Μεταναστευτικό: Ο Ερντογάν άνοιξε την «κάνουλα» των ροών - 433 πρόσφυγες την Τρίτη

limeniko_mig

Οι 292 μεταφέρθηκαν στη Λέσβο και οι υπόλοιποι σε Αλεξανδρούπολη, Κω και Κάλυμνο

Στη θεωρία φαίνεται να περιορίζεται η συμφωνία των Βρυξελλών με την Άγκυρα για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών από τα τουρκικά παράλια στα ελληνικά νησιά και την ευρωπαϊκή ήπειρο, καθώς οι τουρκικές αρχές είτε κλείνουν τα μάτια στη δράση των διακινητών, είτε είναι ανίκανες να την περιορίσουν.

Μόνο την Τρίτη και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στο Αιγαίο, εντοπίστηκαν και διασώθηκαν από την ελληνική ακτοφυλακή και τις δυνάμεις της Frontex, τουλάχιστον 433 πρόσφυγες και μετανάστες, σε 11 διαφορετικά περιστατικά. Προορισμός των διακινητών ήταν κατά κύριο λόγο η Λέσβος, όπου μεταφέρθηκαν 292 άνθρωποι και κατά δεύτερο λόγο η Αλεξανδρούπολη, όπου μεταφέρθηκαν 77 άνθρωποι, η Κως (34) και η Κάλυμνος (30).

Πιο αναλυτικά η επίσημη ενημέρωση από το Λιμενικό Σώμα:

1)Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα έξι (36) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή 6,5 ν.μ. νοτιοανατολικά λιμένα Αλεξανδρούπολης, πνευστή λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αλεξανδρούπολης. Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

2)Επίσης, στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα ενός (41) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Ειδικότερα, δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισαν στη θαλάσσια περιοχή 4 ν.μ. νότια λιμένα Αλεξανδρούπολης, πνευστή λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το ανωτέρω σκάφος οδηγήθηκε από τα περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμένα Αλεξανδρούπολης. Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

3)Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα ενός (41) αλλοδαπών προέβη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''. Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ''ΜΥΣΤΕΓΝΩΝ'' ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

4)Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα τεσσάρων (34) αλλοδαπών προέβη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''. Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ''ΨΑΛΙΔΙ'' ν. Κω, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον επιβατικό λιμένα Κω. Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

5)Στον εντοπισμό τριάντα οκτώ (38) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης, στην περιοχή ''ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ'' ν. Λέσβου, οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί επί της ακτής, ενώ συνελήφθη μεταξύ αυτών ο 27χρονος χειριστής της λέμβου. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

6)Στον εντοπισμό σαράντα πέντε (45) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σιγρίου, στην περιοχή ''ΓΑΒΑΘΑ'' ν. Λέσβου, οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί επί της ακτής, ενώ συνελήφθη μεταξύ αυτών ο 23χρονος χειριστής της λέμβου. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Σιγρίου.

7)Στον εντοπισμό τριάντα τεσσάρων (34) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μήθυμνας, στην περιοχή ''ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ'' Μήθυμνας ν. Λέσβου, οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί επί της ακτής, ενώ συνελήφθη μεταξύ αυτών ο 27χρονος χειριστής της λέμβου.

8)Επίσης, στον εντοπισμό σαράντα δύο (42) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μήθυμνας, στην περιοχή ''ΣΚΑΛΑ ΣΥΚΑΜΝΙΑΣ'' ν. Λέσβου, οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί επί της ακτής, ενώ συνελήφθη μεταξύ αυτών ο 40χρονος χειριστής της λέμβου.

9)Επιπρόσθετα, στον εντοπισμό σαράντα εννέα (49) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μήθυμνας, οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί στον οικείο λιμένα, ενώ συνελήφθη μεταξύ αυτών ο 33χρονος χειριστής της λέμβου.

10)Στον εντοπισμό σαράντα τριών (43) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μήθυμνας, στην περιοχή ''ΠΑΛΗΟΣ'' ν. Λέσβου, οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί επί της ακτής, ενώ συνελήφθη μεταξύ αυτών ο 26χρονος χειριστής της λέμβου. Προανακρίσεις διενεργούνται από το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας.

11)Στον εντοπισμό τριάντα (30) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καλύμνου, στη ν. Καλόλιμνο, οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί επί της ακτής, ενώ συνελήφθη μεταξύ αυτών ο 26χρονος χειριστής της λέμβου. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καλύμνου.

ΣΧΟΛΙΑ (14)

Τα δικά του κάνει.

Ας την ανοίγει την κάνουλα αρκεί να γίνει σωστή διαχείριση επί του θέματος και να παρθούν όλα εκείνα τα μέτρα που πρέπει σε τέτοιες περιπτώσεις. Θα έλεγα να γίνουμε σαν τα σύνορα Μεξικού ΗΠΑ αλλά οκ δεν είναι η ώρα τώρα...

Στέλλα Ιακωβίδου

Μή βαρυγκομάτε. Τί λέει ο Χριστός μας; Να τους περιθάλψουμε όλους, όσοι κι αν έρθουν. Να γίνουμε θυσία γι' αυτούς τους εμπερίστατους ανθρώπους. Ποιός νοιάζεται για την Ελλάδα; Τις ψυχές μας να σώσουμε

Hercules, Lesvos

Μήπως είναι πια καιρός, κρύες μέρες που είναι, η χώρα μας να στέλνει καθημερινά πλοία στα Τουρκιά παράλια για να μεταφέρει στην ασφαλή χώρα μας τους ταλαιπωρημένους αυτούς συμπολίτες μας; Μήπως θα έπρεπε ΗΔΗ να είχαν χτιστεί υπερσύγχρονες πόλεις για την μόνιμη εγκατάσταση τους; Τι περιμένει η κυβέρνηση, να χαθούν και άλλες ζωές στο Αιγαίο; Ποιον κοροϊδεύει ο κύριος Μητσοτάκης με το να δηλώνει περήφανος για τη δημιουργία της πολυπολιτισμικής Ελλάδας; Έτσι θα γίνει αυτό κύριε Μητσοτάκη; Με αυτή την προχειρότητα; Ο Ελληνικός λαός απαιτεί εδώ και τώρα ενσωμάτωση με ίσες ευκαιρίες για όλους τους μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα αλλά και για όλους όσους θα έρθουν.

Victor

Δε με ενδιαφέρει το πως. Με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα. Ο τρόπος αδιάφορος. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

AΓΡΑΦΙΩΤΗΣ

Εάλω η Eλλάς. Σύντομα στη θέση της η δημιουργία Ισλαμικού Χαλιφάτου.

Ε...

... Καιρός είναι, να σταματήσει από εμάς η κάνουλα. Ας το τολμήσει η κυβέρνηση, ο λαός είναι μαζί της.

Κατεχόμενα Πατήσια

Άμα είσαι Κούλης και είσαι περήφανος που η Ελλάδα γίνεται πολυπολιτισμικη δηλαδή ο βόθρος της αφροασιας.... όταν τους προσφέρεις επιδόματα και ξενοδοχεία και τους μεταφέρεις στην ενδοχώρα με ένα δικαστικό σύστημα γτπ......Ε τότε τι περιμένεις να γίνει;;;; Μα μην έρθουν;;;;... μόνο εγώ βλέπω ότι ο Κούλης τους λέει να έρθουν;

Nikos

Τους βοηθαμε με ολες μας τις δυναμεις!!! Πρεπει ο κοσμος να στηριξει τετοια προτζεκτ!!!!!

ΜΑΖΕΥΕ

μάζευε κι ας είν΄ και ρώΥες

Αλιαρταιος

Δεν ειναι κακο να στηριζεις τους μεταναστες , συγχαρητηρια στον πρωθυπουργο κ. Κυριακο Μητσοτακη

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

themos_ar1

Το μνημόσυνο του Θέμου Αναστασιάδη έγινε σήμερα στη Μάνη, το μέρος που αγαπούσε και ο ίδιος διάλεξε για την ταφή του

peripoliko_ar

Πρόκειται για 15 αλλοδαπούς που συνελήφθησαν και άλλους έξι που αναζητούνται οι οποίοι κάθε φορά που συλλαμβάνονταν έδιναν ψεύτικα ονόματα και διευθύνσεις για να μην εντοπίζονται - Έκαναν ληστείες, κλοπές και διακίνηση ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας, κυρίως στα Εξάρχεια, το Σύνταγμα, τον Άγιο Παντελεήμονα

89