Σάλος για έγγραφο του «My Market» στους εργαζόμενους - «Να χαμογελάτε γιατί έχετε δουλειά»

my_market

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η επιστολή της Περιφερειακής Διευθύντριας Λειτουργίας Καταστημάτων του My Market – Καλεί τους εργαζόμενους να χαμογελούν επειδή έχουν δουλειά

Θα προκαλούσε γέλια αν δεν ήταν δύσκολες οι εποχές στα εργασιακά. Και θα προκαλούσε θυμηδία, αν οι αποδέκτες δεν ήταν εργαζόμενοι. Ο λόγος για την επιστολή που απηύθυνε η Περιφερειακή Διευθύντρια Λειτουργίας Καταστημάτων της αλυσίδας σούπερ μάρκετ My Market, που έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Οι αντιδράσεις οφείλονται τόσο στα αιτήματα της διευθύντριας, όσο και για την αναφορά στους εργαζόμενους των 300 ευρώ, που επίσης πρέπει να χαμογελούν γιατί.... «το 300 σε σχέση με το μηδέν είναι 300% περισσότερο».

Η Περιφερειακή Διευθύντρια ζητά από τους εργαζόμενους να χαμογελούν επειδή... «έχουν δουλειά». Μάλιστα, απαντά εκ των προτέρων σε όσους... γκρινιάζουν επειδή παίρνουν 300 ευρώ, καθώς όπως λέει «πληρωνόσαστε στην ώρα σας (για αυτούς που θα πουν ότι παίρνουν 300 euro θυμίζω ότι το 300 σε σχέση με το μηδέν είναι 300% περισσότερο)».

Όπως προκύπτει από την κατακλείδα της επιστολής, η περιφερειακή διευθύντρια προχώρησε στις εν λόγω παραινέσεις, λόγω του μυστικού επισκέπτη που αναμένεται ότι θα προχωρήσει σε έλεγχο των καταστημάτων αυτόν τον μήνα.

mymarket_eipistoli


Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Καλησπέρα σας,

Σε συνέχεια της επικοινωνίας του διευθυντή της εταιρείας μας, θα σας αναφέρω κάποιους λόγους για να χαμογελάτε για όσους δυσκολεύονται να το κάνουν.

➤ Επειδή έχετε δουλειά

➤ Επειδή πληρωνόσαστε στην ώρα σας (για αυτούς που θα πουν ότι παίρνουν 300 euro θυμίζω ότι το 300 σε σχέση με το μηδέν είναι 300% περισσότερο).

➤ Επειδή εργάζεστε σε μία εταιρεία που σέβεται και ακούει τα προβλήματά σας.

➤ Επειδή η εταιρεία επένδυσε χρήματα για να συνεχίζετε να εργάζεστε.

➤ Επειδή πληρώνεστε για αυτό

➤ Επειδή οι πελάτες του καταστήματος σας πληρώνουν, και πρέπει να τους ευχαριστείτε για αυτό με ένα χαμόγελο.

➤ Γιατί θα έχουμε τόσο καλές προσφορές που πρέπει να τις διαφημίζουμε.

Ανυπομονώ να δω την ανταπόκρισή σας στα αποτελέσματα του μυστικού επισκέπτη που θα γίνει μέσα στον μήνα.

Ευχαριστώ

Περιφερειακή Διευθύντρια Λειτουργίας Καταστημάτων My Market

Γενική Διεύθυνση Λειτουργίας Καταστημάτων».

«Ατυχές και μεμονωμένο περιστατικό»

Ερωτηθείσα από τον Τύπο, η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι πράγματι το σημείωμα είναι αυθεντικό, αλλά διευκρίνισε πως αποτελεί πρωτοβουλία της συγκεκριμένης υπαλλήλου και δεν εκφράζει τη γενικότερη στάση και άποψη της εταιρείας αναφορικά με τα εργασιακά θέματα.

ΠΑΜΕ: Άθλιο κείμενο

Για αυτό το κείμενο, αντίστοιχα, έβγαλε σχετική ανακοίνωση το ΠΑΜΕ:

«To άθλιο κείμενο που αφορά τους συναδέλφους των My Market και είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα, προκαλεί δικαίως την αγανάκτηση και την οργή συνολικά των εργαζομένων που γνωρίζουν καλά στο πετσί τους, τι σημαίνει κακοπληρωμένη εργασία, απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες, εντατικοποίηση.

Το γεγονός πως τα στελέχη της συγκεκριμένης Διεύθυνσης της επιχείρησης όπως και άλλων Διευθυντών μαζί με το διευθυντικό μηχανισμό και τα golden boys άλλων super market και επιχειρήσεων, εμφανίζονται ως ψηφίσαντα μέλη σε σωματεία-μηχανισμούς της εργοδοσίας μέσα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, αποτελεί το πιο τρανταχτό παράδειγμα για την προσπάθεια που κάνει η εργοδοσία να παρέμβει με φυσική παρουσία στο εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα.

Η συγκεκριμένη Διευθύντρια που δίνει αυτές τις «φιλεργατικές» συμβουλές ψήφισε στο σωματείο-μηχανισμό των super market πριν 2 χρόνια, για το οποίο υπήρχαν εκατοντάδες καταγγελίες εργαζομένων για διευθυντικές πιέσεις και απειλές για κυρώσεις ώστε να συμμετάσχουν στις «εκλογές» του. Αντίστοιχα η υπεύθυνη της συγκεκριμένης Διεύθυνσης πανελλαδικά εμφανίζεται να ψηφίζει στο επιχειρησιακό σωματείο της επιχείρησης.

Όλος αυτός ο μηχανισμός (άνω των 400 διευθυντικών στελεχών) εμφανίζεται να εκπροσωπεί εργαζόμενους, να ψηφίζει για αυτούς τάχα για τα συμφέροντα τους, να εκλέγεται και να στηρίζει την πλειοψηφία της ΟΙΥΕ (ομάδα Βασιλόπουλου-ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ).

Αύριο η πλειοψηφία της ΟΙΥΕ, η ίδια που πριν δέκα μέρες έφερε μπράβους και νονούς της νύχτας για να προστατεύσει την εργοδοτική παρέμβαση, θα επιχειρήσει για μια ακόμα φορά να νομιμοποιήσει τους εργοδότες μέσα στα σωματεία, προσπαθώντας να κάνει ένα συνέδριο-express, με αποκλεισμούς και χωρίς εργαζόμενους, να εκλέξει εφορευτική επιτροπή για να καθορίσει τους συσχετισμούς!

Συνέδριο των εργοδοτών να κάνουν στον ΣΕΒ, τον ΣΕΛΠΕ και στους εφοπλιστές! Στα εργατικά σωματεία κουμάντο θα κάνουν οι εργάτες!
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ!».
ΣΧΟΛΙΑ (274)

Νίκος Χ.Ν

Δε χρειάζεται η παρέμβαση του Ρουβικωνα για να καταλάβει η ίδια η εταιρεία ότι είναι επιτακτική ανάγκη να απολύσει μία απλά ακατάλληλη διευθύντρια. Χωρίς καν την παρέμβαση του Ρουβικωνα η εταιρεία μόλις γνωστοποίησε το γιατί πρέπει να σταματήσουμε να ψωνίζουμε απο εκεί. Η ζημιά που έγινε στο brand της εταιρείας είναι υπέρ αρκετό.... στοιχειώδης γνώση εταιρικής ευθύνης και λύθηκε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε εξαιτίας κάποιου απαιδευτου ηλίθιου

Αντωνης

Περιφερειακή διευθυντρια και δεν ξερει βασικα μαθηματικα. Τα 300 ευρω σε σχέση με το 0 είναι απείρως % περισσότερα. Το ίδιο ισχύει και για τα 10 ευρω. Και για τα 2. Κατα τ'άλλα καλα τα πήγε. Να ευχαριστείτε που σας δινουμε και δουλειά αχαίρευτοι!

Θεριστής

Αλητεία.

Αριστεροί διαλέξτε επιτέλους

Τελικά θέλετε σύνορα ή όχι ; Αφού δεν έχουμε σύνορα κι έχουμε εισαγωγή εκατομμυρίων εργατών , η προσαρμογή των μισθών στο επίπεδο του Μπαγκλαντές είναι μοιραία . Τα 300 ευρώ είναι Π Ο Λ Λ Α για χώρο χωρίς σύνορα .

Αντωνης

Ναι πανιβλακα. Οι ξενοι εργατες φταίνε... IQ ραδικιού

ΜΑΡΞ

Η μαζική μετανάστευση ρίχνει τους μισθούς . Ακόμα κι εγώ το είχα γράψει .

Νίκος Μπέλεσης

Λοιπόν αν η εταιρία έχει σοβαρότητα πρέπει σήμερα κιόλας να ρίξει τον μισθό της κυρίας στα €300. Η κυρία αν έχει φιλότιμο να το αποδεχτεί και να κάτσει στην θέση αυτή με τον μισθό αυτό για 2 έτη τουλάχιστον και να χαμογελάει. Αν όχι να ανοίξει κάποιον βόθρο να κρυφτεί

Περαστικός

Είναι ο καπιταλισμός......ηλίθιε.........Όσο για το golden girl του my market οι εργαζόμενοι την γνωρίζουν....ας της στείλουν......λουλούδια.......

Αποστόλης

Στο κομμουνισμό δε παίρνεις ούτε τα 300 και περιμένεις στην ουρά για ενα αυγό ξυπνήστεεε

...

Δεν είναι καπιταλισμός. Η υψηλή φορολογία και οι εισφορές δε συνδυάζονται με την εφαρμογή του καπιταλισμού. Ξαναπροσπάθησε.

Φίλιππος

Και ο Δημόσιος και ο Ιδιωτικός τομέας σε μια χώρα είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία. Το πρόβλημα είναι ότι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι, ακριβώς επειδή είναι απαραίτητοι για την επιβίωση συγκεκριμένων άτομων (όχι μόνο Πολιτικών, αλλά και ανώτερων στελεχών) στις καρέκλες τους, μπορούν να εκβιάσουν εύκολα, πετυχαίνοντας πολύ περισσότερα από τα αιτήματά τους. Ουσιαστικά, έχουμε φτάσει στο σημείο όπου ο ιδιωτικός τομέας έχει ακυρωθεί εντελώς, όπου πολλές επιχείρησης συμπεριφέρονται σαν κράτη εν κράτει, όπου η απάντηση συχνά είναι η ίδια «αν δε σ' αρέσει, μείνε άνεργος». Δεν υπάρχει καμία προστασία του εργαζόμενου στον Ιδιωτικό τομέα.

Μυστικός Πελάτης

Βαλθήκατε όλοι να χάσουμε τη δουλειά μας εμείς οι ρουφιάνοι της διοίκησης. Τι θα γίνουμε δηλαδή κλέφτες;

Γεο

Το έχουμε ξαναπεί πολλές φορές . Υπάρχουν καλοί και κακοί εργοδότες όπως υπάρχουν καλοί και κακοί υπάλληλοι όπως υπάρχουν καλοί και κακοί σε όλους τους κλάδους .

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης