Aπεργία την Τρίτη: Παραλύουν τα Μέσα Μεταφοράς - Οι συγκεντρώσεις και ποιοι άλλοι απεργούν

Aπεργία την Τρίτη: Παραλύουν τα Μέσα Μεταφοράς - Οι συγκεντρώσεις και ποιοι άλλοι απεργούν

Ακινητοποιημένα τα Μέσα Μεταφοράς, δεμένα και τα πλοία - Κανονικά θα κινηθούν προαστιακός και τρένα - Δεν θα ισχύσει ο δακτύλιος, νόμιμα θα μπορούν να κυκλοφορούν οι οδηγοί και στις λεωφορειολωρίδες - Οι συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας

mmm-apergia-16-2-2020
Χειρόφρενο τραβούν την Τρίτη και για 24 ώρες οι εργαζόμενοι σε μετρό, λεωφορεία, τραμ και τρόλεϊ. Για το λόγο αυτό, ο δακτύλιος δεν θα ισχύσει, προκειμένου να διευκολυνθούν με τις μεταφορές τους οι οδηγοί στο κέντρο της Αθήνας, ενώ νόμιμα θα μπορούν να κυκλοφορούν και στις λεωφορειολωρίδες.

Στην 24ωρη απεργία των ΑΔΕΔΥ, Εργατικού Κέντρου Αθήνας και ΠΑΜΕ συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς και ως εκ τούτου την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου δεν θα κινηθούν λεωφορεία και τρόλεϊ, ενώ ακινητοποιημένοι θα μείνουν και οι συρμοί του τραμ και του μετρό, στις γραμμές 1,2 και 3. Στην απεργία συμμετέχουν επίσης η ΣΤΑΣΥ, η ΠΕΝΕΠ (παραμένουν δεμένα τα πλοία στον Πειραιά, στη Ραφήνα και στο Λαύριο), το Σωματείο Οικοδόμων, η Ομοσπονδία Λογιστών και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Αντίθετα, κανονικά θα κινηθούν ο προαστιακός σιδηρόδρομος και τα τρένα σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ.

«Η κυβέρνηση, ξέχασε πολύ γρήγορα τις δεσμεύσεις της για κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου και προχωράει σε μια νέα αντιασφαλιστική επίθεση, προωθώντας ένα νομοσχέδιο, το οποίο συνεχίζει με μικροβελτιώσεις, στην ίδια φιλοσοφία και πολιτική του προηγούμενου απαράδεκτου νόμου. Όπως διαπιστώνουμε, οι αυξήσεις στις συντάξεις που είχε υποσχεθεί, είναι τελικά ψίχουλα, συγκριτικά με τις απώλειες του συνταξιοδοτικού εισοδήματος, ιδιαίτερα κατά την τελευταία δεκαετία» τονίζει σε ανακοίνωση του το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ.

Και συνεχίζει «διεκδικούμε :

Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Καμία ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Κλείσιμο
Ένταξη των ηλεκτροδηγών της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε στα ΒΑΕ με αναδρομική ισχύ, ώστε να αρθεί το ασφαλιστικό κενό των προηγούμενων ετών και ανάληψη του κόστους από το Κράτος.
Επαναφορά των ΒΑΕ όπου έχουν καταργηθεί και την επέκτασή τους στις ειδικότητες της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.
Υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης, η οποία να ανταποκρίνεται τόσο στις πραγματικές ανάγκες, όσο και στις ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας των ειδικοτήτων της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.».
Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι των ΗΛΠΑΠ επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο «ιδιωτικοποιεί την κοινωνική ασφάλιση και σπρώχνει χιλιάδες νέους εργαζόμενους στα ιδιωτικά ξένα κεφάλαια. Η ασφάλεια και η υγεία των εργαζομένων δεν μπορεί να είναι "κόστος" ούτε τζόγος. Ζητάμε να επιστραφούν άμεσα τα κλεμμένα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων».

Οι συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας

Δύο συγκεντρώσεις, μία του ΠΑΜΕ που έχει προγραμματιστεί στις 10.30 στα Προπύλαια και μία της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 11.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, θα γίνουν την Τρίτη στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ σημειώνει σε ανακοίνωσή της ότι «το νομοσχέδιο που η κυβέρνηση καταθέτει για ψήφιση δεν είναι τίποτα άλλο παρά η συνέχιση των μνημονιακών αντιασφαλιστικών νόμων που ψηφίστηκαν την περίοδο 2010-2019 και είχαν ως συνέπεια τη μείωση των συντάξεων από 20% έως και 60%». Και ζητεί:

Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν.4387/2016) και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων.
Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
Πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων.
Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Καμία ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης