Τα... γυρνάει η εκκλησία για τα σεμινάρια της Γκόλντι Χόουν στη Σκιάθο

Τα... γυρνάει η εκκλησία για τα σεμινάρια της Γκόλντι Χόουν στη Σκιάθο

Η Δημοτική Αρχή εξήγησε πως δεν θα δώσει καμία συνέχεια στο θέμα αυτό το οποίο δημιουργήθηκε από λανθασμένη ενημέρωση της Μητρόπολης

goldie-hawn-seminario-skiathos_2
Κάμφθηκαν ακόμη και οι πιο ακραίες αντιδράσεις εκείνων που ήθελαν να ρίξουν στην «πυρά» τους υπεύθυνους του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκιάθου λόγω της συνεργασίας τους με το ίδρυμα της διάσημης ηθοποιού του Χόλιγουντ Γκόλντι Χόουν, όπου πρόσφεραν τα σεμινάρια του προγράμματος MindUp.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Δημοτική Αρχή μετά και την ανακοίνωση της Μητρόπολης Χαλκίδος ήρθε σε επικοινωνία με την Μητρόπολη όπου δόθηκαν εξηγήσεις και διευκρινήσεις για τα σεμινάρια αυτά, τα οποία απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς. Κατά την επικοινωνία η Δημοτική Αρχή εξήγησε πως δεν θα δώσει καμία συνέχεια στο θέμα αυτό το οποίο δημιουργήθηκε από λανθασμένη ενημέρωση της Μητρόπολης ενώ και από την πλευρά της η Μητρόπολη σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι διατεθειμένη να δώσει κάποια συνέχεια.

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης Χαλκίδος

Στην ανακοίνωση της Μητρόπολης Χαλκίδος επισημαίνει τα εξής: «Η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος πληροφορήθηκε από τον διαδικτυακό τύπο, σχετικά με τη διεξαγωγή σεμιναρίου προγράμματος MindUp εντός των ορίων της εκκλησιαστικής ευθύνης της, το οποίο, σύμφωνα με την ανακοίνωση, απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, αλλά έχει στόχο να τονώσει την αυτοπεποίθηση των παιδιών.

Η Αντιαιρετική Υπηρεσία της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, λοιπόν, συντονισμένη με την αρμόδια επιτροπή της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, με συναίσθηση του καθήκοντός της και υπευθυνότητα πληροφορεί τους ορθοδόξους χριστιανούς, οι οποίοι ανήκουν στα όρια της ποιμαντικής της ευθύνης, ήτοι το πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων (Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου) τα εξής.

Κλείσιμο
Σέβεται το αγαθό της ελευθερίας, με το οποίο επροίκισε ο Θεός τον άνθρωπο και αναγνωρίζει στον καθένα το δικαίωμα της ανεξιθρησκίας. Διδάσκει προς όλους την αγάπη και είναι αντίθετη με την μισαλλοδοξία. Έχει υποχρέωση να κηρύσσει την Αλήθεια της Ορθοδόξου Εκκλησίας και να προστατεύει τα μέλη της από τις πλάνες των αιρετικών παραφυάδων και των εξωχριστιανικών θρησκευτικών δοξασιών, οι οποίες συχνότατα δεν αποκαλύπτουν την πραγματική τους ταυτότητα, αλλά, προκειμένου να έχουν οπαδούς, παραπληροφορούν εκείνους, στους οποίους στοχεύουν και απευθύνονται».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης