Μαρτυρία- σοκ: Το bullying και ο ρατσισμός οδήγησαν τον συμμαθητή μου στην απόπειρα αυτοκτονίας

Μαρτυρία- σοκ: Το bullying και ο ρατσισμός οδήγησαν τον συμμαθητή μου στην απόπειρα αυτοκτονίας

Συμμαθήτρια του 15χρονου που έσωσαν την τελευταία στιγμή οι γονείς του περιγράφει το μαρτύριο που περνούσε από νταήδες - Είναι μαθητής του ίδιου σχολείου με τον 15χρονο που έβαλε τέλος στη ζωή του τον περασμένο Ιούλιο - Το ψεύτικο προφίλ στα social media, η απομόνωση και τα ρατσιστικά σχόλια

paidaki01-mesa
Θύμα ανελέητου bullying και ρατσισμού  είναι ο 15χρονος μαθητής σχολείου της Αργυρούπολης ο οποίος έφτασε την περασμένη εβδομάδα ένα βήμα πριν από το θάνατο.

Η μαρτυρία μιας φίλης του 15χρονου αγοριού που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει ρίχνει φως στα αίτια της παρολίγο τραγωδίας αφού όπως αποκαλύπτει ο ανήλικος μαθητής δεχόταν bullying. Τραγική ειρωνεία: Ο 15χρονος πηγαίνει στο ίδιο γυμνάσιο με τον Νικόλα, ο οποίος τον περασμένο Ιούλιο είχε δώσει τέλος στη ζωή του καθώς δεν άντεχε το bulling που δεχόταν από συμμαθητές του.

Η ανήλικη κοπέλα και φίλη του 15χρονου αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή της και να μιλήσει στο protothema.gr για τις τραγικές στιγμές που βίωνε ο φίλος της όταν κάποια παιδιά δημιούργησαν ένα ψεύτικο προφίλ στο facebook που αναφερόταν στον 15χρονο. «Γνωρίζω ότι το παιδί δεχόταν bullying και για το λόγο αυτό προσπάθησε να κάνει απόπειρα αυτοκτονίας. Στο διαδίκτυο, είχαν φτιάξει ένα ψεύτικο προφίλ του παιδιού όπου το καρόιδευαν πολύ άσχημα και τα σχόλια ήταν πολύ σκληρά κι όλο αυτό έκανε πολύ κακό στην ψυχολογία του. Επίσης δεχόταν πολλά ρατσιστικά σχόλια για την καταγωγή του κι από ό,τι έμαθα αργότερα , οι γονείς του είδαν ότι υπήρχαν κι απειλητικά μηνύματα στο ψεύτικο προφίλ του , για τη ζωή του . Δεν τον έκανε κανείς παρέα στο σχολείο, δεν του μιλούσε κανείς ,πολλές φορές τον βλέπαμε μόνο και σιωπηλό. Αυτό το ψεύτικο προφίλ που το έφτιαξαν αυτοί που του ασκούσαν σκληρό bullying , τον οδήγησε στο να κάνει απόπειρα αυτοκτονίας " λέει στο protothema.gr φίλη του παιδιού.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο 15χρονος μαθητής γυμνασίου σε σχολείο της Αργυρούπολης, χάρη στην επέμβαση των γονιών του σώθηκε την τελευταία στιγμή.

paidaki--in01

Κλείσιμο
Η υπόθεση που λίγο έλειψε να μετατραπεί σε τραγωδία σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή. Ο μικρός μπήκε στο μπάνιο του σπιτιού του και χωρίς κανένας από τους γονείς του να αντιληφθεί το παραμικρό πέρασε μια δερμάτινη ζώνη στο λαιμό του και την έσφιξε. Λίγα λεπτά αργότερα έχασε τις αισθήσεις του και σωριάστηκε στο πάτωμα. Ο θόρυβος έκανε τους γονείς να τρέξουν για να δουν τι συνέβαινε και μόλις πέρασαν μέσα αντίκρισαν το παιδί τους λιπόθυμο. Αμέσως μετεφέρθη στο νοσοκομείο. Το παιδί ήταν σε άθλια κατάσταση όμως σώθηκε ενώ πληροφορίες λένε ότι δεν ήταν σε θέση να πει πολλά για τους λόγους που το οδήγησαν σε αυτή τη ενέργεια. O πατέρας του μαθητή απευθύνθηκε στη διεύθυνση του σχολείου, έγινε και καταγγελί

Για τη συγκλονιστική αυτή υπόθεση στο ίδιο σχολείο, έγραψε ο πατέρας του άτυχου Νικόλα, στο προφίλ του στο facebook, τονίζοντας πως σε μία σχολική μονάδα που συνέβη ήδη αυτό το γεγονός θα πρέπει αυτή η μονάδα να είναι σε μια «λίστα υψηλού κινδύνου», να υπάρχουν όλες οι απαραίτητες δομές και να επαγρυπνούν. «Θεωρώ ότι αυτό δεν έχει γίνει», γράφει. «Δεν πέρασε πολύς καιρός από την προηγούμενη μου ανάρτηση που είχε σαν τίτλο "Αν αύριο, υπάρξει και ένα δεύτερο παιδί που έβαλε τέλος στην ζωή του, επειδή κάποιοι του ασκούσαν bullying αλήθεια θα κοιμόσαστε τα βράδια; Δεν μπορώ λοιπόν να διανοηθώ, ότι στο γυμνάσιο που υπάρχουν τόσα θέματα, δεν θα υπάρχει ψυχολόγος και κοινωνικός λειτουργός», σημειώνει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης