Το 3ο Γυμνάσιο Υμηττού μαζί με Ευρωπαίους μαθητές βρέθηκε κοντά στους πρόσφυγες του Λαυρίου

Το 3ο Γυμνάσιο Υμηττού μαζί με Ευρωπαίους μαθητές βρέθηκε κοντά στους πρόσφυγες του Λαυρίου

Την ευκαιρία να δουν από κοντά τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης των προσφυγών-μεταναστών που ζουν στην χώρα μας, είχαν μαθητές ευρωπαϊκών σχολείων μέσω του προγράμματος «Erasmus+».

3ogimnasio_art
Μαθητές από πέντε Ευρωπαϊκές χώρες, Φιλανδία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ισπανία και φυσικά την Ελλάδα ως οικοδέσποινα, επισκέφτηκαν το κέντρο υποδοχής προσφύγων-μεταναστών που λειτουργεί από το 1947 υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προκειμένου να δουν από κοντά τις συνθήκες διαβιώσεις των ανθρώπων.

Εκεί οι μαθητές μαζί με τους δασκάλους τους, είδαν από κοντά τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους και είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν με Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες που ζουν στην περιοχή και οι οποίοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για τη λήψη ευρωπαϊκής αρωγής.

Τα παιδιά μαζί με τους καθηγητές τους, παρέδωσαν στους πρόσφυγες-μετανάστες είδη πρώτης ανάγκης όπως τρόφιμα, ρούχα, κλινοσκεπάσματα και είδη ατομικής υγιεινής.

Οι ευρωπαίοι μαθητές και οι καθηγητές τους, επισκέφθηκαν μουσεία της Αθήνας και εντυπωσιάστηκαν ιδιαίτερα από τον Παρθενώνα και τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης ενώ παρακολουθούσαν παραδοσιακούς χορούς από την Μακεδονία και τα νησιά του Αιγαίου.

Κλείσιμο
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ξένες αντιπροσωπίες φιλοξενήθηκαν για έξι ημέρες από τις Ελληνικές οικογένειες και αντίστοιχα στο μέλλον οι ξένες οικογένειες θα φιλοξενήσουν τις Ελληνικές.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του προγράμματος η δραστηριότητα αυτή αποτέλεσε την ευκαιρία για πολιτιστικό εμπλουτισμό ανάμεσά στις σχολικές κοινότητες των χωρών που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Erasmus+».

3ogimnasio_in
3ogimnasio_in2
3ogimnasio_in3
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης