Δήμαρχος ανατολικής Σάμου: Να μεταφερθούν οι μετανάστες στην ενδοχώρα

Δήμαρχος ανατολικής Σάμου: Να μεταφερθούν οι μετανάστες στην ενδοχώρα

Ο δήμαρχος ανατολικής Σάμου Γ. Στάντζος, μιλώντας σε μεγάλο συλλαλητήριο για το μεταναστευτικό-προσφυγικό, ζήτησε επίσης εφαρμογή της νομοθεσίας για τη φύλαξη των συνόρων

samos12
Μεγάλο συλλαλητήριο για το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα στη Σάμο πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα, με αίτημα την άμεση μεταφορά από το νησί, μεγάλου αριθμού αιτούντων άσυλο.

«Συμμεριζόμαστε απόλυτα την ανησυχία όλων και γι' αυτό είμαι παρών και επιθυμούμε να επανέλθει η γαλήνη και η ηρεμία στο νησί μας το συντομότερο δυνατόν. Γι' αυτό αναμένουμε τη συμβολή κάθε αρμοδίου για εκτόνωση και ηρεμία στο νησί μας» σημείωσε στο χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος.

«Ευχόμαστε γρήγορη διευθέτηση του προβλήματος. Εμείς είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε προς πάσα κατεύθυνσή», είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο μητροπολίτης Σάμου κ.κ. Ευσέβιος.

«Βρίσκομαι εδώ για να διαδηλώσω, για να ενώσω τη φωνή μου με τη δική σας, για να εκφράσω την αγωνία μου, καθώς και των περιφερειακών συμβούλων, για την απαράδεκτη και εκρηκτική κατάσταση που βιώνει η πόλη μας και το νησί μας. Η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Απαιτούνται άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις για να ξεπεραστεί το πρόβλημα, που διαρκώς διογκώνεται. Θα μας ακούσουν είτε θέλουν, είτε δεν θέλουν» είπε ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Βασίλης Πανουράκης, μεταφέροντας και τη συμπαράσταση του περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου Κώστα Μουντζούρη.

Στην κύρια ομιλία της συγκέντρωσης, ο δήμαρχος ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, μεταξύ άλλων είπε: «Τα μέχρι τώρα γεγονότα μας έχουν στοιχειώσει. Όταν φτάνουμε στο σημείο να κλείνουμε σχολεία, υπάρχει αποσταθεροποίηση και αγωνία. Φοβάμαι πως ανοίγουμε το κουτί της Πανδώρας για να ζήσουμε καταστάσεις που δεν έχουμε φανταστεί. Οι πλάτες της κοινωνικής αλληλεγγύης, του ανθρωπισμού δεν αντέχουν άλλο φορτίο».

«Η εικόνα της πόλης μας έχει χαρακτηριστικά τριτοκοσμικής πόλης» συνέχισε ο δήμαρχος. «Η οικονομική και επιχειρηματική δραστηριότητα έχει δεχτεί πλήγμα, η κοινωνική συνοχή κινδυνεύει, και η υπομονή όλων έχει εξαντληθεί. Είναι ανάγκη να γίνει κατανοητό πως σε καθημερινή βάση οι πολίτες παρακολουθούν ανήμποροι την απαξίωση της περιουσίας τους, την αδυναμία χρήσης των υποδομών και των κοινόχρηστων χώρων, τη συνολική υποβάθμιση της ποιότητας ζωής. Η υγειονομική βόμβα από τα όρια της πόλης έχει μετατεθεί στο κέντρο. Η ανασφάλεια έχει ενταθεί και μετά τη δύση οι μόνοι που κυκλοφορούν είναι οι μετανάστες. Τα περιστατικά παραβατικής συμπεριφοράς αυξάνονται σε συχνότητα και βαρύτητα. Μιλάμε για τις ζωές μας».


Κλείσιμο
Ο κ. Στάντζος κατέληξε λέγοντας πως «η Σάμος είναι στο μάτι του κυκλώνα και δεν επιτρέπονται ολιγωρίες. Ζητάμε αναλογική κατανομή μεταναστών από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα. Το πρόβλημα είναι πλέον εθνικό. Γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και ζούμε σε ένα νησί που έχει επιλεγεί εδώ και χρόνια να γίνει αποθήκη ψυχών. Η κατάσταση είναι εκρηκτική. Χρειάζεται άμεσα ενέργειες εκ νέου. Πρέπει άμεσα να γίνει καθολική εκκένωση του καταυλισμού με μεταφορά στην ενδοχώρα και να ληφθούν τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία μέτρα φύλαξης των συνόρων».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης