Σε ύφεση η φωτιά στους Δελφούς

Σε ύφεση η φωτιά στους Δελφούς

Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στους Δελφούς, σύμφωνα με την πυροσβεστική - Δεν απειλήθηκε ο αρχαιολογικός χώρος ή κατοικημένη περιοχή - Στη Λούτσα, η φωτιά πέρασε μέσα από αυλές σπιτιών, προκαλώντας ζημιές σε ένα εξ αυτών - Υπό έλεγχο στη Ροδόπη και στα Ιωάνννα, σε εξέλιξη στον Έβρο, στη Δράμα και στα Φάρσαλα

FWTIES2
Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Τρίτη για εκδήλωση πυρκαγιών σε διάφορα μέτωπα. Η πιο μεγάλη εξ αυτών ήταν στους  Δελφούς Φωκίδας, καθώς έκαιγε σε δασική έκταση.

Πλέον, η κατάσταση είναι αρκετά βελτιωμένη και, σύμφωνα με την πυροσβεστική, η πυρκαγιά είναι σε ύφεση. 

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 19 πυροσβέστες, εννέα οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα και δύο PZL, ενώ λίγο αργότερα οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύθηκαν σε  39 πυροσβέστες με 13 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων  τμημάτων, δύο PZL, τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με το lamiareport, το μέτωπο της πυραγιάς απείλησε τον εθνικό δρυμό Παρνασσού, ενώ νωρίτερα διεκόπη η κυκλοφορία στο δρόμο Δελφοί – Ιτέα.

Οπως ενημέρωσε η Πυροσβεστική, δεν δημιουργήθηκε κίνδυνος για τον αρχαιολογικό χώρο ή για κατοικίες. Η φωτιά έκαιγε πουρνάρια και χαμηλή βλάστηση, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή, δυσκόλευαν το έργο κατάσβεσης. 

Κλείσιμο




Φωτό από desfinanews για Δελφούς







Πυρκαγιά στον Έβρο

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης σε δασική έκταση στην περιοχή Καβησός Έβρου.

Κινητοποιήθηκαν άμεσα 39 πυροσβέστες, 12 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 1 ελικόπτερο για την κατάσβεση.

Πέρα από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης και του Εθελοντικού Κλιμακίου Φερών, έχει κινητοποιηθεί και η αστυνομία, για κάθε ενδεχόμενο, καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Αρτέμιδα

Στο μεταξύ, σε ύφεση βρίσκεται η  πυρκαγιά που έκαιγε χαμηλή βλάστηση και ξέσπασε νωρίτερα στην Αρτέμιδα Αττικής. Η φωτιά κατάφερε να περάσει μέσα από αυλές σπιτιών, προκαλώντας ζημιές σε ένα σπίτι στο σημείο Βελανιδιά στην Αρτέμιδα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά ξεκίνησε από την οδό Κιάφα και αμέσως πήρε μεγάλες διαστάσεις λόγω των δυνατών ανέμων.

Στην περιοχή βρέθηκαν 27 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 5 οχήματα ΜΕΤΠΕ, δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.
Παράλληλα, είχε διακοπεί, σύμφωνα με την ενημέρωση της Αστυνομίας, η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Κιάφας, από το ύψος της Πρεσβυτέρου Μάρκου έως την οδό Αγίας Κυριακής, λόγω της πυρκαγιάς.

Σε εξέλιξη, αυτή την ώρα είναι άλλες δυο πυρκαγιές στα Φάρσαλα και στη Δράμα.

Η φωτιά στα Φάρσαλα ξέσπασε σε  σε δασική έκταση, στην περιοχή Δίλοφο Αγιάς στα Φάρσαλα Λάρισας. Κινητοποιήθηκαν 30 πυροσβέστες, 6 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 2 PZL.
Η πυρκαγιά στη Δράμα καίει δασική έκταση, στην περιοχή Κατάφυτο Κάτω Νευροκοπίο. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 38 πυροσβέστες,12 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 1 ελικόπτερο και 1 PZL. Η κατάσταση παρουσιάζει δυσκολίες λόγω του αέρα. 
Τέλος, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στην περιοχή Μύστακας του δήμου Αρριανών Ροδόπης και στο Ζαγόρι Ιωάννίνων.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης