Άντρας στη βόρεια Ελλάδα συνελήφθη για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Άντρας στη βόρεια Ελλάδα συνελήφθη για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Έπειτα από έρευνα που διενεργήθη σπίτι του  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, σκληρός δίσκος, ο οποίος εξήχθη από σταθερό ηλεκτρονικό υπολογιστή, δύο συσκευές smartphone και δύο φορητές συσκευές αποθήκευσης δεδομένων (USB)

pornografia
Για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου συνελήφθη ένας άντρας στη βόρεια Ελλάδα.

Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού National Child Exploitation Coordination Center με έδρα τον Καναδά, σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκε στη χώρα μας χρήστης του διαδικτύου, που κατείχε και είχε πρόσφορα προς διαμοιρασμό αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα, προέκυψε ότι μέρος των επίμαχων ηλεκτρονικών ιχνών αντιστοιχούν σε σύνδεση καταχωρημένη στον χώρο εργασίας ενός άνδρα σε περιοχή της βορείου Ελλάδος.

Στις 9 Οκτωβρίου 2018, κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, διενήργησε έρευνα στον χώρο εργασίας και στην οικία του, όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, σκληρός δίσκος, ο οποίος εξήχθη από σταθερό ηλεκτρονικό υπολογιστή, δύο συσκευές smartphone και δύο φορητές συσκευές αποθήκευσης δεδομένων (USB).

Στη διάρκεια των ερευνών ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του άντρα στην υπόθεση, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν αρχεία εικόνας και βίντεο πορνογραφικού υλικού.

Κλείσιμο
Ο άντρας συνελήφθη και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική αρχή και παραπέμφθηκε σε ανακριτή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης