«Έσπασαν» τα ισόβια για τη δολοφονία Λουκμάν - Πέταξαν αντικείμενα οι συγκεντρωμένοι

«Έσπασαν» τα ισόβια για τη δολοφονία Λουκμάν - Πέταξαν αντικείμενα οι συγκεντρωμένοι

Το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη στους δύο καταδικασθέντες και τους επέβαλε συνολική ποινή 21 ετών και 5 μηνών

loykman-efeteio-ena
Ένα ελαφρυντικό αυτό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, αναγνώρισε το δικαστήριο στους δυο καταδικασθέντες για τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, με αποτέλεσμα να σπάσουν τα ισόβια.

Συγκεκριμένα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, κατά πλειοψηφία (6-1) αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη στους δύο κατηγορουμένους και τους επέβαλε συνολική ποινή στον καθένα 21 ετών και 5 μηνών για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία με άμεσο δόλο, της οπλοφορίας, της οπλοχρησίας και της οπλοκατοχής.

Ωστόσο, αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης συγκεντρωμένοι στα δικαστήρια, πέταξαν μπουκάλια με νερά και φώναξαν «φασίστες, κουφάλες, θέλετε κρεμάλες». Διμοιρία της αστυνομίας μπήκε μέσα στη δικαστική αίθουσα και έβγαλε τους συγκεκριμένους.

Νωρίτερα, το δικαστήριο είχε κρίνει τη δολοφονία Λουκμαν, η οποία είχε γίνει στα Πετράλωνα τον Ιανουάριο του 2013, έγκλημα με ρατσιστικό κίνητρο. Το δικαστήριο κήρυξε ομόφωνα ενόχους τους δυο κατηγορούμενους της υπόθεσης - Διον. Λιακόπουλου και Χρ. Στεργιόπουλου για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία με ρατσιστικό κίνητρο και της οπλοφορίας - οπλοχρησίας.

Το δικαστήριο με την απόφασή του απέρριψε όλους τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς των κατηγορουμένων μεταξύ αυτών και τα αιτήματά τους για μετατροπή της κατηγορίας της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε θανατηφόρα σωματική βλάβη ή σε επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Δικαστές και ένορκοι δέχθηκαν πως οι δυο κατηγορούμενοι σκότωσαν με άμεσο δόλο τον Λουκμαν και μάλιστα οι πράξεις τους είχαν ρατσιστικό κίνητρο. «Η επιλογή του δράστη έγινε λόγω των φυλετικών χαρακτηριστικών και της καταγωγής του και για αυτό οι κατηγορούμενοι επιτέθηκαν σε βάρος του», σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου.

Κλείσιμο
Μάλιστα, ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά στους δυο κατηγορούμενους και συγκεκριμένα αυτά του προτέρου εντίμου βίου, της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς και της ειλικρινούς μεταμέλειας. Όπως είπε ο εισαγγελέας, «οι κατηγορούμενοι πλανήθηκαν και παρασύρθηκαν στην πράξη αυτή» αλλά το δικαστήριο δεν θα πρέπει να τους αναγνωρίσει ελαφρυντικά.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως μετά από επισήμανση του συνηγόρου Αντώνη Φούσσα, που εκπροσωπεί τον Δ. Λιακόπουλο και στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο πρόεδρος της έδρας επεσήμανε ότι «το δικαστήριο δεν συνδέει την επίμαχη πράξη με τη Χρυσή Αυγή, απλά ότι εκείνη τη στιγμή γνώριζαν ότι εκείνος είναι αλλοδαπός».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης