Εκπρόσωπος δημοσιογράφων ραδιοφώνου ΕΡΤ: Ανάγκη η εσπευσμένη αλλαγή της διοίκησης

ERT-LOGO-RADIOMEGARO

«Πρέπει να αλλάξει ο νόμος, να αφαιρεθεί οριστικά η αρμοδιότητα ορισμού της Διοίκησης της ΕΡΤ από τον αρμόδιο Υπουργό και να ανατεθεί σε ένα ευρύτερο σώμα υπό τη συναινετική εποπτεία της Βουλής», τονίζει η Μαρία Γεωργίου

Την ανάγκη να αλλάξει εσπευσμένα η διοίκηση της ΕΡΤ, ζητά με ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος δημοσιογράφων ραδιοφώνου- πολυμέσων ΕΡΤ, Μαρία Γεωργίου.
«Πρέπει να αλλάξει ο νόμος, να αφαιρεθεί οριστικά η αρμοδιότητα ορισμού της Διοίκησης της ΕΡΤ από τον αρμόδιο Υπουργό και να ανατεθεί σε ένα ευρύτερο σώμα υπό τη συναινετική εποπτεία της Βουλής», αναφέρει η Μαρία Γεωργίου

Όπως λέει, «όταν στην απόφαση της τελευταίας συνέλευσης των δημοσιογράφων αναφέραμε πως ανησυχούμε για “… τα φαινόμενα παρακμής, απαξίωσης, συνδιοίκησης, πολιτικών παρεμβάσεων και επιθέσεων, τα οποία μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω και είναι ξένα με ένα σύγχρονο ραδιοτηλεοπτικό φορέα…” δεν περιμέναμε ότι, πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις, θα επιβεβαιωνόμασταν και, μάλιστα, με τόσο κραυγαλέο τρόπο.

Την κατάσταση περιέγραψαν με ακόμα πιο μελανά χρώματα στελέχη της ΕΡΤ τα οποία παραιτήθηκαν, παραγκωνίστηκαν ή απομακρύνθηκαν, τελευταία δε και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος. Ταυτόχρονα, το θέμα έφθασε και στη Βουλή, καθώς αντιδρούν και όλα τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, παρότι αυτό δε γίνεται πάντα με τον ενδεδειγμένο τρόπο (βλ. εμπάργκο Ν.Δ.). Η κατάσταση αυτή απογοητεύει την κοινωνία που είναι ο “ιδιοκτήτης” της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους.

Εδώ που φτάσαμε μόνη λύση είναι η εσπευσμένη αλλαγή της (πανταχόθεν βαλλόμενης) Διοίκησης της ΕΡΤ με ευρύτερες συναινετικές διαδικασίες από την Βουλή. Στη συνέχεια πρέπει να αλλάξει ο νόμος, να αφαιρεθεί οριστικά η αρμοδιότητα ορισμού της Διοίκησης της ΕΡΤ από τον αρμόδιο Υπουργό και να ανατεθεί σε ένα ευρύτερο σώμα υπό τη συναινετική εποπτεία της Βουλής».

ΣΧΟΛΙΑ (9)

Σύντομο ανέκδοτο

Διορισμός στην ΕΡΤ με ΑΣΕΠ. Ολοι αυτοί οι τύποι που μοστράρονται για δημοσιογράφοι και που αυτά που θα κουβέντιαζαν στο καφενείο με τους συντρόφους τους τα λεν από το κρατικό μικρόφωνο και πληρώνονται χοντρά απο τον κρατικό κορβανά.

takis

να μην αλλαξει τιποτα μονο να μεγαλωσουν το μνημειο και να το μεταφερουν στη μητροπολη και να γινει υποχρεωτικος 3 φορες την ημερα εορτασμος και παρελαση για τους αγωνιστες τη ερτ

δ

Κλείσιμο κ το 3% που βλέπει ΕΡΤ να βλέπει τις ρώσικες ταινίες με δορυφορική..

Ρε μεγάλε

Θα σταματήσετε να κάνετε κυβερνητική προπαγάνδα και να στηρίζετε τον Τσίπρα; Τέλος αληθεύει πως η Κουμουνδούρου σας δίνει μαύρα λεφτά κάτω από το τραπέζι για να την στηρίζετε;

Στέλιος

Κόψτε την κρατική χρηματοδότηση και χαρίστε την ΕΡΤ στους εργαζόμενους. Να τα βγάλουν πέρα με την τηλεθέαση και τις διαφημίσεις που θα παίρνουν. Αν οι σοσιαλΗστές / κομμουνιστές που κυβερνάνε καταλάβαιναν από οικονομικά, δεν θα ήταν σοσιαλΗστές / κομμουνιστές.

Στέλιος

Κόψτε την κρατική χρηματοδότηση και χαρίστε την ΕΡΤ στους εργαζόμενους. Να τα βγάλουν πέρα με την τηλεθέαση και τις διαφημίσεις που θα παίρνουν. Αν οι σοσιαλΗστές / κομμουνιστές που κυβερνάνε καταλάβαιναν από οικονομικά, δεν θα ήταν σοσιαλΗστές / κομμουνιστές.

Πάνος (ΟΧΙ Σκρλτς)

ΝΑΙ, γιατι όχι? Ο λαός πληρώνει για βρίζουν και να γίνονται γνωστοί οι Ακριβοπούλου και οι Καψιώχηδες?

Μην κλέβουμε και τα πρωτεία

Καλέ αυτοί έγιναν γνωστοί από τον ΣΚΑΙ.

ε

Φυσικά το καλύτερο είναι να κλείσει γιατί όταν πληρώνουμε το χαράτσι της ΕΡΤ στο λογαριασμό της ΔΕΗ είναι σαν να δίνουμε κουπόνια στο κόμμα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

diasosi_main

Κόβουν την ανάσα οι μαρτυρίες των ψαράδων που έσωσαν την κοπέλα - «Eάν αργούσαμε δέκα λεπτά, ίσως να μην ζούσε» - Κατέγραψαν με κάμερα τις δραματικές στιγμές στη θάλασσα - «Η κοπέλα από το σοκ δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη»