Ο κλεμμένoς θησαυρός της Νατάσας

Ο κλεμμένoς θησαυρός της Νατάσας

Ο αμύθητος θησαυρός της Νατάσας Λιακουνάκου, που κλάπηκε τον περασμένο Αύγουστο, βρισκόταν απλώς σε ένα ντουλάπι στην κρεβατοκάμαρά της.

Ο κλεμμένoς θησαυρός της Νατάσας
Ανεκτίμητης αξίας διαμάντια, περίτεχνα δαχτυλίδια με μπριγιάν, εντυπωσιακά Harry Winston αγορασμένα από τη Νέα Υόρκη, πανάκριβα χρυσά και διαμαντένια ρολόγια, κλασικά Van Cleef αλλά και υπερμοντέρνες χρωματιστές πολύτιμες πέτρες από την Ιλεάνα Μακρή και τη Loree Rodkin.

Κι όμως, ο αμύθητος θησαυρός της Νατάσας Λιακουνάκου, που κλάπηκε τον περασμένο Αύγουστο, βρισκόταν απλώς σε ένα ντουλάπι στην κρεβατοκάμαρά της.

Για τη νέα, όμορφη και κομψή σύζυγο του επιχειρηματία κ. Θωμά Λιακουνάκου το dress code ήταν πάντα πολύ εύκολο. Αρκεί η τσάντα να ήταν Chanel, τα παπούτσια Christian Louboutin και τα κοσμήματα διαμαντένια. Και είναι αλήθεια ότι σε αυτά ο σύζυγός της δεν της χαλούσε ποτέ χατίρι.

Λέγεται, και τελικά αποδεικνύεται από το υπόμνημα που κατέθεσε η ίδια η κυρία Νατάσα Λιακουνάκου, ότι τα κουτιά από τα καταστήματα κοσμημάτων των κοινωνικών φίλων του ζεύγους Λιακουνάκου, του Κώστα Καίσαρη, του Σέρκου, της Ιλεάνας Μακρή, του Gavello και της Λιάνας Βουράκη έφταναν πολλές φορές τον μήνα στο σπίτι του Παλαιού Ψυχικού, ενώ ο κ. Λιακουνάκος συνέχιζε να αγοράζει διαμάντια στη σύζυγό του με κάθε ευκαιρία. Οπως φαίνεται μάλιστα από τα λεγόμενα της ίδιας, κάποια από τα πιο πολύτιμα κομμάτια της συλλογής της αποκτήθηκαν σε δημοπρασίες του οίκου Sotheby’s. 
Κλείσιμο

Στο υπόμνημα που κατατέθηκε από τη 45χρονη σύζυγο του κ. Λιακουνάκου στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, στις 13 Σεπτεμβρίου, αναφέρονται με λεπτομέρειες όλα τα κοσμήματα και τα ρολόγια που εκλάπησαν, συνοδευόμενα μάλιστα και από φωτογραφίες τους αλλά και πληροφορίες για τα καταστήματα από τα οποία αγοράστηκαν. Η Νατάσα και ο Θωμάς Λιακουνάκος πήγαιναν στο κατάστημα «Kessaris» της Βουκουρεστίου και στη Μύκονο για διαμάντια και ρολόγια, στη «Μαγεία» της σχεδιάστριας Ιλεάνας Μακρή, που τα τελευταία χρόνια πουλάει τα κοσμήματά της στα μεγαλύτερα καταστήματα της Νέας Υόρκης, από το Barneys μέχρι το διαδικτυακό net-a-porter, για να αγοράσουν πιο edgy και rock διαμαντένιες δημιουργίες, στον Αναγνωστόπουλο στην Αθήνα και στη Μύκονο, στο «Serkos» της πλατείας Κολωνακίου, αλλά και στο «Gavello», που έκανε μόδα τους υπερεμεγέθεις σταυρούς με τα καφέ, μαύρα και λευκά διαμάντια και τα εξίσου εντυπωσιακά μεγάλα δαχτυλίδια που άρεσαν πολύ στην κυρία Λιακουνάκου, αλλά και σε πιο διαχρονικά καταστήματα, όπως το «Cartier» και της Λιάνας Βουράκη, στενής φίλη της όμορφης συζύγου του επιχειρηματία. Είναι όλα αυτά που έκαναν φτερά δημιουργώντας μια σειρά εύλογων ερωτημάτων τόσο για το ζεύγος Λιακουνάκου όσο και για τους καλά διαβασμένους -όπως φαίνεται- «ποντικούς» που εισέβαλαν στο σπίτι του το βράδυ του περασμένου Δεκαπενταύγουστου, σύμφωνα πάντα με τη δικογραφία. Για ποιον λόγο η σύζυγος του μετρ των οπλικών συστημάτων, το όνομα του οποίου συνδέεται με μια σειρά από εξοπλιστικά προγράμματα κατά τη διάρκεια της θητείας στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας του Ακη Τσοχατζόπουλου και του Γιάννου Παπαντωνίου, άφησε αφύλακτο τον θησαυρό όλο το καλοκαίρι που έλειπε για διακοπές στη Μύκονο; Σύμφωνα με το υπόμνημα, βρισκόταν στο νησί ήδη από τον Ιούνιο. Για ποιον λόγο δεν φρόντισε να τοποθετήσει τα κοσμήματά της σε μια θυρίδα ή σε κάποιο καλά φυλαγμένο χρηματοκιβώτιο αφού δεν σκόπευε να τα φορέσει για όλο το διάστημα που θα έλειπε από την Αθήνα; Και από την άλλη, τι είχαν στο μυαλό τους οι δράστες -σύμφωνα με τη δικογραφία, πρόκειται για τον έμπιστο σωματοφύλακα του κ. Λιακουνάκου κι έναν συνεργό του- όταν έκλεβαν σπάνια κοσμήματα που με κανέναν τρόπο δεν θα μπορούσαν να «σπρώξουν» στη μαύρη αγορά, αφού είναι χαρακτηριστικά, μοναδικά και πολλά από αυτά διαθέτουν κωδικούς; Και κάτι ακόμη: πού βρίσκονται όλα αυτά τα πανάκριβα κοσμήματα και ρολόγια που χάθηκαν μυστηριωδώς μέσα σε μια νύχτα;


Tο μυστήριο με την ακριβή ημερομηνία 

Μπορεί το «θρίλερ του Ψυχικού», όπως όλα δείχνουν, να πάρει σύντομα τον δρόμο της Δικαιοσύνης, όμως οι ανατροπές σε αυτή την υπόθεση δεν σταματούν. Από τη μία πλευρά υπάρχει η θεωρία που υποστηρίζει η Αστυνομία: οι δύο δράστες ήρθαν στην Αθήνα από τη Μύκονο αεροπορικώς τη 15η Αυγούστου και μεταξύ 8 και 10 το βράδυ μπήκαν στο γραφείο του επιχειρηματία στο κτίριο των εταιρειών του στη λεωφόρο Κηφισίας και πήραν τα ρολόγια του και τα κλειδιά του σπιτιού του. Στη συνέχεια πήγαν στην οικία του Παλαιού Ψυχικού απ’ όπου άρπαξαν την υπόλοιπη λεία τους: τα κοσμήματα της κυρίας Λιακουνάκου, 

μετρητά ύψους 300.000 ευρώ και τα όπλα του επιχειρηματία. Μόνο που μία κατάθεση, αυτή της Φιλιππινέζας οικιακής βοηθού Joy Cadamapog, της γυναίκας που διαπίστωσε την κλοπή, αλλάζει τα δεδομένα και τοποθετεί τη ληστεία μία εβδομάδα αργότερα. Η ίδια καταθέτει: «Την Πέμπτη 23 Αυγούστου, στις 16.30, ανοίγοντας τη ντουλάπα της κρεβατοκάμαρας, τα πράγματα ήταν όπως εγώ τα τακτοποιώ, γυρνώντας τη Δευτέρα 27 Αυγούστου στην οικία και περί ώρα 11:30, ανοίγοντας την ίδια ντουλάπα διαπίστωσα ότι τα πράγματα ήταν τακτοποιημένα με διαφορετικό τρόπο από ό,τι τα φτιάχνω εγώ, γεγονός που μου προξένησε την περιέργεια και ανοίγοντας τα κουτιά διαπίστωσα ότι έλειπαν ρολόγια και κοσμήματα της κυρίας Νατάσας. Αμέσως ενημέρωσα τον οδηγό του κυρίου Λιακουνάκου για την κλοπή. Παραβίαση δεν υπήρχε πουθενά και εντύπωση μου προκάλεσε μια πατημασιά μεγάλου παπουτσιού στη μοκέτα έμπροσθεν της ντουλάπας της κρεβατοκάμαρας». 

Ο σωματοφύλακας στο «ΘΕΜΑ»

Με τον θησαυρό της κυρίας Λιακουνάκου χαμένο και την ακριβή ημερομηνία της διάρρηξης να μην μπορεί ακόμη να πιστοποιηθεί, οι δύο κατηγορούμενοι από την Αστυνομία -ο σωματοφύλακας του επιχειρηματία και ο φερόμενος ως συνεργός του με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη- αρνούνται τα πάντα και υποστηρίζουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με τις κατηγορίες. Ο 26χρονος σωματοφύλακας με τα αρχικά Χ.Π. μίλησε στο «ΘΕΜΑ» δίνοντας τη δική του εκδοχή: «Εγώ δεν έχω παράπονο από τον άνθρωπο Λιακουνάκο. Τον εκτιμούσα και τον σεβόμουν παρόλο που δεν αμειβόμουν για μήνες και πούλησα το αυτοκίνητό μου για να ταΐσω το παιδί μου. Το να με υποδεικνύει όμως για κλέφτη με πικραίνει και με εξοργίζει», λέει και συμπληρώνει αφήνοντας υπονοούμενα. «Εχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και στον δικηγόρο μου και ορκίζομαι ότι θα δίνω το “παρών” κάθε φορά που θα με καλούν οι Αρχές. Δεν πρόκειται να κρυφτώ ή να φύγω στο Μανχάταν. Αλλοι θα φύγουν, όχι εγώ». 

Παράλληλα, για να αποδείξει, όπως υποστηρίζει, την αθωότητά του ξεφυλλίζει ένα προς ένα τα δικόγραφα και θέτει τα δικά του ερωτήματα: «Είναι δυνατόν ο έμπειρος σωματοφύλακας εκπαιδευμένος στα θέματα ασφαλείας να πηγαίνει λάθρα στην Αθήνα και να χρεώνει το αεροπορικό εισιτήριο στην εταιρεία του εργοδότη του; Ή πήγε στην Αθήνα εν γνώσει του και κατ’ εντολή του; Είναι δυνατόν να διαπράξει τη διάρρηξη ο άνθρωπος της ασφάλειας που γνωρίζει ότι αν χρησιμοποιήσει τη μαγνητική κάρτα εισόδου, η είσοδος καταγράφεται ηλεκτρονικά και ταυτοποιείται το πρόσωπό του; Να αφαιρέσει τα δηλωμένα όπλα για να τα κάνει τι;», καταλήγει ο 26χρονος, που κατά τη διάρκεια της έρευνας που έγινε στο σπίτι του βρέθηκε να διαθέτει ένα πανάκριβο ρολόι Rolex, το οποίο όμως αποδείχτηκε ότι δεν είχε κλαπεί. 

Ο Θωμάς και η Νατάσα Λιακουνάκου δεν μιλάνε γι’ αυτό το θέμα ούτε στα πολύ κοντινά τους πρόσωπα. Εχοντας περιορίσει στο ελάχιστο τις κοινωνικές τους εμφανίσεις, έρχονται πια σε επαφή με λίγους ανθρώπους. Αν παρατηρήσει κάποιος τα χέρια της κυρίας Λιακουνάκου, θα δει να φοράει μόνο μια χρυσή βέρα, το κομποσκοίνι της κι ένα ρολόι. Είχαν αποφασίσει και οι δυο άλλωστε να μην προκαλούν σε αυτή την κρίσιμη περίοδο. 


Η νομική άποψη
«Εχουμε στοιχεία που θα ανατρέψουν τα πάντα» Ο δικηγόρος των δύο κατηγορουμένων
κ. Παύλος Σαράκης  μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» τονίζει τα εξής: «Οι εντολείς μου είναι αθώοι και δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Τώρα θα αντικρούσουμε τις κατηγορίες με την ορθή ανάλυση του προανακριτικού αποδεικτικού υλικού. Στην εξέλιξη της ποινικής διαδικασίας θα εισφέρουμε στοιχεία που θα ανατρέψουν τα υπάρχοντα δεδομένα της υπόθεσης και τη μέχρι τώρα πορεία αυτής. Εκτιμώ ότι η υπόθεση θα εξελιχθεί σε μπούμερανγκ για την πολιτική αγωγή». 

Tα 83 κλεμμένα κοσμήματα

Από το κατάστημα «Kessaris»

■ Ενα ζευγάρι διαμαντένια σκουλαρίκια, 3 καρατίων, σε σχήμα σταγόνας. 
■ Μια αλυσίδα με ένα διαμάντι 3 καρατίων. 
■ Ενα ζευγάρι σκουλαρίκια (μακριά) με πέρλες south sea black και μπριγιάν. 
■ Ενα ρολόι, μάρκας Bvlgari, με χρονογράφους.
■ Ενα ρολόι, μάρκας Franck Muller, ατσάλινο με ροζ πλάκα. 
■ Ενα ρολόι, μάρκας Franck Muller, με μπριγιάν (μεγάλο μέγεθος, με άσπρη πλάκα). 
■ Ενα ρολόι, μάρκας Harry Winston, με διαμάντια (άσπρα-μαύρα). 
■ Ενα δαχτυλίδι Loree Rodkin, σε σχήμα σταυρού, με μαύρα μπριγιάν. 
■ Ενα δαχτυλίδι Rodkin με γαλάζια-γκρι πέτρα. 
■ Ενα κολιέ με μπριγιάν και μαύρο δέσιμο. 
■ Ενα δαχτυλίδι σε σχήμα σταφυλιού, με χρυσό δέσιμο και πράσινες πέτρες. 
■ Ενα δαχτυλίδι με χρυσό δέσιμο και μπορντό σκούρα πέτρα (Pomelatto).

Από την Ιλεάνα Μακρή

■ Ενα βραχιόλι με καφέ διαμάντια φάρδους 5-6 cm και πέτρες brown. 
■ Ενα βραχιόλι με μαύρους κύκλους με μαύρα και λευκά μπριγιάν και όμοιο δαχτυλίδι. 
■ Ενα κολιέ με τρεις κύκλους και μαύρα και λευκά διαμάντια και δερμάτινο δέσιμο. 
■ Ενα κολιέ με πολλούς κύκλους από μπριγιάν. 
■ Ενα δαχτυλίδι σε σχήμα φιδιού, με καφέ και πράσινα μπριγιάν και χρυσό δέσιμο. 
■ Ενα ζευγάρι μακριά σκουλαρίκια από πράσινα διαμάντια. 
■ Ενα δαχτυλίδι με καφέ διαμάντια που καταλαμβάνει δύο δάχτυλα. 
■ Ενα κολιέ με μακριά αλυσίδα που καταλήγει σε μπριγιάν. 
■ Ενα δακτυλίδι σε σχήμα σκαθαριού με πολύχρωμα μπριγιάν.
■ Μια αλυσίδα με λευκούς κρίκους. 
■ Ενα δαχτυλίδι με καφέ διαμάντι. 
■ Ενα κολιέ σε σχήμα αράχνης με μπριγιάν και ένα ρουμπίνι. 
■ Δύο βραχιόλια με χρυσό δέσιμο και καφέ-πράσινα διαμάντια. 
■ Ενα ζευγάρι σκουλαρίκια με πράσινα μπριγιάν σε σχήμα φιδιού. 
■ Ενα δαχτυλίδι-δαντέλα με καφέ διαμάντι. 
■ Ενα κολιέ με έναν μεγάλο κύκλο από μαύρα και λευκά διαμάντια. 
■ Μια αλυσίδα με charms από μπριγιάν. 

κοσμήματα Cartier

■ Ενα χρυσό ρολόι Cartier, μοντέλο Tank Francaise. 
■ Ενα ρολόι Cartier από ροζ χρυσό με μπριγιάν. 
■ Ενα ρολόι Cartier, μοντέλο Tank Americaine, με μπριγιάν. 
■ Ενα χρυσό ρολόι Cartier (Diabolo) με πορτοκαλί λουράκι. 
■ Ενα ρολόι Cartier Pasha με καφέ λουράκι. 
■ Ενα κολιέ Cartier με πολλές σειρές από χρυσές χάντρες και μπριγιάν.
■ Ενα δαχτυλίδι Cartier, σετ με το ως άνω μοντέλο κολιέ της σειράς Or jaune. 

Κοσμήματα Gavello

■ Μια ριβιέρα λαιμού. 
■ Ενα κολιέ με καφέ και λευκά διαμάντια. 
■ Ενα ζευγάρι σκουλαρίκια με καφέ διαμάντια. 
■ Ενα δαχτυλίδι με δύο πέτρες και διαμάντια σε χρώμα κίτρινο και λευκό. 
■ Ενας σταυρός με μαύρα και άσπρα διαμάντια. 
■ Ενας σταυρός με ρουμπίνια και διαμάντι σε σχήμα δάκρυ στο τελείωμα. 
■ Ενα δαχτυλίδι σε σχήμα ρόμβου με καφέ διαμάντια. 
■ Ενα δαχτυλίδι με ροζ πέτρα σε σχήμα δάκρυ και δέσιμο από μπριγιάν.
■ Βραχιόλια με μπλε και ροζ aquamarina τύπου ριβιέρα. 
■ Ενα δαχτυλίδι με μαύρα και λευκά διαμάντια. 
■ Ενα ζευγάρι μακριά σκουλαρίκια από πλατίνα σε σχήμα σταυρού. 

Από το κατάστημα «Vouraki

■ Ενα κολιέ από πέρλες south sea.
■ Ενα δαχτυλίδι με διαμάντια (δύο τριγωνικά) και πέρλα στο κέντρο. 
■ Ενα ζευγάρι σκουλαρίκια south sea pearls με μικρό μπριγιάν. 
■ Ενα μακρύ άσπρο κολιέ Van Cleef σε σχήμα τετράφυλλου. 
■ Ενα κοντό άσπρο κολιέ Van Cleef σε σχήμα τετράφυλλου. 
■ Ενα μαύρο κολιέ Van Cleef σε σχήμα τετράφυλλου. 
■ Με το ως άνω σχήμα δύο ζεύγη σκουλαρικιών σε άσπρο και μαύρο.
■ Ενα μαύρο βραχιόλι Van Cleef σε σχήμα τετράφυλλου. 
■ Ενα ρολόι Van Cleef με μπριγιάν και ζαφείρια και γαλάζιο σατέν λουράκι. 

Κοσμήματα Ελενας Σύρακα 

■ Ενα χρυσό δαχτυλίδι σε σχήμα σέλας αλόγου. ■ Ενα χρυσό μενταγιόν με τοπάζ. 

Κοσμήματα Serkos 

■ Ενα βραχιόλι από μπριγιάν σε σχήμα τριαντάφυλλου. 
■ Ενα δαχτυλίδι με ζαφείρι στη μέση και πολύχρωμο δέσιμο. 
■ Μια βέρα από μπριγιάν. 
■ Ενα δαχτυλίδι με το αρχικό γράμμα «Ν». 
■ Ενα ζευγάρι μακριά σκουλαρίκια, με ροζ και λευκά μπριγιάν. 
■ Ενα ρολόι Vacheron Constantin σε πολύγωνο σχήμα, με μπριγιάν στη στεφάνη. 
■ Ενα βραχιόλι (ancient cut) όλο μπριγιάν με κέντημα.
■ Ενα ζευγάρι σκουλαρίκια στο ίδιο στυλ με το ανωτέρω βραχιόλι και με διαμάντι 1 καρατίου στη μέση. 
■ Δύο βραχιόλια-ριβιέρες με μπλε και ροζ διαμάντια. 

Κατάστημα «Αναγνωστόπουλος»

■ Ενα βραχιόλι πάχους 6 cm από μπριγιάν (σαν δαντέλα με μικρά διαμάντια ανάμεσα). 

Από τον σχεδιαστή Νίκο Κούλη

■ Ενα ζευγάρι σκουλαρίκια με σμαράγδια και διαμάντια. 
■ Ενα βραχιόλι με σμαράγδια (σε σχήμα καρδιάς) και δέσιμο από μαύρα μπριγιάν. 
■ Ενα ζευγάρι σε σχήμα φτερού, με μπριγιάν και ζαφείρι στο τελείωμα.

Από τον οίκο Sotheby’s

■ Ενα κολιέ με ρουμπίνια και διαμάντια. 
■ Ενα μονόπετρο δαχτυλίδι με ρουμπίνια στη στεφάνη. 
■ Ενα ζευγάρι σκουλαρίκια με μπριγιάν και πέρλα στο τελείωμα.
■ Ενα μονόπετρο δεμένο με baguette. 
■ Ενα μονόπετρο κίτρινο, σε σχήμα παραλληλόγραμμου, 7 καρατίων. 
■ Ενα ζευγάρι σκουλαρίκια aqua marina, με μπριγιάν στη στεφάνη. 
■ Ενα μονόπετρο, με λευκό διαμάντι 7-8 καρατίων. 
■ Ενα ζευγάρι μακριά σκουλαρίκια, με μπριγιάν σε σχήμα 8 που καταλήγουν σε κίτρινο μπριγιάν. 



Η βέρα με τα διαμάντια που εκλάπη παρόλο που τα τελευταία χρόνια η κυρία Νατάσα Λιακουνάκου τη φορούσε σχεδόν καθημερινά 






H κυρία Λιακουνάκου ψώνιζε τα Van Cleef της από τη φίλη της Λιάνα Βουράκη. Στη φωτογραφία φοράει το κολιέ με το τετράφυλλο κλασικό Van Cleef που εκλάπη 





Βραχιόλι με μαύρα και λευκά μπριγιάν της σχεδιάστριας Ιλεάνας Μακρή, στενής φίλης της κυρίας Λιακουνάκου, το οποίο περιλαμβάνεται στα κλεμμένα κοσμήματα 





Διαμαντένια σκουλαρίκια αγορασμένα από τον Καίσαρη. Η κυρία Λιακουνάκου δήλωσε ότι έχουν κλαπεί 





Τα σκουλαρίκια με λευκά και μαύρα διαμάντια και την αγαπημένη της αλυσίδα με το διαμάντι των τριών καρατίων που φορούσε συχνά η κυρία Λιακουνάκου ανακάλυψε ότι επίσης λείπουν από τη συλλογή της 





Το πρωτότυπο δαχτυλίδι με τα καφέ διαμάντια της Ιλεάνας Μακρή που εκλάπη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης