναστολή τυχόν εκπαιδευτικών εκδρομών που διοργανώνονται από τα ιδρύματα αλλά δεν βάζουμε περιορισμό για προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς ή διδακτικό προσωπικό» αποκάλυψε ο κ. Δημόπουλος.

Υπενθύμισε, δε, ότι τα πιο ασφαλή μέτρα για λοιμώξεις που μεταδίδονται με σταγονίδι από άνθρωπο σε άνθρωπο είναι «να φοράμε μάσκα, να πλένουμε τα χέρια, να μην αγκαλιαζόμαστε, να μην δίνουμε χέρι, να είμαστε σε απόσταση μεγαλύτερη του ενός μέτρου».

Όσον αφορά την αντιμετώπιση στην Ελλάδα εξήγησε ότι «θα εξαρτηθεί από τον αριθμό. Αν έχουμε 5-10 κρούσματα την ημέρα, αντιμετωπίζονται με τα μέτρα που έχουμε σήμερα. Αν έχουμε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, θα υπάρξει διαλογή».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης