Πάνω από 1900 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν στο βόρειο Αιγαίο την προηγούμενη εβδομάδα

Πάνω από 1900 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν στο βόρειο Αιγαίο την προηγούμενη εβδομάδα

Σήμερα, Δευτέρα, και μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι, στη Λέσβο πέρασαν 80 πρόσφυγες και μετανάστες, στη Χίο 42 και στη Σάμο 195

metanastes_varka1
Συνολικά 1.908 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα από τα μεσάνυχτα Κυριακής προς Δευτέρα, 13 προς 14 Οκτωβρίου, μέχρι τα μεσάνυχτα χθες Κυριακή, 20 προς Δευτέρα 21 Οκτωβρίου.

Τα «πρωτεία» στις αφίξεις σύμφωνα με τα στοιχεία της γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης βορείου Αιγαίου έχει η Λέσβος στην οποία πέρασαν 820 άτομα, ενώ στη Χίο πέρασαν 464 άτομα και στη Σάμο 624.

Σήμερα, Δευτέρα, και μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι, στη Λέσβο πέρασαν 80 πρόσφυγες και μετανάστες, στη Χίο 42 και στη Σάμο 195.

Στο μεταξύ, στις 7.00 το απόγευμα της Δευτέρας αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι της Σάμου το επιβατηγό καταμαράν «Paros jet» προκειμένου να παραλάβει τους 700 πρόσφυγες/μετανάστες αιτούντες άσυλο, με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά.

Το πλοίο αναμένεται να αναχωρήσει από τη Σάμο αργά το βράδυ και να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά αύριο περίπου στις 8.00 το πρωί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης