Επανομή: Στιγμές τρόμου για ζευγάρι ηλικιωμένων στα χέρια ληστών

Επανομή: Στιγμές τρόμου για ζευγάρι ηλικιωμένων στα χέρια ληστών

Τέσσερις δράστες που φορούσαν κουκούλες, εισέβαλαν στο σπίτι, κρατώντας ρόπαλα και φτυάρια - Ζητούσαν χρήματα και χρυσαφικά - Χτύπησαν με το φτυάρι στο κεφάλι τον 83χρονο 

ληστεια-επανομη-8
Από τύχη δεν συνέβησαν τα χειρότερα στη διάρκεια ληστείας στην περιοχή της Επανομής, όταν τέσσερις κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο σπίτι ζευγαριού ηλικιωμένων, χτυπώντας μάλιστα τον άνδρα με φτυάρι στο κεφάλι.

Όπως μεταδίδει το Grtimes.gr, το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Τρίτης, στη μονοκατοικία όπου ζουν τα τελευταία χρόνια ο 83χρονος άνδρας και η 74χρονη σύζυγος του, στον οικισμό «Μετόχι» που βρίσκεται ανάμεσα στην Επανομή και τη Νέα Ηράκλεια.

Οι ηλικιωμένοι είχαν μόλις ξαπλώσει όταν οι 4 δράστες που φορούσαν κουκούλες, έσπασαν ξαφνικά την εξώπορτα και εισέβαλαν στο σπίτι, κρατώντας ρόπαλα και φτυάρια!

Μόλις ο 83χρονος τους αντίκρισε σαστισμένος, ψέλλισε «τι θέλετε παιδιά;» και ένας από τους αδίστακτους κακοποιούς, χωρίς κανέναν ενδοιασμό τον χτύπησε με ένα μεγάλο φτυάρι στο κεφάλι, τραυματίζοντας τον και προκαλώντας του αιμορραγία.

Η σύζυγος του 83χρονου έντρομη παρακάλεσε να μην τους σκοτώσουν, με τους ληστές να απειλούν και να φωνάζουν «σκάστε… Μη μιλάς εσύ.. Τα λεφτά και τα χρυσαφικά σας».

Η γυναίκα μάταια τους εξηγούσε πως εκτός από λίγα χρήματα, δεν είχαν τίποτα άλλο, εκτός από τα χάπια που παίρνουν για τα προβλήματα υγείας τους.

Κλείσιμο
Οι αδίστακτοι κακοποιοί άρχισαν να κάνουν φύλο και φτερό το σπίτι ψάχνοντας λεία, σπάζοντας τα εξωτερικά φώτα για να διαφύγουν στο σκοτάδι, παίρνοντας το σταθερό τηλέφωνο και καταστρέφοντας το τηλεφωνικό καλώδιο ενώ κάποια στιγμή επιχείρησαν να πάρουν και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του 83χρονου, με τον ίδιο να τους παρακαλάει αιμόφυρτος από το πάτωμα όπου ήταν πεσμένος, να τα αφήσουν για να μπορέσει να πάει στο νοσοκομείο. Τελικά ο ένας από τους δράστες που είχε τα κλειδιά, τα άφησε επί τόπου.

Μετά από 5 λεπτά, όσο κράτησε το μαρτύριο των ηλικιωμένων, οι δράστες εγκατέλειψαν τα θύματα τους, παίρνοντας μαζί τους τα 400 ευρώ που βρήκαν, μια χρυσή αλυσίδα που φορούσε η 74χρονη, τις βέρες τους που τις αφαίρεσαν με τη βία από τα χέρια τους και τα δύο κινητά τηλέφωνα που είχαν, προκειμένου να μην μπορέσουν να ενημερώσουν την αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φεύγοντας από το συγκεκριμένο σπίτι, «χτύπησαν» και ένα ακόμα στην περιοχή, ενώ ένα αυτοκίνητο που βρέθηκε να καίγεται αργότερα το ίδιο βράδυ, σε ερημικό σημείο στην ίδια περιοχή, δεν αποκλείεται να είναι των δραστών, οι οποίοι ήθελαν να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Ο 83χρονος άνδρας μετέβη στο νοσοκομείο Γ.Γεννηματάς όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα του τραύματος που υπέστη, χωρίς ευτυχώς να χρειαστεί να νοσηλευτεί.

Μετά το τραγικό συμβάν, οι δύο ηλικιωμένοι φέρονται αποφασισμένοι να αφήσουν το σπίτι τους και να νοικιάσουν σπίτι στη Θεσσαλονίκη, όπου θα αισθάνονται πιο ασφαλείς.

Δείτε φωτογραφίες από τη ληστεία που δημοσίευσε το grtimes.gr
ληστεια-επανομη-1-768x868
ληστεια-επανομη-3-768x884
ληστεια-επανομη-5-768x766
ληστεια-επανομη-8


Πηγή: grtimes.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης