Προσφυγικό: 2.720 αφίξεις στα νησιά του Αιγαίου τις πρώτες 9 ημέρες του Σεπτεμβρίου

Προσφυγικό: 2.720 αφίξεις στα νησιά του Αιγαίου τις πρώτες 9 ημέρες του Σεπτεμβρίου

Το αντίστοιχο διάστημα του 2018 είχαν φτάσει 1.296 άτομα - Από το Αφγανιστάν οι περισσότερες νέες αφίξεις - Δύο κέντρα transit σε Καραβόμυλο και Κόρινθο ετοιμάζει το υπ. Προστασίας του Πολίτη

prsfiges-simi
Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα τις πρώτες 9 ημέρες του τρέχοντος μήνα στα νησιά - και κυρίως στη Λέσβο - έφτασαν 2.720 άτομα.

Το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2018 ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που έφτασαν στα νησιά ήταν 1.296.

Σύμφωνα με μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων που επικαλούνται τα ΝΕΑ οι περισσότεροι από τους αφιχθέντες ήταν από το Αφγανιστάν, και μάλιστα πολλές γυναίκες και παιδιά.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Ελέγχου Συνόρων, Μετανάστευσης και Ασύλου δείχνουν ότι στον καταυλισμό της Μόριας ο αριθμός των εγκλωβισμένων αγγίζει τις 10.000 ενώ στο Βαθύ της Σάμου έφτασε τις 4.944.

Από την πλευρά του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στο οποίο έχει υπαχθεί το πρώην υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής σχεδιάζει να ολοκληρώσει, σύμφωνα με την Καθημερινή, μέσα στο επόμενο 10ημερο δύο νέες δομές στον Καραβόμυλο Φθιώτιδας και στην Κόρινθο.

Κλείσιμο
Στο πρώτο κέντρο σχεδιάζεται να μεταφερθούν 312 άτομα και στο δεύτερο, περίπου 600. Πηγές του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη λένε ότι και τα δύο κέντρα θα έχουν χαρακτήρα transit καθώς σε αυτά θα φιλοξενούνται για σύντομο χρονικό διάστημα πρόσφυγες από το Ανατολικό Αιγαίο μέχρι να ελευθερωθούν θέσεις στις ήδη υφιστάμενες δομές της ηπειρωτικής χώρας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης