Σάλος για έγγραφο του «My Market» στους εργαζόμενους - «Να χαμογελάτε γιατί έχετε δουλειά»

Σάλος για έγγραφο του «My Market» στους εργαζόμενους - «Να χαμογελάτε γιατί έχετε δουλειά»

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η επιστολή της Περιφερειακής Διευθύντριας Λειτουργίας Καταστημάτων του My Market – Καλεί τους εργαζόμενους να χαμογελούν επειδή έχουν δουλειά

my_market
Θα προκαλούσε γέλια αν δεν ήταν δύσκολες οι εποχές στα εργασιακά. Και θα προκαλούσε θυμηδία, αν οι αποδέκτες δεν ήταν εργαζόμενοι. Ο λόγος για την επιστολή που απηύθυνε η Περιφερειακή Διευθύντρια Λειτουργίας Καταστημάτων της αλυσίδας σούπερ μάρκετ My Market, που έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Οι αντιδράσεις οφείλονται τόσο στα αιτήματα της διευθύντριας, όσο και για την αναφορά στους εργαζόμενους των 300 ευρώ, που επίσης πρέπει να χαμογελούν γιατί.... «το 300 σε σχέση με το μηδέν είναι 300% περισσότερο».

Η Περιφερειακή Διευθύντρια ζητά από τους εργαζόμενους να χαμογελούν επειδή... «έχουν δουλειά». Μάλιστα, απαντά εκ των προτέρων σε όσους... γκρινιάζουν επειδή παίρνουν 300 ευρώ, καθώς όπως λέει «πληρωνόσαστε στην ώρα σας (για αυτούς που θα πουν ότι παίρνουν 300 euro θυμίζω ότι το 300 σε σχέση με το μηδέν είναι 300% περισσότερο)».

Όπως προκύπτει από την κατακλείδα της επιστολής, η περιφερειακή διευθύντρια προχώρησε στις εν λόγω παραινέσεις, λόγω του μυστικού επισκέπτη που αναμένεται ότι θα προχωρήσει σε έλεγχο των καταστημάτων αυτόν τον μήνα.

mymarket_eipistoli


Κλείσιμο
Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Καλησπέρα σας,

Σε συνέχεια της επικοινωνίας του διευθυντή της εταιρείας μας, θα σας αναφέρω κάποιους λόγους για να χαμογελάτε για όσους δυσκολεύονται να το κάνουν.

➤ Επειδή έχετε δουλειά

➤ Επειδή πληρωνόσαστε στην ώρα σας (για αυτούς που θα πουν ότι παίρνουν 300 euro θυμίζω ότι το 300 σε σχέση με το μηδέν είναι 300% περισσότερο).

➤ Επειδή εργάζεστε σε μία εταιρεία που σέβεται και ακούει τα προβλήματά σας.

➤ Επειδή η εταιρεία επένδυσε χρήματα για να συνεχίζετε να εργάζεστε.

➤ Επειδή πληρώνεστε για αυτό

➤ Επειδή οι πελάτες του καταστήματος σας πληρώνουν, και πρέπει να τους ευχαριστείτε για αυτό με ένα χαμόγελο.

➤ Γιατί θα έχουμε τόσο καλές προσφορές που πρέπει να τις διαφημίζουμε.

Ανυπομονώ να δω την ανταπόκρισή σας στα αποτελέσματα του μυστικού επισκέπτη που θα γίνει μέσα στον μήνα.

Ευχαριστώ

Περιφερειακή Διευθύντρια Λειτουργίας Καταστημάτων My Market

Γενική Διεύθυνση Λειτουργίας Καταστημάτων».

«Ατυχές και μεμονωμένο περιστατικό»

Ερωτηθείσα από τον Τύπο, η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι πράγματι το σημείωμα είναι αυθεντικό, αλλά διευκρίνισε πως αποτελεί πρωτοβουλία της συγκεκριμένης υπαλλήλου και δεν εκφράζει τη γενικότερη στάση και άποψη της εταιρείας αναφορικά με τα εργασιακά θέματα.

ΠΑΜΕ: Άθλιο κείμενο

Για αυτό το κείμενο, αντίστοιχα, έβγαλε σχετική ανακοίνωση το ΠΑΜΕ:

«To άθλιο κείμενο που αφορά τους συναδέλφους των My Market και είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα, προκαλεί δικαίως την αγανάκτηση και την οργή συνολικά των εργαζομένων που γνωρίζουν καλά στο πετσί τους, τι σημαίνει κακοπληρωμένη εργασία, απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες, εντατικοποίηση.

Το γεγονός πως τα στελέχη της συγκεκριμένης Διεύθυνσης της επιχείρησης όπως και άλλων Διευθυντών μαζί με το διευθυντικό μηχανισμό και τα golden boys άλλων super market και επιχειρήσεων, εμφανίζονται ως ψηφίσαντα μέλη σε σωματεία-μηχανισμούς της εργοδοσίας μέσα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, αποτελεί το πιο τρανταχτό παράδειγμα για την προσπάθεια που κάνει η εργοδοσία να παρέμβει με φυσική παρουσία στο εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα.

Η συγκεκριμένη Διευθύντρια που δίνει αυτές τις «φιλεργατικές» συμβουλές ψήφισε στο σωματείο-μηχανισμό των super market πριν 2 χρόνια, για το οποίο υπήρχαν εκατοντάδες καταγγελίες εργαζομένων για διευθυντικές πιέσεις και απειλές για κυρώσεις ώστε να συμμετάσχουν στις «εκλογές» του. Αντίστοιχα η υπεύθυνη της συγκεκριμένης Διεύθυνσης πανελλαδικά εμφανίζεται να ψηφίζει στο επιχειρησιακό σωματείο της επιχείρησης.

Όλος αυτός ο μηχανισμός (άνω των 400 διευθυντικών στελεχών) εμφανίζεται να εκπροσωπεί εργαζόμενους, να ψηφίζει για αυτούς τάχα για τα συμφέροντα τους, να εκλέγεται και να στηρίζει την πλειοψηφία της ΟΙΥΕ (ομάδα Βασιλόπουλου-ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ).

Αύριο η πλειοψηφία της ΟΙΥΕ, η ίδια που πριν δέκα μέρες έφερε μπράβους και νονούς της νύχτας για να προστατεύσει την εργοδοτική παρέμβαση, θα επιχειρήσει για μια ακόμα φορά να νομιμοποιήσει τους εργοδότες μέσα στα σωματεία, προσπαθώντας να κάνει ένα συνέδριο-express, με αποκλεισμούς και χωρίς εργαζόμενους, να εκλέξει εφορευτική επιτροπή για να καθορίσει τους συσχετισμούς!

Συνέδριο των εργοδοτών να κάνουν στον ΣΕΒ, τον ΣΕΛΠΕ και στους εφοπλιστές! Στα εργατικά σωματεία κουμάντο θα κάνουν οι εργάτες!
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ!».




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης