Φωτογραφίες: Κατέρρευσε τμήμα γέφυρας στο κέντρο της Καβάλας

gefyra4

Δύο οχήματα υπέστησαν ζημιές - Απεγκλωβίστηκαν σώοι οι δύο οδηγοί και ο επιβάτης του ενός οχήματος - Από τη δεκαετία του '90 δεν είχε γίνει συντήρηση καταγγέλλει η δήμαρχος Καβάλας

Μνήμες από την φονική κατάρρευση της γέφυρας Μοράντι στη Γένοβα πριν από μερικούς μήνες ξύπνησαν το απόγευμα όταν κατέρρευσε τμήμα της  γέφυρας της  οδού Νυρεμβέργης στην Καβάλα, μπροστά από το παλιό Νοσοκομείο, στο ρεύμα προς Ξάνθη.


Η γέφυρα παρέσυρε έναν γερανό και ένα ΙΧ αυτοκίνητο, προκαλώντας στα δύο οχήματα ζημιές, με τους οδηγούς τους και τον επιβάτη του αυτοκινήτου να είναι καλά στην υγεία τους, ενώ από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν τραυματισμοί διερχόμενων οδηγών.

Κατάρρευση γέφυρας στην Καβάλα


Σύμφωνα με τις  πρώτες εκτιμήσεις για τα αίτια της κατάρρευσης του τμήματος της γέφυρας από τις υπηρεσίες του δήμου Καβάλας, τα βάθρα της γέφυρας κράτησαν αλλά «άνοιξε» το οδόστρωμα. Μηχανικοί που είδαν από κοντά την κατάσταση ισχυρίζονται ότι υπήρξε υποχώρηση των δοκών στήριξης. Εξετάζεται αν αυτό έγινε κι αν έγινε λόγω διάβρωσης.

Η κυκλοφοριακή συμφόρηση που προκλήθηκε από το ατύχημα ήταν πολύ μεγάλη έως ότου επέμβει η Τροχαία και ρυθμίσει την εκτροπή της κυκλοφορίας σ’ ένα τμήμα του οδικού δικτύου που καθημερινά συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό αυτοκίνητων όλων των τύπων, καθώς αποτελεί βασική οδική αρτηρία της ανατολικής εισόδου και εξόδου της πόλης της Καβάλας.

Τον Αύγουστο του 2016 είχε διαπιστωθεί τρύπα στο οδόστρωμα, στο ίδιο περίπου σημείο της γέφυρας.

Πριν από τρία χρόνια η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας είχε προχωρήσει σε μικρής κλίμακας εργασίες συντήρησης στις ενώσεις των αρμών, χωρίς ωστόσο ποτέ να τεθεί κανέναν θέμα επικινδυνότητας της. Πάντως, οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου υπογραμμίζουν ότι το συγκεκριμένο τμήμα της γέφυρας δεν άντεξε το βάρος του γερανοφόρου οχήματος που διέρχονταν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, ενώ η δήμαρχος Καβάλας δήλωσε ότι από τη δεκαετία του '90 δεν είχε γίνει καμία ουσιαστική συντήρηση της γέφυρας. 

Πηγή: kavalapost.gr, proninews.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

gefyra1
gefyra3
grfyra2


IMG_1772
45745876_202406137309810_55
Image-2
IMG_1770
dromos71
Φωτογραφία του 2016 από το τμήμα της γέφυρας που σήμερα κατέρρευσε: Τον Αύγουστο του 2016 είχε διαπιστωθεί τρύπα στο οδόστρωμαΣΧΟΛΙΑ (30)

Tzikos

προφανώς το βαρύ όχημα δεν έπρεπε να περάσει από εκεί και είναι αυτό που προκάλεσε την κατάρρευση.

αχρηστοι

γκρέμισμα ολο θελει αυτό το ερειπιο και χτίσιμο καινουριας

@

Κάντε έρανο και φτιάξτε την μόνοι σας. Οι ηλιθιότητες πληρώνονται.

τι ναι αητο το πραμα τωρα;

Γέφυρα ή δρομος επί του παραλιακού μετώπου ανωθεν της θαλάσσης κρεμαμενος;Να την πούμε γεφυροδρομο ; Δρομογεφυρα ;Και καλά σήματα τροχαίας ότι αντέχει μέχρι ενός βάρους φορτία δεν έχει.Σηματα ότι μην κάνετε προσπέραση πάνω στη γέφυρα εχει;Κοινός νους υπάρχει να μην κανεις καλέ μου χριστιανε προσπεραση πανω σε γεφυροδρομο η σε δρομογεφυρα ;Ο τι βι Σκαης έκανε έλεγε πριν λίγο ότι φταίει το Γιώτα χι που που βρέθηκε στη μέση του δρόμου και αναγκάστηκε ο γερανός να πάει τελείως δεξιά και τα αντίβαρα πολλών τόνων στο πίσω μερος του έπεσαν σε ένα σημαοο στην άκρη γέφυρας.Συμπερασμα.Ο Συρίας φταίει.Γιατι ο γεφυροδρομος ή η δρομογεφυρα δεν κατασκευάσθη επί ημερών του αλλά πάει και δίνει πολλές αδειες στους φαντάρους και έτρεχε μετά ο πατερας με το φανταρο μέσα να προλαβει να απολαύσει την άδεια και σκάνε προσπέραση στο γεράνι πάνω στη γέφυρα,ακολουθούσε λέει πίσω με αυτοκίνητο ο αδελφος του οδηγού του Γιώτα χι και είδε όλο το σκηνικό και λόλιν ζωντανοί αγκαλιαστηκαν κλαιγοντας το Γιωτα χι το πήρε από κάτω ο γερανός.Παλι καλά που δεν ήταν κάνα γεμάτο λεοφωρειο και δεν μπαταρισε στη θάλασσα αναποδα και δε ζησαμε τα σκηνικα που βλέπουμε συχνα στις ειδησεις σε Ινδίες και Πακιστάν....

Θράσος για 10 η Δήμαρχος! Θα πάει μπροστά!

Βγαίνει και καταγγέλλει η κυρία Δήμαρχος ότι δεν έχει γίνει εδώ και χρόνια συντήρηση. Λες και δεν είναι Δήμαρχος αυτή εδώ και πάνω από 4 χρόνια (πάνω από 50 μήνες μάλιστα) και δεν φέρει την πολιτική ευθύνη των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου της! Την ευθύνη για την συντήρηση την φέρει ή ο Δήμος (οπότε κοιμήθηκαν για τα καλά η Δήμαρχος και οι τεχνικές της υπηρεσίες τόσα χρόνια) ή η Περιφέρεια και το Κράτος (οπότε και πάλι φέρουν ευθύνη οι ανωτέρω, γιατί έβλεπαν για χρόνια να μην γίνεται καμμία συντήρηση σε δρόμο κεντρικής σημασίας για τον Δήμο τους και δεν βγήακαν να ουρλιάξουν και να ζητήσουν από τον υπεύθυνο φορέα να κάνει συντήρηση).

Καβαλιωτης

Στις τεχνικές υπηρεσίες τον δημον της περιφέρειας κτλ έχει ένα μάτσο τεμπελιδες Κουμουνια που πληρώνονται για να κάνουν ελέγχους ανά κάποια χρονικά διαστήματα.αλλα ήταν κουρασμένα τα παιδιά και δεν πρόλαβαν.μαθαμε τώρα φταίει ο Γερανος!

Πατρινός

Όπου εμπλέκεται ο Σαββίδης αυτά συμβαίνουν... Πέρα από την πλάκα πιθανότατα να φταίει ο γερανός που για κάποιο λόγο σταμάτησε και με τα αντίβαρα που έχει πίσω έσπασε τον αρμο της γέφυρας. Όσο για το μπετο και τον οπλισμό που αναφέρθηκε πιο πάνω δε λέγεται εγκυβωτισμος αλλά επικάλυψη.δηλαδη πόσο καλύπτει το μπετο τα Σίδερα για να τα προστατέψει από τη διάβρωση. Αυτή η απόσταση πρέπει να είναι ελάχιστο 5 εκατοστά. Και ναι είμαι πολιτικός μηχανικός για τον οποίο έξυπνο.

!

Δηλαδή τι έπρεπε να κάνει ο γερανός να περάσει με αλμα για να μην έρθει σε επαφή με το οδόστρωμα και πέσει από το βάρος που έχουνε τα αντίβαρα του γερανού; Ο γερανός αυτός έχει περάσει από εκεί δεκάδες φορες. Είναι τυχεροί οι ανθρωποι που ήτανε πάνω στην γέφυρα εκείνη την ώρα γιατί το ύψος από το έδαφος είναι μικρό και βρήκε κάτω το οδόστρωμα και σταμάτησε εκεί. Αν ειχε ακομα 2 μετρα υψος θα ειχαμε αλλα τωρα.

Πετρογιάννης

Ζήτω το πλεόνασμα της Τσακαλώταινας! Η δε κυρία Δήμαρχος, ΤΙ ΚΥΡΙΑ! Μόνο οι άλλοι φταίνε! Και θα έρθει η Νοτοπούλου κλπ κλπ Να την ξαναψηφίσετε του χρόνου! Θα φέρνει πάντα την κάθε Νοτοπούλου μετά τις καταστροφές!

north

Για όσους δεν γνωρίζουν, να πω ότι για την κατάρρευση της γέφυρας δεν φταίει ο γερανός. Από αυτόν τον δρόμο που βλέπετε έχουνε περάσει χιλιάδες φορτηγά, χιλιάδες νταλίκες πριν γίνει η εγνατία οδός!! Οσο και αν σας φαίνεται απίστευτο αυτός ο δρόμος ήταν ο εθνικός δρόμος!!! Από εδώ περνούσανε ΟΛΟΙ για να πάνε στην Ασια οδικώς!!!!! Και όλοι όσοι ερχότανε από Τουρκια και την υπόλοιπη Ασια στην Ευρώπη!!!!! Ηταν εθνικός δρόμος!!!!! Ο ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ!!!!!! ΚΑΚΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ KAI MONO. Αφτο φταιει..............

Ανθέλληνας

H "γέφυρα" δεν γεφυρώνει απολύτως τίποτα. Απλά αποφάσισαν να κάνουν διαπλάτυνση της παραλιακής σε βάρος της θάλασσας στα δεξιά, αντί να απαλλοτριώσουν 2 οικοδομικά τετράγωνα στα αριστερά και να ξεβολέψουν 30-40 χωριάτες ώστε να υπάρχει μόνιμη, ασφαλής και καλαίσθητη λύση. Μπείτε στο google maps, οδός Νυρεμβέργης Καβάλα, και δείτε το μόνοι σας.

!

τι λες ρε βλίτο που θες και απαλλοτρίωση 30 - 40 χωριατών ε βεβαια μακριά από τον τέτοιο μας............ και όπου θέλει ας είναι. ΟΡΝΙΟ!!

Dim

πόσο βάρος είχε ο γερανός; έπρεπε να είχε παρκάρει εκεί; αμφιβάλλω πάρα πολύ

@

Ε, δεν πάρκαρε εκεί ο γερανός, απλώς πέρασε από εκεί. Στο σημείο αυτό δεν παρκάρουν οχήματα, έτσι κι αλλιώς. Και από τη στιγμή που δεν φαίνεται να υπάρχουν πινακίδες που να υποδεικνύουν όρια βάρους των οχημάτων κλπ, δεν φέρει και η εταιρεία του γερανού κάποια ευθύνη.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

sxoleio_samos

Η δασκάλα δέχτηκε αγωγή από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου στο Βαθύ της Σάμου, επειδή υπερασπίστηκε την εκπαίδευση προσφυγόπουλων στο συγκεκριμένο σχολείο

58
20102019-paremporio_gada008

Συνελήφθησαν πέντε άτομα, εκ των οποίων τρεις ημεδαποί και δύο αλλοδαποί για το εργαστήριο-αποθήκη που διατηρούσαν -  Από τις έρευνες εντοπίστηκε και ποσότητα κάνναβης βάρους 702 γραμμαρίων

1