Ο Ρουβίκωνας «ξαναχτύπησε» - Γιατί διάλεξε την πρεσβεία του Καναδά

Ο Ρουβίκωνας «ξαναχτύπησε» - Γιατί διάλεξε την πρεσβεία του Καναδά

H επίθεση στην πρεσβεία του καναδικού κράτους, σύμφωνα με τον «Ρουβίκωνα» πραγματοποιήθηκε, εξαιτίας της στήριξης που αυτό παρέχει στην εταιρία Eldorado Gold

ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ-ΚΑΝΑΔΙΚΗ-ΠΡΕΣΒΕΙΑ
Περίπου δέκα άτομα επιτέθηκαν, λίγο μετά τις 6:00 τα ξημερώματα της Κυριακής, στην πρεσβεία που βρίσκεται στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, στο Χαλάνδρι. Σύμφωνα με την αστυνομία, έσπασαν με βαριοπούλες την τζαμαρία, πέταξαν μπογιές, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο προχώρησαν στην προσαγωγή ενός ατόμου, το οποίο, όμως, αφέθηκε αργότερα ελεύθερο.

Όπως αποδείχτηκε λίγο αργότερα, για άλλη μία φορά, επρόκειτο για μέλη του Ρουβίκωνα. Η συλλογικότητα, με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, η οποία όπως αναφέρουν πραγματοποιήθηκε, εξαιτίας της στήριξης που αυτό παρέχει στην εταιρία Eldorado Gold.

Να σημειωθεί ότι η πρεσβεία δεν φυλάσσεται από την αστυνομία, αλλά από ιδιωτική εταιρεία φύλαξης. Ωστόσο οι υπάλληλοι της φύλαξης τρόμαξαν από την επίθεση και έτσι δεν μπόρεσαν να δουν πώς διέφυγαν οι δράστες, ώστε να βοηθήσουν με τις καταθέσεις τους το έργο των αρχών. Στο σημείο πάντως υπάρχουν πολλές κάμερες ασφαλείας και διαχείρισης της κυκλοφορίας, των οποίων το υλικό θα τεθεί στο μικροσκόπιο.




Πιο συγκεκριμένα σε ανάρτησή τους αναφέρουν:

Κλείσιμο
«Πολλές από τις εξορυκτικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται παγκοσμίως έχουν την έδρα τον Καναδά και τρεις από αυτές ενεπλάκησαν στην εξόρυξη χρυσού στην Χαλκιδική. Οι Καναδικές πρεσβείες ανά τον κόσμο συστηματικά υπερασπίζονται τις Καναδικές εξορυκτικές σε σημείο που να εκβιάζουν κυβερνήσεις να δεχτούν την εξόρυξη απειλώντας με διάρρηξη των σχέσεων μεταξύ των χωρών. Τα παραδείγματα είναι πολλά. Από την Τσιάπας στο Μεξικό και την Γουατεμάλα που οι πρεσβείες στήριξαν εταιρίες που είχαν στο βιογραφικό τους δολοφονίες ακτιβιστών, μέχρι την Ονδούρα οπού εκβιαστικά η Καναδική πρεσβεία πίεζε την κυβέρνηση για την ψήφιση νομοσχεδίου ευνοϊκό για τις εξορυκτικές, παρά την αντίθετη κοινή γνώμη, το οποίο και ψηφίστηκε. Στην ίδια τακτική με τους ομοίους του, ο Καναδός πρέσβης στην Ελλάδα, Robert Peck, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης για να πιέσει την εφαρμογή του νέου επενδυτικού σχεδίου της Eldorado στην Θράκη λέγοντας μάλιστα ότι η Καναδική κυβέρνηση εγγυάται για την περιβαλλοντική ευαισθησία της εταιρίας».
kanada1

Καταδίκη από το ΥΠΕΞ

Το υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωση καταδικάζει την επίθεση, ενώ σημειώνει ότι τέτοιες παράνομες ενέργειες δεν θα επηρεάσουν τις άριστες σχέσεις των δύο χωρών.

Οι αρμόδιες αρχές κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να εντοπισθούν και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης οι υπαίτιοι, υπογραμμίζει ακόμη το υπουργείο.

Αναλυτικά:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο κτήριο της Πρεσβείας του Καναδά και που είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών.

Τέτοιες παράνομες ενέργειες δεν πρόκειται να επηρεάσουν τις άριστες σχέσεις της χώρας μας με τον Καναδά, αλλά ούτε τους δεσμούς διαχρονικής φιλίας μεταξύ των λαών μας.

Οι αρμόδιες ελληνικές αρχές προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι υπαίτιοι να ταυτοποιηθούν, να εντοπισθούν και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης».

ΝΔ: Στοργική πολιτική προς τους κουκουλοφόρους

Επίθεση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξαπέλυσε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Οι «συλλογικότητες» του περιθωρίου εξακολουθούν αμέριμνες να χτυπούν ξένες πρεσβείες, αμαυρώνοντας διεθνώς την εικόνα του ελληνικού κράτος, τονίζει ο τομεάρχης Προστασίας της ΝΔ, ενώ επικρίνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ότι ακόμη συσκέπτεται για το πώς θα αντιμετωπίσει τους «Ρουβίκωνες».

«Στην ουσία, όμως, πίσω από τους ψεύτικους λεονταρισμούς, ακολουθείται σταθερά η ‘‘στοργική’’ πολιτική προς τους κουκουλοφόρους βανδάλους που εγκαινίασε ο κ. Τόσκας», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Χαρακόπουλος.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Οι ‘‘συλλογικότητες’’ του περιθωρίου εξακολουθούν αμέριμνες να χτυπούν ξένες πρεσβείες, εξευτελίζοντας κάθε έννοια νομιμότητας και αμαυρώνοντας διεθνώς την εικόνα του ελληνικού κράτους. Σειρά αυτή τη φορά είχε η πρεσβεία του Καναδά.

Την ίδια ώρα, η νέα δυαδική πολιτική ηγεσία του κατ’ επίφασιν υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ακόμη συσκέπτεται για το πώς θα αντιμετωπίσει τους “Ρουβίκωνες”, ενώ ειδικά η κ. Παπακώστα ακόμη ψάχνει τη διεύθυνση που θα στείλει το λογαριασμό για τις ζημιές. Στην ουσία, όμως, πίσω από τους ψεύτικους λεονταρισμούς, ακολουθείται σταθερά η ‘‘στοργική’’ πολιτική προς τους κουκουλοφόρους βανδάλους που εγκαινίασε ο κ. Τόσκας.

Ως εκ τούτου, είναι βέβαιο ότι όσο παραμένει στην εξουσία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οι δράστες των επιθέσεων αυτών θα συνεχίζουν ακάθεκτοι το “έργο” τους».

ΚΙΝΑΛ: Το μόνο που απομένει είναι ανοίξουν στέκι και στο Μέγαρο Μαξίμου

Όπως επισημαίνει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος, Παύλος Χρηστίδης, «οι επιθέσεις του ανενόχλητου Ρουβίκωνα συνεχίζονται κανονικά σε κάθε γωνιά της Αθήνας».

«Η αντίδραση της κυβέρνησης είναι μηδενική. Το μόνο που απομένει είναι να ανοίξει στέκι και στο Μέγαρο Μαξίμου», συμπληρώνει στη δήλωσή του ο κ. Χρηστίδης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης