Μεγάλη φωτιά στη Λεμεσό - Έκλεισαν δρόμοι

Μεγάλη φωτιά στη Λεμεσό - Έκλεισαν δρόμοι

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή για να σβήσει η πυρκαγιάΜέχρι και αυτή την ώρα δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές

lemesos
Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στις περιοχές των κοινοτήτων Άγιος Θεράπων και Λόφου, στην επαρχία Λεμεσού.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 11.30 το βράδυ του Σαββάτου και μαίνεται ανεξέλεγκτη, ενώ το έργο κατάσβεσης της δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Ιδιαίτερη προσοχή συστήνεται λόγω της πυρκαγιάς στους κατοίκους που μετακινούνται στις περιοχές των κοινοτήτων Άγιος Θεράπων και Λόφου.

Οι δρόμοι Άλασσας – Αγίου Θεράπων και Πλατρών – Λόφου είναι κλειστοί για τους διερχόμενους οδηγούς, λόγω της πυρκαγιάς και των προσπαθειών που καταβάλλονται για  να σβήσει η φωτιά.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάζονται αυτή την στιγμή συνολικά 12 επανδρωμένα πυροσβεστικά οχήματα από πόλη και επαρχία Λεμεσού, από ΕΜΑΚ και επαρχία Πάφου.

Επίσης συνδράμουν στο έργο της πυρόσβεσης άλλα 5 επανδρωμένα οχήματα από άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες (Τμήμα Δασών. Επαρχιακή Διοίκηση, Πολιτική άμυνα και Ταμείο Θήρας).

Κλείσιμο
Χρησιμοποιούνται για την πυρόσβεση και 5 εναέρια μέσα ( 2 εκμισθωμένα ελικόπτερα, 1 ελικόπτερο της ΜΑΕΠ, 1 των Βρετανικών Βάσεων και 1 αεροσκάφος του τμήματος Δασών). Η πυρκαγιά κατακαίει ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και δέντρα. Στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι.

Μέχρι και αυτή την ώρα δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές. 


Πηγή: Philenews.com
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης