Θεσσαλονίκη: Θλίψη για τον αυτόχειρα καθηγητή - Είχε αντιμετωπίσει πρόσφατα σοβαρό πρόβλημα υγείας

Θεσσαλονίκη: Θλίψη για τον αυτόχειρα καθηγητή - Είχε αντιμετωπίσει πρόσφατα σοβαρό πρόβλημα υγείας

Αυτοτραυματίστηκε θανάσιμα με αιχμηρό αντικείμενο μέσα στο γραφείο του - Το συγκινητικό μήνυμα στην οικογένειά του

apthktini
Σοκαρισμένη παραμένει η Πανεπιστημιακή κοινότητα της Θεσσαλονίκης από την αυτοκτονία του 53χρονου επίκουρου καθηγητή της Κτηνιατρικής μέσα στο γραφείο του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, πρόκειται για τον επίκουρο καθηγητή Φ.Γ, ο οποίος τα τελευταία δέκα χρόνια εργαζόταν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στο τμήμα Κτηνιατρικής, με γνωστικό αντικείμενο τη βακτηριολογία και τα λοιμώδη νοσήματα των ζώων.

Το πρωί της Τρίτης, ο 53χρονος ακαδημαϊκός, ο οποίος ήταν και πατέρας δύο παιδιών, πήγε στο Πανεπιστήμιο καθώς είχε μάθημα ανέβηκε στο πρώτο όροφο που βρισκόταν το γραφείο του χωρίς κανείς να υποψιάζεται τι επρόκειτο να ακολουθήσει.

Ο συναγερμός για τον 53χρονο σήμανε περίπου στις δώδεκα το μεσημέρι, όταν φοιτητές ενημέρωσαν τις πανεπιστημιακές αρχές ότι ο καθηγητής έχει αργήσει να πάει στην αίθουσα.

Τότε ήταν που μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας πήγαν στο γραφείο του όπου και βρήκαν τον 53χρονο μέσα σε ένα λουτρό αίματος αφού είχε κόψει με αιχμηρό αντικείμενο τις φλέβες του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καθηγητής Κτηνιατρικής είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο πριν από μερικούς μήνες και αυτό είχε επιβαρύνει την ψυχολογία του.

Κλείσιμο
Οι ίδες πληροφορίες από τον στενό του κύκλο αναφέρουν ότι ο αυτόχειρας καθηγητής δεν άντεξε το γεγονός ότι δεν μπορούσε να διαχειριστεί σωστά τον εαυτό του.

Όλοι στην πανεπιστημιακή κοινότητα κάνουν λόγο για έναν εξαίρετο άνθρωπο και επιστήμονα, δραστήριο και ευγενικό.

Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο ΑΠΘ εντόπισαν ένα σημειώμα του 53χρονου με το οποίο αποχαιρετούσε τους δικούς του ανθρώπους ζητώντας μάλιστα από την γυναίκα του να προσέχει τα παιδιά τους. Κατά πληροφορίες ο καθηγητής ζητούσε συγγνώμη από την οικογένειά του και δήλωνε πόσο πολύ τους αγαπούσε

Εκτός από το πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ο ακαδημαϊκός είχε εργαστεί στον Ελληνικό Στρατό, στο τμήμα βιολογικών ερευνών και στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ενώ είχε δημοσιεύσει δεκάδες άρθρα και εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά και ιστοσελίδες.

Την υπόθεση της αυτοκτονίας του καθηγητή ερευνά το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης