Νοσοκομείο Λήμνου: Η μοναδική παθολόγος που εφημερεύει εδώ και 30 ημέρες μιλά στο protothema.gr

Νοσοκομείο Λήμνου: Η μοναδική παθολόγος που εφημερεύει εδώ και 30 ημέρες μιλά στο protothema.gr

Η Ερμιόνη Κιτρομυλίδη γνώριζε τις δυσχερείς συνθήκες κάτω από τις οποίες θα πρόσφερε τις υπηρεσίες της, αλλά τελικά η πραγματικότητα ξεπέρασε και τους πιο μεγάλους φόβους της - Οι εκκλήσεις της για βοήθεια στα αρμόδια όργανα πέφτουν στο κενό

kitromylidi
Η Ερμιόνη Κιτρομυλίδη εργάζεται ως παθολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Λήμνου τους τελευταίους 15 μήνες, αρχικά ως επικουρικός (συμβασιούχος) γιατρός και από τον περασμένο Απρίλιο ως μόνιμη επιμελήτρια Β'. Γνώριζε τις δυσχερείς συνθήκες κάτω από τις οποίες θα πρόσφερε τις υπηρεσίες της στο νοσοκομείο ενός απομονωμένου νησιού - το πλησιέστερο νοσοκομείο στο οποίο διακομίζονται περιστατικά είναι εκείνο της Μυτιλήνης που απέχει τέσσερις ώρες ακτοπλοϊκώς - αλλά τελικά η πραγματικότητα ξεπέρασε και τους πιο μεγάλους φόβους της. Και μάλιστα σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της παθολογικής κλινικής και τη δική της θέση.

Η συνεχής εφημερία τις τελευταίες 30 ημέρες, από τις 11 Ιουνίου μέχρι και την περασμένη Παρασκευή, ήταν ένα σοκ για την παθολόγο που βρέθηκε αντιμέτωπη με την αδράνεια των αρμοδίων όταν ζητούσε επικουρικό συνάδελφο της να μοιραστεί τις εφημερίες αλλά και την αδιαφορία για τους ασθενείς, καθώς επισήμαινε πως οι νοσηλευόμενοι αφήνονται στην τύχη τους όταν εκείνη συνόδευε βαρύ περιστατικό σε διακομιδή.

«Αισθάνομαι τεράστια πίεση και ευθύνη έναντι των ασθενών στο νοσοκομείο. Είμαι μόνη μου. Το πρωί καλύπτω τις ανάγκες της κλινικής και των τακτικών ιατρείων, το ωράριό μου είναι 9 με 5. Ωστόσο, εφημερεύω κάθε μέρα, ειτε έχω ενεργή εφημερία δηλαδή ειμαι στο νοσοκομείο μέχρι το πρωί είτε έχω εφημερία ετοιμότητας και είμαι ανά πάσα στιγμή έτοιμη να επιστρέψω στο νοσοκομείο όπου βρίσκεται μια ειδικευόμενη» λέει η κυρία Κιτρομυλίδη.

Το πώς αφέθηκε η Παθολογική κλινική να λειτουργεί με μία μόνο γιατρό είναι ένα εύλογο ερώτημα - χωρίς όμως σαφής απάντηση. Η κυρία Κιτρομυλίδη αναφέρει πως μέχρι τον περασμένο Μάιο υπηρετούσε και άλλος γιατρός, στον οποίο όμως δόθηκε μετάθεση χωρίς να εχει ληφθεί μέριμνα για την κάλυψη της θέσης του. «Έξ όσων γνωρίζω η διοίκηση του νοσοκομείου -το οποίο σημειωτέον διασυνδέεται με το νοσοκομείο Μυτιλήνης- δεν αιτήθηκε επικουρικό γιατρό ούτε προκήρυξε τη θέση. Κι αυτό ενώ γνωρίζουν όλοι, από τη διοίκηση του δικού μας νοσοκομείου μεχρι τη διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, πως η Παθολογική κλινική χρειάζεται τουλάχιστον 3 γιατρούς» εξηγεί τι...δεν έγινε τους τελευταίους μήνες σε ό,τι αφορά την εύρυθμη και σωστή λειτουργία του νοσοκομείου Λήμνου.

Αντίθετα, αυτό που έγινε αμέσως μετά την αναφορά της στην Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), στη 2η ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας, ήταν να δεχτεί μήνυμα (!) στο κινητό της τηλέφωνο από τη διοικήτρια του νοσοκομειου Μυτιλήνης με το οποίο της γνωστοποιήθηκε πως θα συνεχίσει να εφημερεύει μέχρι τις 31 Ιουλίου. «Προφανώς δεν επέχει θέση εγγράφου από αρμόδιο ενα sms. Εκτός του ότι με αυτόν τον τρόπο με αφήνουν ακάλυπτη ως γιατρό έναντι των ασθενών στο νοσοκομειο, με εμπαίζουν και με προσβάλλουν. Δεν έχουν το σθένος να παραδεχθούν τον λανθασμένο προγραμματισμό τους, τις παραλείψεις τους και να προσπαθήσουν να τα διορθώσουν. Έτσι αντιμετωπίζουν τους γιατρούς στην περιφέρεια, σε απομονωμένα νησιά, έτσι αντιλαμβάνονται τον ρόλο τους ως διοικούντες το συστημα υγείας;» καταλήγει, θέτοντας ενα ρητορικό ερώτημα η γιατρός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης