Μεταναστευτικό: 258 νέοι μετανάστες σε Λέσβο, Κάλυμνο, Κω, Σαμοθράκη και Χίο την Πέμπτη

Μεταναστευτικό: 258 νέοι μετανάστες σε Λέσβο, Κάλυμνο, Κω, Σαμοθράκη και Χίο την Πέμπτη

Συνελήφθησαν έξι άτομα ως ύποπτοι διακινητές σε επτά διαφορετικές επιχειρήσεις του Λιμενικού και της Frontex

4911725
Κατά μήκος σχεδόν ολόκληρου του Αιγαίου που καλύπτει τις τουρκικές ακτές διεξάγεται πλέον η διακίνηση μεταναστών και προσφύγων, καθώς την Πέμπτη καταγράφηκαν περιστατικά από τη Σαμοθράκη έως και την Κω.

Συνολικά 258 νέοι μετανάστες και πρόσφυγες έφτασαν στα ελληνικά νησιά, μετά τον εντοπισμό τους και τη διάσωσή τους από τις ελληνικές αρχές και τη Frontex.

Οι περισσότεροι, 142, είχαν προορισμό τη Λέσβο, ενώ οι υπόλοιποι εντοπίστηκαν να πλέουν προς την Κάλυμνο (26), τη Χίο (33), την Κω (30) και τη Σαμοθράκη (27).

Πιο αναλυτικά, σκάφος του Λιμενικού εντόπισε ιστιοφόρο στη θαλάσσια περιοχή Παλιόνησο της Καλύμνου, το οποίο μόλις είχε αποβιβάσει 26 αλλοδαπούς. Στο ιστιοφόρο εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δύο άτομα, ηλικίας 32 και 43 ετών, ως ύποπτοι διακινητές. Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το ανωτέρω σκάφος και τρία κινητά τηλέφωνα.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτη,ς το Λιμενικό εντόπισε φουσκωτό στη θαλάσσια περιοχή Βροντάδο της Χίου, με 33 πρόσφυγες και μετανάστες. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου.

Περίπου την ίδια ώρα, το Λιμενικό εντόπισε στην περιοχή Ψαλίδι της Κω, σκάφος με 30 πρόσφυγες και μετανάστες. Το σκάφος συνοδεύτηκε μέχρι την ακτή, όπου αποβιβάστηκαν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, ενώ συνελήφθη ο χειριστής του. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κω, ενώ από τους ανωτέρω επιβαίνοντες αναγνωρίστηκε ένας 31χρονος αλλοδαπός ως χειριστής του σκάφους που τους μετέφερε και συνελήφθη.

Κλείσιμο
Το πρωί της Πέμπτης, επίσης, το Λιμενικό εντόπισε και διέσωσε 27 αλλοδαπούς, οι οποίοι ταξίδευαν με φουσκωτό ανοιχτά της Σαμοθράκης. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Καμαριώτισσας.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή

Τιε πρώτες πρωινές ώρες επίσης, σκάφος της Frontex εντόπισε φουσκωτό με 47 αλλοδαπούς στη θαλάσσια περιοχή της Μήθυμνας, στη Λέσβο. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σκάλας Συκαμινέας, ενώ συνελήφθη ένας 18χρονος εξ' αυτών, ως ο χειριστής της λέμβου.

Σκάφος της Frontex επίσης, εντόπισε στην ίδια περιοχή φουσκωτό με 58 επιβαίνοντες. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σκάλας Συκαμινέας, ενώ συνελήφθη ένας 25χρονος εξ' αυτών, ως ο χειριστής της λέμβου.

Τέλος, στον εντοπισμό και τη διάσωση 37 αλλοδαπών προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος της FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''. Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Μήθυμνας ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σκάλας Συκαμινέας, ενώ συνελήφθη ένας 18χρονος εξ' αυτών, ως ο χειριστής της λέμβου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης