Πατέρας 15χρονου που αυτοκτόνησε στην Αργυρούπολη: Υπήρξε νέα απόπειρα αυτοκτονίας στο ίδιο σχολείο του γιου μου

15xronos_09

Ο πατέρας του 15χρονου Νικόλα καταγγέλλει πως υπήρξε νέα απόπειρα αυτοκτονίας μαθητή του ίδιου Γυμνασίου που φοιτούσε ο γιος του

Μιλώντας στο protothema.gr ο κ. Σπύρος Φιλίππου πατέρας του 15χρονου Νικόλα από την Αργυρούπολη, ο οποίος έβαλε τέλος στην ζωή του τον περασμένο Ιούλιο, μετά από μπούλινγκ που δεχόταν από συμμαθητές του, κατήγγειλε πως υπήρξε νέα απόπειρα αυτοκτονίας μαθητή.

Ένας μαθητής της τρίτης Γυμνασίου, την Κυριακή, προσπάθησε να αυτοκτονήσει χωρίς να έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι. Το μόνο που είναι γνωστό είναι ότι φοιτά στο ίδιο σχολείο με αυτό που πήγαινε και ο 15χρονος Νικόλας. Το γεγονός αυτό αντανακλά το μέγεθος της είδησης και πόσο μάλλον όταν ίδιος ο απαρηγόρητος πατέρας το αναρτά στο προφίλ του στο facebook.

«Μου μεταφέρθηκε και είχα πολύ ένταση, ξέρετε όταν ακούω τέτοια περιστατικά δεν νιώθω πολύ άσχημα. Η περίπτωση αυτή μπορεί να μην έχει καμία σχέση με μπουλινγκ όμως δεν παύει να είναι μια απόπειρα αυτοκτονίας ενός ανηλίκου και μάλιστα στο ίδιο σχολείο που πήγαινε ο Νικολάκης μας εμένα με θορύβησε και έβγαλα μια ανάρτηση στο facebook» είπε χαρακτηριστικά.

«Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων μετά από το περιστατικό του παιδιού μου, έκανε δύο ημερίδες και άλλη μια Τρίτη σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων της οποίας ήμουν μέλος. Το σχολείο έκανε κάποιες προσπάθειες να κάνει κάποια σεμινάρια στους εκπαιδευτικούς αλλά το βασικό, κατά την κρίση μου πάντα, θα ήταν να υπήρχε ένας κοινωνικός λειτουργός και ένας ψυχολόγος, πρωτίστως σε αυτό το σχολείο» είπε.

«Αντιλαμβάνομαι ότι τις αποφάσεις τις παίρνουν ειδικοί και όχι εγώ, γιατί δεν έχω τις γνώσεις, απλά καταδεικνύω την καθυστέρηση και ολιγωρία που υπάρχει. Και εκ των πραγμάτων επιβεβαιώνομαι» είπε χαρακτηριστικά.

Απευθυνόμενος στους γονείς του παιδιού που αποπειράθηκε να βάλει τέλος στην ζωή του, υπογράμμισε το γεγονός, πως το παιδί τους είναι καλά και το πρόλαβαν και αυτό είναι ευτυχία.

«Το παιδί αυτό ήταν στο ίδιο Γυμνάσιο στην Τρίτη τάξη, δεν ξέρω περισσότερα γιατί όταν μου είπαν τι έγινε, σταμάτησε και έκοψα τους διαλόγους, δεν ήθελα να μάθω περισσότερα για ευνόητους λόγους. Γιατί αν μάθαινα ότι η απόπειρα του παιδιού αυτού προέρχεται από μπουλινγκ και ήταν τα ίδια παιδιά που παρενόχλησαν το παιδί μου θα είχα διαφορετική στάση πιο επιθετική. Προσπαθώ να προφυλάξω τον εαυτό μου χωρίς να έχω πολλές γνώσεις» είπε και συνέχισε «Πρέπει να πέσουμε στο πρόβλημα για να λυθεί και ευτυχώς που το παιδί είναι καλά, είναι τυχεροί οι γονείς αυτού του παιδιού που το προλάβανε και δεν το χάσανε».


spiros_filippou_anartisi

ΣΧΟΛΙΑ (7)

Γιάννης

Είναι εντελώς λάθος ο τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος του bullying. Μας έχουν έρθει τώρα οι ψευτοκουλτουριάρηδες ψυχολόγοι του γλυκού νερού και μας λένε ότι εκτός από αυτούς που δέχονται το bullying πρέπει να βοηθήσουμε και να προστατέψουμε και αυτούς που το ασκούν και να μην τους βάζουμε στο περιθώριο. Μα μιλάμε σοβαρά τώρα;;; Όχι κύριοι, δεν μπορεί μια ομάδα 2 – 3 – 5 - 10 ατόμων να αναστατώνουν ένα ολόκληρο σχολείο χωρίς να έχουν συνέπειες… Δεν μπορεί παρόλο που έχουν οδηγήσει στην απόγνωση και στην αυτοκτονία ένα παιδί, να μην μετανιώνουν και να οδηγούν και άλλο παιδί στην απόγνωση και στην απόπειρα αυτοκτονίας… Αυτοί που δημιουργούν προβλήματα πρέπει να απομακρύνονται από τα σχολεία… Έτσι, και οι γονείς τους με τον φόβο ότι δεν θα τα δεχτεί κανένα σχολείο θα φροντίζουν να τους μάθουν πως πρέπει να συμπεριφέρεται κάποιος που ζει σε μια κοινωνία ανθρώπων, και τα παιδιά θα ξέρουν ότι αν δημιουργούν προβλήματα θα υποστούν τις συνέπειες της απομάκρυνσης από το σχολείο και της περιθωριοποίησης… Πριν 20 χρόνια που πήγαινα εγώ Γυμνάσιο έτσι λειτουργούσε το σχολείο, και δεν είχαμε ούτε ψυχολόγους ούτε τίποτα, και βγήκαμε σωστοί άνθρωποι στην Κοινωνία. Αν ένας μαθητής προκαλούσε προβλήματα έπαιρνε απόφαση ο Σύλλογος Διδασκόντων και τον έδιωχναν διαπαντός από το σχολείο, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν, απλά καλούσαν τους γονείς να παραλάβουν το βλαστάρι τους, οι οποίοι έπρεπε να του βρουν άλλο σχολείο, «αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος» λεγόταν η διαδικασία, είχαμε το «ποινολόγιο» που γραφόταν οποιοδήποτε πρόβλημα δημιουργούσαμε στο σχολείο και τρέμαμε μην μας γράψουν στο «ποινολόγιο», γιατί μετά θα τρώγαμε ξύλο και από τους γονείς στο σπίτι, και έτσι υπήρχε μια ισορροπία. Υπάρχει κάτι από αυτά σήμερα;;; ΌΧΙ, ε γι’ αυτό συμβαίνουν αυτά που συμβαίνουν… Αυτά κάνει η πολλή Δημοκρατία και η χαλαρότητα σε τέτοια περιστατικά… Καμιά ανοχή στην παραβατικότητα λοιπόν, Όχι ήρθαν τ’ άγρια να διώξουν τα ήμερα… όσοι δημιουργούν προβλήματα πρέπει να απομακρύνονται από την Σχολική Κοινότητα, και ας γίνουν αλήτες, ας γίνουν πρεζόνια, κλέφτες, ότι θέλουν δικό τους το πρόβλημα και των γονιών τους, όχι δικό μας. Για εμάς προέχει η ασφάλεια των παιδιών μας, όχι η ασφάλεια των αλητόπαιδων, γι’ αυτά ας ενδιαφερθούν οι γονείς τους..

LAMOGIA

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.....υποκριτες!!!!!!!! Λαμογια οπως ολοκληρο το κρατος......

Octavius

Τι γολγοθά τραβάει τώρα κι αυτός ο άνθρωπος! Τον έχει στοιχειώσει η αυτοκτονία του παιδιού και προσπαθεί με αλτρουιστική διάθεση να αφυπνίσει και να ευαισθητοποιήσει τους γονείς άλλων παιδιών, πριν να είναι και για αυτούς αργά. Όμως σε μια παρακμιακή κοινωνία που παραπαίει (οικονομικά και αξιακά) και που το μικρόβιο της ιδιοτέλειας και της ασυδοσίας έχει κατακλύσει ακόμα και τους χώρους της εκπαίδευσης, όσες μεμονωμένες προσπάθειες αντιστροφής του κλίματος και να γίνουν, τέτοια φαινόμενα θα συνεχίσουν να πληθαίνουν. Χρειάζεται μια κυβέρνηση με ισχυρή πολιτική βούληση για να επανέλθει η τάξη, η νομιμότητα και ο συστηματικός έλεγχος στα σχολεία, που θα τα προλαμβάνει δραστικά. Και δυστυχώς, στην εποχή του άκρατου λαικισμού (όπου η τακτική της συγκάλυψης είναι πλέον κυρίαρχη), αυτό αποτελεί "όνειρο θερινής νυκτός". Αλλά όπως και να'χει, το πένθος και ο θρήνος από έναν γονέα για το παιδί του, δεν τελειώνει ποτέ! Καλό κουράγιο, λοιπόν...

Να απολυθουν ολοι οι εκπαιδευτικοι που υπηρετουν στο συγκεκριμενο σχολειο

Αν εθελοτυφλουν ή δεν ειναι σε θεση να καταλαβουν τι γινεται στο χωρο που λειτουργουν, να πανε σπιτι τους! Αποτελουν αρνητικο προτυπο για τους μαθητες. Ετοιμαζουν τους νεους αδιαφορους πολιτες που δεν βλεπουν, δεν ακουουν, δεν αισθανονται. Αυτο εχουμε αναγκη? Ωραιοι παιδαγωγοι! Στο σπιτακι τους αμεσα, για να μην τους αναλαβει κανενας εισαγγελεας!

Μαρία

Ακριβώς αυτή ήταν η σκέψη μου. Αν και αυτό το περιστατικό είναι αποτέλεσμα bullying πρέπει να αποδοθούν οι ευθύνες που πρέπει στην Διεύθυνση του σχολείου και στους εκπαιδευτικούς επιτέλους.

Ισαβέλλα

Δυστυχώς δεν είναι θέμα που έχει να κάνει με τους εκπαιδευτικούς. Αν έχετε παρατηρήσει το πώς αντιμετωπίζονται σήμερα και πόσο έχει απαξιωθεί ο ρόλος τους, αντιλαμβάνεστε εύκολα ότι πολλές φορές απλά δε μπορούν να κάνουν τίποτα. Αυτοί που πρέπει να δράσουν είναι οι γονείς. Από αυτούς αρχίζουν όλα. Πώς να εξαλειφθεί αυτό το φαινόμενο, όταν το 60% του ελληνικού πληθυσμού θεωρεί το bullying "σκληραγώγηση" του παιδιού, στο άκουσμα ανάλογων ειδήσεων λέει "έλα μωρέ, παιδιά είναι" και, το χειρότερο, μεταδίδει αυτές τις εμετικές αντιλήψεις και στις επόμενες γενιές;

Ανάξιοι γονείς

Κακομαθημένοι ελλαδιστανοί καταντήσαμε, και έτσι φτιάχνουμε και τα παιδιά μας. Ντροπή. Αν τα παιδιά μου τολμούσαν να φερθούν έτσι σε άλλο παιδί, θα τους άλλαζα τα φώτα. Κουράγιο στον πατέρα.

Ισαβέλλα

Αυτό ακριβώς. Αν δεν προσπαθήσουν να συμμορφώσουν οι ίδιοι τα βλαστάρια τους (που προφανώς ακόμη δεν το έχουν κάνει), κανείς δεν πρόκειται να τα φέρει στον ίσιο δρόμο. Ειλικρινά, εύχομαι να μην έχουμε άλλα θύματα, και δεν αναφέρομαι μόνο στις αυτοκτονίες.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

zante

Απίστευτες καταγγελίες από την εταιρεία PIMANA ΑΕ, που λειτουργεί για την βασιλική οικογένεια του Κατάρ και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα μέσω των επενδύσεων που έχει κάνει στη Ζάκυνθο, για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

1
kethea12

Με ανακοίνωσή της η ΕΟΟ επισημαίνει την επί τέσσερις δεκαετίες υποδειγματική δημοκρατική λειτουργία και χρηστή διαχείριση του Οργανισμού και τη διοίκησή του μέσα από «ένα ΔΣ εθελοντών, υπόλογο σε όλους και στην ελληνική κοινωνία»

2