LIVE

Κορωνοϊός

Οι περιπέτειες της Νατάσας Λιακουνάκου (από το Κολωνάκι μέχρι το Μαϊάμι)

natasha_arthroos1

Της επιτρέπουν την έξοδο, δεν της δίνουν διαβατήριο!  Δεν την αφήνουν να επισκεφτεί τον 19χρονο γιο της που σπουδάζει στη Φλόριντα των ΗΠΑ λόγω εμπλοκής του ονόματός της στο κύκλωμα που έσπρωχνε ναρκωτικά στην κοσμική Αθήνα - Η δίκη για την υπόθεση αυτή θα γίνει στις 12 Δεκεμβρίου με 27 κατηγορούμενους

Σε νέες δικαστικές περιπέτειες μπήκε η Νατάσα Λιακουνάκου, σύζυγος του άλλοτε πανίσχυρου επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου, προκειμένου αυτή τη φορά να καταφέρει να εκδώσει διαβατήριο και να ταξιδέψει μέχρι το Μαϊάμι. Η ίδια υπέβαλε σχετικό αίτημα στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., ωστόσο αυτό δεν έγινε δεκτό λόγω της κακουργηματικής κατηγορίας που αντιμετωπίζει για την υπόθεση με το κύκλωμα που έσπρωχνε ναρκωτικά στην κοσμική Αθήνα.

Μετά την άρνηση της ΕΛ.ΑΣ. να προβεί στην έκδοση διαβατηρίου και λίγο πριν από τη δίκη της στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών για την κακουργηματική κατηγορία της διακίνησης και αγοράς ναρκωτικών ουσιών κατ’ εξακολούθηση, η κυρία Λιακουνάκου ή Αναστασία Κατσαρού προσέφυγε μέσω των δικηγόρων της στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

Με σχετική αίτηση που κατέθεσε ζητεί από τους ανώτατους δικαστές να ακυρώσουν την άρνηση της ΕΛ.ΑΣ. να της εκδώσει διαβατήριο, επισημαίνοντας πως το εν λόγω ταξιδιωτικό έγγραφο είναι απαραίτητο για εκείνη προκειμένου να ταξιδέψει στο Μαϊάμι για να επισκεφθεί τον 19χρονο γιο της που σπουδάζει εκεί.

Η δίκη

Η κυρία Λιακουνάκου, ωστόσο, στις 12 Δεκεμβρίου αναμένεται να δικαστεί (μετά από δύο διακοπές της δίκης) μαζί με 26 ακόμη πρόσωπα -ανάμεσά τους και πολλοί επώνυμοι ηθοποιοί, παρουσιαστές κ.ά.- για το κακουργηματικό αδίκημα της διακίνησης και αγοράς ναρκωτικών ουσιών κατ’ εξακολούθηση. Η υπόθεση αφορά σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών με έδρα γνωστό εστιατόριο του Κολωνακίου, ενώ η παραπομπή των 27 κατηγορουμένων σε δίκη έγινε με κλητήριο θέσπισμα 220 σελίδων.

Στο δικαστικό έγγραφο περιγράφονται αναλυτικά η δράση και οι κωδικές ονομασίες που χρησιμοποιούσαν οι εμπλεκόμενοι προκειμένου μεταξύ άλλων να... προφυλαχθούν όσο γίνεται τα ονόματα των επώνυμων πελατών του κυκλώματος, οι οποίοι συχνά επισκέπτονταν το ρεστοράν του Κολωνακίου για να ικανοποιήσουν το πάθος τους για τα ναρκωτικά.

«Στην Αθήνα, κατά τους παρακάτω αναφερόμενους χρόνους, έκαστος με μία ή περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ιδίου εγκλήματος χωρίς να είναι τοξικομανείς, δηλαδή πρόσωπα που έχουν αποκτήσει την έξη της χρήσης ναρκωτικών ουσιών και αδυνατούν να την αποβάλουν με τις δικές τους δυνάμεις, διέπραξαν το έγκλημα της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών με τη μορφή αγοράς από άλλα πρόσωπα απαγορευμένων ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους κατά τα κατωτέρω ειδικότερα αναφερόμενα, πράξη με την οποία συντελείται κυκλοφορία ναρκωτικών ουσιών», αναφέρει το κλητήριο θέσπισμα για τους επώνυμους κατηγορούμενους της υπόθεσης.

Μάλιστα, στη δικογραφία περιλαμβάνονται και οι τηλεφωνικές συνομιλίες των κατηγορουμένων, με κάποιους από αυτούς να ακούγονται να... εκλιπαρούν για ένα γραμμάριο κοκαΐνης. Ωστόσο, στην πλειονότητά τους οι κατηγορούμενοι είτε αρνούνται την κατηγορία και δηλώνουν απλώς πελάτες του εστιατορίου, είτε μιλούν για περιστασιακή χρήση ναρκωτικών ουσιών λόγω κάποιων δυσκολιών που αντιμετώπισαν. Οπως και να ’χει, η δίκη για την υπόθεση αυτή αναμένεται να ξεκινήσει τον ερχόμενο Δεκέμβριο, με το δικαστήριο να είναι το μόνο αρμόδιο να αποφανθεί.

natashds1


Το διαβατήριο

Εξαιτίας του ότι αυτή η υπόθεση εκκρεμεί σε ποινικό δικαστήριο, η ΕΛ.ΑΣ. δεν εκδίδει διαβατήριο στην κυρία Λιακουνάκου και γι’ αυτό τον λόγο εκείνη προσέφυγε στο ΣτΕ. Για την ίδια υπόθεση μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών τής είχε επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Στη συνέχεια, όμως, μετά από αίτησή της το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών (26.6.2018) διέταξε την άρση του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου που της είχε επιβληθεί.

Κατόπιν τούτων η κυρία Λιακουνάκου επιχείρησε να εκδώσει διαβατήριο, αλλά η αρμόδια διεύθυνση της ΕΛ.ΑΣ. την ενημέρωσε ότι λόγω της ποινικής δίωξης που έχει ασκηθεί σε βάρος της δεν μπορεί να της χορηγηθεί.

Κατά της άρνησης αυτής άσκησε προσφυγή, αλλά ο προϊστάμενος ασφαλείας της Διεύθυνσης Διαβατηρίων της ΕΛ.ΑΣ. το δεύτερο δεκαήμερο του περασμένου Σεπτεμβρίου απέρριψε την προσφυγή με το επιχείρημα ότι δεν μπορεί να της χορηγηθεί διαβατήριο όσο διαρκεί η κακουργηματική εκκρεμοδικία της.

Ετσι, μέσω των δικηγόρων της η κυρία Λιακουνάκου προσέφυγε στο ΣτΕ ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και παράνομη η άρνηση της ΕΛ.ΑΣ. να της χορηγήσει διαβατήριο μετά την άρση του περιοριστικού όρου απαγόρευσης εξόδου της από τη χώρα.

Πλέον της νομικής επιχειρηματολογίας, η κυρία Λιακουνάκου υπογραμμίζει ότι στερείται του δικαιώματος της ελεύθερης μετακίνησης, δηλαδή να ταξιδέψει εκτός Ευρώπης (στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης μπορεί να πάει με την αστυνομική της ταυτότητα).

Επιπλέον, επισημαίνει ότι δεν μπορεί να βρεθεί κοντά στον 19χρονο γιο της που σπουδάζει στις ΗΠΑ. Οπως αναφέρει στην αίτησή της προς το ΣτΕ, ο γιος της βρέθηκε για πρώτη φορά μακριά από την οικογένειά του σε ένα χαώδες μέρος, διακατεχόμενος από το άγχος των σπουδών, διανύοντας μια στρεσογόνο περίοδο προσαρμογής στη νέα του ζωή χωρίς να μπορεί να έχει κοντά του τους γονείς του για να του προσφέρουν ψυχική βοήθεια σε αυτή τη δύσκολη περίοδο προσαρμογής του.

Τέλος, η κυρία Λιακουνάκου υπογραμμίζει στην αίτησή της ότι η άρνηση χορήγησης διαβατηρίου παραβιάζει τις συνταγματικές διατάξεις που κατοχυρώνουν την προσωπική ελευθερία και προστατεύουν την οικογένεια, αλλά και τη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (28)

Τεκμήριο αθωότητας

Για ποιο λόγο δημοσιευονται πληροφορίες για το κατηγορητηριο; Αν έκανε εμπόριο ναρκωτικών, να της επιβληθούν ισόβια. Αν όχι, γιατί διασύρεται; Κάνω λάθος;

Βίκυ

Εντάξει καταλαβαίνω οτι υπάρχει μίσος για όλες αυτές τις οικογένειες που κυβερνούσαν και κυβερνούν ακομα την ελλαδα . Εμείς σαν λαος τόσα χρονια δεν μιλάμε αλλα ψηφίζουμε τους πολιτικους που ειναι η ήταν εγκάθετοι από αυτές τις οικογένειες ... όλοι τους ξέρουμε αλλα κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε . Τωρα σε σχεση με το διαβατηριο εχει δίκιο ειναι ενα γ@@@ενο προεδρικό διάταγμα που δείχνει τι κρατος έχουμε και κανένας πολιτικός η αστυνομική αρχή δεν θέλει να δει την πραγματικότητα .Αυτο το προεδρικό διάταγμα εκδόθηκε επι ΝΔ το 2004 και τρόποι ήθη Κε επι ΠΑΣΟΚ το 2010. Αυτοι οι υπουργοί που το υπέγραψαν φυσικά δεν ήξεραν τι υπέγραφαν αλλα ήξεραν και γιατι κυβερνούσαν . Ο ένας από αυτους ειναι ο Ραγκούσης προοδευτικός του κ@@λου ....

alex

με συγχωρείς κυρία μου, το ονομα σου εμπλέκεται σε διακίνηση σκληρών ναρκωτικών και ανησυχεις οτο ο γιος σου θα αισθάνεται ...μοναξιά σε ενα άγνωστο περιβάλλον? Αυτο νομιζεις τον ανησυχει τώρα ή για το τι θα απογίνει η μάνα του? Το οτι θα θέλει να ανοιξει η γη να τον καταπιει που η ιδια του η μάνα διώκεται για ναρκωτικά το έχεις σκεφτεί καθόλου? Το γεγονος οτι μπορεί να αισθάνεται ντροπή για την μάνα του σου περνάει καθολου απο το μυαλο?

greg99

εμενα το παιδακι μου σπουδαζει βιολογια στο ηρακλειο και παω οποτε θελω και το βλεπω.........

Υπαρχή Λύση!

Φθηνή αιτιολογία με πολύ εύκολη λύση. Ας έρθει ο γιος στην Ελλάδα για να τον δει η μαμάκα. Δεν θέλει το διαβατήριο για Φλώριντα αλλά για άλλη χώρα χωρίς διακρατική συμφωνία έκδοσης. Πολύ φθηνή η κυρία!

Δικαιοσυνη

Φυλακή για πολλά χρόνια.

Αμωρφοτως Αιλυνας 🇬🇷

Ο γιος της σπουδάζει σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο, σε μια πανέμορφη, παραθαλάσσια, τροπική πόλη, που έχει όλο το χρόνο Καλοκαίρι. Πω πω, τι τραβάει το κακόμοιρο...

Λες

ανοησίες !.... και οι πλούσιοι πάσχουν από κατάθλιψη, άγχος , στρες και κάποιοι πέφτουν και στα ναρκωτικά ! Πόσοι με χρήματα έχουν αυτοκτονήσει ή έχουν εθισθεί στο αλκοόλ και στα ναρκωτικά ; Είναι μητέρα και είναι παιδί ! (εάν πράγματι ισχύει αυτά που λέει, τότε θα πρέπει να μπορεί να πάει εάν δεν υπάρχει περιορισμός εξόδου από την χώρα ) και να είναι στην δίκη κανονικά

Konstantinos

Εισαι πραγματικα αμορφωτος οταν γραφεις οτι ο γιος της σπουδαζει σε ενα απο τα καλυτερα πανεπιστημια στον κοσμο! Δεν υπαρχει κανενα πανεπιστημιο της προκοπης στο Μιαμι...

Family Business

Ο πατέρας στην άλλη δίκη με τους 24 για τον Καντά και τον Τζοχατζόπουλο (και αυτη ξεκίνησε μετα απο 2 αναβολές την πορηγούμενη εβδομάδα) , η κόρη στην δίκη με τους 27 για ναρκωτικά!!

Μάγια

Ποιά κορη λες;Η δευτερη συζυγος του ειναι...

ΙΩΑΝΝΗΣ

ΕΔΩ Κ ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΛΙΑΚΟΥΝΑΚΟΥ.ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΜΙΑ ΥΠΟΔΙΚΟΣ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΚΟΚΑΙΝΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΤΗΣ ΠΟΥ ΒΟΛΟΔΕΡΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ.ΑΙΣΧΟΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ.ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ Η ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΑΣ;ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΠΩΝΥΜΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ Η ΘΑ ΚΡΕΜΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΜΑΝΤΑΛΑΚΙΑ ΜΟΝΟ ΤΑ ΦΤΩΧΟΠΑΙΔΑ ΠΟΥ ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΡΩΙΝΗ;Ο ΖΑΚ ΗΤΑΝ ΛΕΕΙ ΧΡΗΣΤΗΣ Κ ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ,ΟΙ ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ Κ ΑΛΛΕΣ ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΕΜΠΟΡΙΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ;ΕΔΩ ΣΕ ΘΕΛΩ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.ΘΑ ΣΤΑΘΕΙΣ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΣΟΥ Η ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΛΙ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ;ΜΕΤΑ ΜΗΝ ΑΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Μαλιστα

Τι τσοκαρο ειναι αυτο;

Konstantinos

Κουκλαρα ειναι παντως (για την ηλικια της)...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης