Μεταναστευτικό: Πώς «δουλεύουν» τα κυκλώματα των δουλεμπόρων

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
metanastes_main

Τα μεγάλα δουλεμπορικά κυκλώματα κάνουν χρυσές δουλειές με την ανοχή -αν όχι την υποστήριξη- των τουρκικών αρχών, που αρνούνται να συνομιλήσουν με Ελληνες αξιωματικούς

Τουλάχιστον τέσσερα μεγάλα δουλεμπορικά κυκλώματα που χρησιμοποιούν τις χαρακτηριστικές πλαστικές βάρκες μιας χρήσης «made in Turkey» και τα ψεύτικα σωσίβια ενεργοποιήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, με τις Αρχές της γειτονικής χώρας να κάνουν τα στραβά μάτια και να αρνούνται ακόμη και να συνομιλήσουν με τους Ελληνες αξιωματικούς. Μόνο σε μία από τις 70 αναφορές που έστειλαν Αστυνομία και Λιμενικό απάντησαν οι Τούρκοι, χωρίς φυσικά να δώσουν πληροφορίες για τα καρτέλ των δουλεμπόρων, ούτε έδειξαν διάθεση να συνδράμουν στην εξάρθρωση των 4 κυκλωμάτων που με έδρα την Κωνσταντινούπολη στέλνουν στη Λέσβο, στη Χίο και στη Σάμο χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

Διπλωματικές πήγες υποστηρίζουν ότι η κατακόρυφη αύξηση των ροών έχει να κάνει με τις σοβαρές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση Ερντογάν σε πολλά μέτωπα και τα παιχνίδια του «Σουλτάνου» με τους Ευρωπαίους για τα τρία εκατομμύρια προσφύγων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Τουρκία. Ετσι, οι αναλυτές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θεωρούν φυσικό ακόλουθο την αδιαφορία της Στρατοχωροφυλακής αλλά και του Λιμενικού της γειτονικής χώρας να ασχοληθούν με τους δουλεμπόρους. Οπως έχει καταγραφεί σε αναφορές Ελλήνων αξιωματικών, σκάφη της τουρκικής Ακτοφυλακής συνοδεύουν τις πλαστικές βάρκες με τους εξαθλιωμένους πρόσφυγες σε ερημικές παραλίες των ακριτικών νησιών μας. Μάλιστα κάνουν μέχρι και επιχειρήσεις-σκούπα στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να αναγκάσουν περίπου 100.000 πρόσφυγες να κινηθούν προς τα παράλια και να περάσουν στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα τα στελέχη των συναρμόδιων υπουργείων παρατηρούν με αγωνία τα όσα γίνονται στην πόλη Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας -όπου υπάρχουν τουρκικές δυνάμεις-, η οποία σφυροκοπείται από συριακό καθεστώς. Και αυτό γιατί το ενδεχόμενο περισσότεροι από 200.000 πρόσφυγες να φύγουν και να κινηθούν προς τα τουρκικά παράλια τρομάζει τους αξιωματικούς, οι οποίοι παράλληλα έχουν συγκεντρώσει πληροφορίες ότι ανάμεσα στους πρόσφυγες θα είναι και πολλά μέλη των τζιχαντιστικών οργανώσεων Hurras al-Din και Ansar al-Tawhid (παρακλάδια της πρώην συριακής πτέρυγας της Αλ Κάιντα) που κρύβονται στην περιοχή.

met01

Οι τουρκικές αρχές κάνουν μέχρι και επιχειρήσεις-σκούπα στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να αναγκάσουν περίπου 100.000 πρόσφυγες να κινηθούν προς τα παράλια και να περάσουν στην Ελλάδα

Τα κυκλώματα με τις ψεύτικες βάρκες

Οταν στις αρχές Αυγούστου άρχισαν να αυξάνονται κατακόρυφα οι μεταναστευτικές ροές, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ξύπνησαν μνήμες από τις ημέρες του 2015. Ξαφνικά οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που έφταναν στη Λέσβο, στη Σάμο και στη Χίο, από μερικές δεκάδες έγιναν εκατοντάδες αποδεικνύοντας με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι η κάνουλα από την Τουρκία έχει ανοίξει με την ενεργοποίηση και πάλι μεγάλων δουλεμπορικών κυκλωμάτων που άρχισαν και πάλι να κάνουν χρυσές δουλειές με την ανοχή των τουρκικών αρχών. «Κυρίως η Στρατοχωροφυλακή της Τουρκίας αλλά και η Ακτοφυλακή δείχνουν να μην ενδιαφέρονται για τη δράση τεσσάρων συγκεκριμένων δουλεμπορικών οργανώσεων που δρουν με συγκεκριμένο modus operandi και έφεραν από τα τουρκικά παράλια, κυρίως, στα ακριτικά νησιά μας περισσότερους από 7.000 πρόσφυγες και μετανάστες. Μπορεί να μην τους διευκολύνουν, ωστόσο δεν κάνουν τίποτα για να τους αποτρέψουν», αναφέρει στο «ΘΕΜΑ» πηγή της Κατεχάκη και επισημαίνει: «Οταν απλά τους ζητήσαμε να εντοπίσουν από πού προέρχονται αυτές οι πλαστικές βάρκες που λιώνουν στο τέλος της διαδρομής με τις μικρές μηχανές και τα ψεύτικα σωσίβια, αδιαφόρησαν πλήρως και δεν μπήκαν στον κόπο ούτε καν να μας απαντήσουν. Λες και δεν ήθελαν να φτάσουν στα τέσσερα μεγάλα κυκλώματα των δουλεμπόρων».

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία και τις πληροφορίες που κατάφεραν να συγκεντρώσουν οι ελληνικές υπηρεσίες, πίσω από τις μεταφορές κρύβονται τουλάχιστον τέσσερα μεγάλα κυκλώματα, τα οποία με έδρα την Κωνσταντινούπολη χρησιμοποιούν κυρίως τους θαλάσσιους δρόμους και λιγότερο τα μυστικά περάσματα του Εβρου για τη διακίνηση των προσφύγων και των μεταναστών. Κομβικό σημείο από όπου φεύγουν και τα περισσότερα φουσκωτά είναι η περιοχή Μπεχράμ Καλέ, όπου τα τέσσερα κυκλώματα διαθέτουν άκρες και τον απαιτούμενο μηχανισμό για να διεκπεραιώνουν τις παράνομες μπίζνες. Μπορεί να είναι ανεξάρτητα, όμως διαθέτουν ένα είδος άτυπης ανοχής και συνεργασίας και συνδέσμους σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, νησιά τα οποία απορροφούν και το μεγαλύτερο κύμα προσφύγων και μεταναστών. Οι ελληνικές υπηρεσίες εκτιμούν ότι πολύ εύκολα οι Τούρκοι θα μπορούσαν να εντοπίσουν τα μεγάλα αφεντικά και τους συνεργάτες των τεσσάρων κυκλωμάτων αν έκαναν μια απλή κίνηση, η οποία αν και τους έχει ζητηθεί, επέδειξαν πλήρη αδιαφορία. Ολα τα καρτέλ χρησιμοποιούν του ίδιου τύπου ψεύτικα φουσκωτά, τα οποία κατασκευάζονται στην Τουρκία και παράγονται σωρηδόν από συγκεκριμένες βιοτεχνίες που εδρεύουν στην ευρύτερη περιοχή της Κωνσταντινούπολης. Το πλαστικό είναι ιδιαίτερα κακής ποιότητας και τόσο λεπτό που δεν αντέχει παρά λίγες ώρες στη θάλασσα, ενώ οι μηχανές που φοράνε οι συγκεκριμένες βάρκες είναι μετασκευές βοηθητικών εξωλέμβιων που χρησιμοποιούν τα μεγάλα φουσκωτά. Οσο για τα σωσίβια που δίνουν στους ταλαιπωρημένους πρόσφυγες και μετανάστες, είναι κάκιστης ποιότητας, τα οποία στην ουσία θέτουν σε κίνδυνο αντί να βοηθούν τη ζωή των επιβαινόντων στην περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Δεν είναι τυχαίο ότι στις περισσότερες περιπτώσεις οι βάρκες ξεφουσκώνουν προτού φτάσουν στη στεριά, ενώ οι μηχανές σταματούν να δουλεύουν και παρασύρονται από τα ρεύματα.

Εντοπίζοντας λοιπόν τους κατασκευαστές των φουσκωτών, μπορούν να φτάσουν πολύ εύκολα στους «εγκέφαλους» και τα μεγάλα αφεντικά των τεσσάρων κυκλωμάτων, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν φαίνονται διατεθειμένοι να το κάνουν. Παράλληλα, ακολουθώντας τις διαδρομές του μαύρου χρήματος θα μπορούσαν και πάλι να φτάσουν σε αυτούς που κάνουν κουμάντο, όμως και σε αυτή την περίπτωση δείχνουν προκλητική αδιαφορία λες και δεν θέλουν να βάλουν φρένο στη δράση των συγκεκριμένων οργανώσεων.

70 αναφορές, μία απάντηση

Τα πρώτα δείγματα των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών με τις αυξητικές τάσεις κινητοποίησαν τις ελληνικές αρχές που προσπάθησαν με διάφορους τρόπους να ανοίξουν δίαυλο επικοινωνίας και συνεργασίας στο πλαίσιο της συμφωνίας της Τουρκίας με την Ε.Ε. για το Προσφυγικό του 2016. Ωστόσο δεν βρήκαν πρόθυμους συνομιλητές και φυσικά καμία συνεργασία προκειμένου να ελεγχθούν τα κυκλώματα των δουλεμπόρων.

Πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η ελληνική πλευρά τις τελευταίες εβδομάδες έχει στείλει 70 αναφορές στους Τούρκους ζητώντας συγκεκριμένα στοιχεία και πληροφορίες για τις εγκληματικές οργανώσεις και τις ολοένα αυξανόμενες ροές. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν στο «ΘΕΜΑ» ότι στις 69 περιπτώσεις δεν μπήκαν καν στον κόπο να απαντήσουν, ενώ απάντησαν μόλις σε μία, μη λέγοντας ουσιαστικά το παραμικρό. Ετσι, λοιπόν, οι ελληνικές υπηρεσίες κατάλαβαν ότι στον πόλεμο με τα δουλεμπορικά κυκλώματα δεν θα έχουν συμμάχους τις τουρκικές αρχές και αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να αναζητήσουν τη λύση, αφού στις μάχες είναι ουσιαστικά μόνες τους.

Οι τζιχαντιστές του Ιντλίμπ

Παράλληλα, οι αναλυτές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη βρίσκονται αντιμέτωποι με ακόμη ένα πρόβλημα που όχι μόνο θα αυξήσει κατακόρυφα τις προσφυγικές ροές, αλλά ελλοχεύει και ο κίνδυνος ανάμεσα στο μεγάλο κύμα προσφύγων να περάσουν και τζιχαντιστές. Αυτό έχει να κάνει με όσα συμβαίνουν στη βορειοδυτική Συρία και στην πόλη Ιντλίμπ, την οποία πολιορκούν στρατεύματα του Ασαντ και στην οποία βρίσκονται τουρκικές δυνάμεις. Ο κίνδυνος είναι να υπάρξει ένα μεγάλο προσφυγικό κύμα που ξεπερνά τις 200.000 και το οποίο θα κινηθεί προς τα τουρκικά παράλια και την Ελλάδα. Ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου πριν από μία εβδομάδα υποστήριξε πως όσο συνεχίζονται οι επιχειρήσεις του Ασαντ στο Ιντλίμπ οι ροές θα αυξάνονται. Ωστόσο το ανησυχητικό είναι, σύμφωνα πάντα με τους αναλυτές των ελληνικών υπηρεσιών, ότι ανάμεσα στους χιλιάδες δύστυχους πρόσφυγες θα υπάρξουν, όπως τα χαρακτηρίζουν οι Αρχές, και τα «κακά παιδιά». Δηλαδή σκληροί τζιχαντιστές που θα προσπαθήσουν να περάσουν στην Ευρώπη χρησιμοποιώντας τις προσφυγικές ροές που φτάνουν στη χώρα μας. Πρόκειται για άγνωστο αριθμό μελών των τζιχαντιστικών οργανώσεων Hurras al-Din και Ansar al-Tawhid (παρακλάδια της πρώην συριακής πτέρυγας της Αλ Κάιντα) που κρύβονται στην περιοχή, ενώ αξίζει να τονιστεί ότι οι συγκεκριμένες οργανώσεις είναι σε καθεστώς διάλυσης καθώς, όπως ανακοίνωσε πριν από μία εβδομάδα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μετά από επιδρομή με πυραύλους που πραγματοποίησαν οι ΗΠΑ εναντίον συγκέντρωσης που έκαναν οι συγκεκριμένες οργανώσεις σκοτώθηκαν δεκάδες αρχηγικά μέλη.

ΣΧΟΛΙΑ (46)

ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ

H Aθήνα θα ονομασθεί ...Νέο Καράτσι και η Θεσσαλονίκη....Νέα Ντάκα. Θα γίνουν μιναρέδες στον Παρθενώνα και στο Λευκό Πύργο. Τα Ανατολικά μας σύνορα "θα τα προστατεύουν" ελληνοποιημένοι τζιχαντιστές και τα παιδιά των Ελλήνων θα υπηρετούν στις "Δομές" υποδοχής. Α ρε Κολοκοτρώνη τι ρατσιστικά ήταν αυτά που έλεγες στα Ελληνόπουλα το πρωί της 8ης Οκτωβρίου 1838 στην Πνύκα.

Όταν οι διεθνείς κανονισμοί και οι πιέσεις ...

υπερτερούν έναντι των κυριαρχικών δικαιωμάτων τότε είμαστε έρμαια μεθοδεύσεων παγκοσμιοποίησης. Αιωνία μας η μνήμη .....

Ο Αριστερος Σωματεμπορας εισοδηματιας απο ΜΚΟς

Εμεις λοιπον απο την πλευρα μας να ξερετε οτι αγαπαμε τους ανθρωπους και μισουμε τον Φασισμο-ρατσισμο ,ουτως η αλλως κατι λιγα χρηματα περνανε απο τους Τουρκους συνεδελφους

ΝΝ

Αφού στο τέλος θα κάνετε ότι και οι άλλοι, τι μας δουλεύετε;

....και ολοκληρώνουν το έργο τους

με την άτυπη συνδρομή πρόθυμων ΜΚΟ ...... Έχουν επιτύχει να εμπλέκουν και το λιμενικό στη διαδικασία, ακολουθώντας συγκεκριμένες τεχνικές εκμετάλλευσης διεθνών κανονισμών, σε ρόλο λαθροσωτήρα για να επιτύχουν το σκοπό τους .......

ZZ

Η Ελλάδα δεν θέλει να κόψει την ροή των ΛΑΘΡΑΙΩΝ , ο Ερτογαν την δουλεία του κάνει αφού βλέπει αδράνεια εκ μέρους μας , άμα ήθελε η Ελλάδα να σταματήσει της ροές των ΛΑΘΡΑΙΩΝ θα το έκανε εύκολα μέσο μυστικών υπηρεσιών της βγάζοντας από την μέση τους εγκέφαλους του εύκολου χρήματος και κόβοντας την όρεξη άλλων ,αλλά για να γίνει τέτοια δουλεία χρίζονται όρχις .

Πολιτικός παραλογισμός

Επιτρέπουν στον Ερτογάν να εισβάλει στην Συρία να δημιουργήσει μετανάστες που διώχνει από τα εδάφη τους. Διαπραγματεύονται μαζί του δίνοντας Ευρωπαϊκά κονδύλια για την συγκράτηση των μεταναστών στο έδαφος αυτού που δημιούργησε το πρόβλημα.

Είναι η λυση

Τσακιστε τους πραγματικους δουλεμπορους,τις ΜΚΟ και τους αλληλεγγυους!!!

Στο ερωτημα πως δουλευουν;;

Η απαντηση ειναι απλη...Συνεργαζονται με το ελληνικο κρατος. Αφου τους δεχεται ολους αρα δουλευουν μαζι για να φερουν τους μεταναστες. Η Φροντεξ και το Λιμενικο ειναι εκει για να τους διευκολυνουν.

Tάλε κoυάλε συμμoριτομαδoύρoι και γαλάzιοι μιzαδόρoι

Οι 2.000 που απομακρύνθηκαν από τα νησιά του Αιγαίου, έχουν μέσα σε μία εβδομάδα όχι μόνον αντικατασταθεί, αλλά έχουν έρθει και περισσότεροι...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4902706

Mικροί και μεγάλοι έσπευσαν στο αεροδρόμιο της Τανάγρας για να δουν από κοντά μοναδικές πτήσεις ελληνικών και ξένων μαχητικών, άλματα αλεξιπτωτιστών και εντυπωσιακές «φιγούρες» και σχηματισμούς - Δείτε φωτογραφίες