Γρεβενά: Κατασχέθηκαν 60 τόνοι εκρηκτικής ύλης από επιχείρηση

Γρεβενά: Κατασχέθηκαν 60 τόνοι εκρηκτικής ύλης από επιχείρηση

Σε  αποθήκη της επιχείρησης υπήρχαν 60 τόνοι νιτρικού αμμωνίου, ποσότητα μεγαλύτερη της επιτρεπόμενης και χωρίς άδεια - Συνελήφθη ο 46χρονος ιδιοκτήτης 

ammonio
Την οργανωμένη έφοδο ανδρών της Ασφάλειας προκάλεσε η πληροφορία που δόθηκε από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφέρειας ότι στην επιχείρηση παρασκευής και εμπορίας εκρηκτικών υλών ενός 46χρονου σε περιοχή των Γρεβενών υπήρχαν τόνοι νιτρικού αμμωνίου.

Μια και το ευρέως διαδεδομένο λίπασμα χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον στο παρελθόν για βομβιστικές επιθέσεις, οι αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν άμεσα. Όπως διαπίστωσαν, σε δύο αποθήκες της επιχείρησης υπήρχαν 60 τόνοι νιτρικού αμμωνίου, ποσότητα κατά πολύ μεγαλύτερη της επιτρεπόμενης και χωρίς τις σχετικές άδειες. Επιπλέον, σε άλλο αποθηκευτικό χώρο που επίσης δεν διέθετε άδεια για εκρηκτικά, υπήρχαν 150.000 περίπου καψύλλια.

Ο 46χρονος υπεύθυνος της επιχείρησης συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γρεβενών με τις κατηγορίες της παράβασης του νόμου περί εκρηκτικών υλών και των όρων ασφαλούς φύλαξης.

Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη και εξετάζει για πού προοριζόταν η ιδιαίτερα μεγάλη ποσότητα νιτρικού αμμωνίου.

Η συγκεκριμένη ουσία υπάρχει σε λιπάσματα ευρείας χρήσεως, αλλά σε αναλογία 94,3% με το υπόλοιπο πετρέλαιο δημιουργεί την εξαιρετικά επικίνδυνη εκρηκτική ύλη ANFO, που είχε χρησιμοποιηθεί επανειλημμένα από τον «Επαναστατικό Αγώνα» αλλά και τη ναζιστική οργάνωση «Combat 18».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης