Η ΓΣΕΕ δεν αποδέχεται τη διαδικασία διαβούλευσης για τον κατώτατο μισθό

GSEE


Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ ανακοίνωσε ότι δεν αποδέχεται τη διαδικασία και ζητά να επανέλθει η ελεύθερη διαπραγμάτευση – Οι εκπρόσωποί της θα παρευρεθούν στην έναρξη της διαδικασίας αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα παραμείνουν μέχρι το τέλος

Με πολιτική δήλωση στην οποία γνωστοποιεί ότι δεν αποδέχεται την διαδικασία διαβούλευσης για τον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού/ημερομισθίου από την Κυβέρνηση, η ΓΣΕΕ απάντησε σήμερα στην πρόσκληση από την Επιτροπή Συντονισμού της «Διαβούλευσης» να διατυπώσει τη θέση της.

Η Συνομοσπονδία ζητά να επανέλθει η ελεύθερη διαπραγμάτευση των κοινωνικών εταίρων για τον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού έχοντας ως βάση διαπραγμάτευσης τα 751 ευρώ και χαρακτηρίζει ψευδεπίγραφη την επαναφορά και ενεργοποίηση των Ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων.

Αυτό σημαίνει ότι οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ θα παρευρεθούν στην έναρξη της διαδικασίας αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα παραμείνουν έως το τέλος.


Η Συνομοσπονδία απέστειλε στην Επιτροπή τη δήλωση του προέδρου της κ. Γιάννη Παναγόπουλου και την έκθεση του ΙΝΕ για την ελληνική οικονομία 2018 στην οποία τεκμηριώνει τα μισθολογικά της αιτήματα.


Στη δήλωση που απέστειλε στην επιτροπή , ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ αναφέρει ανάμεσα στα άλλα ότι η Συνομοσπονδία :


έχει ουσιώδεις αντιρρήσεις και επί της διαδικασίας, που σύμφωνα με το άρθρο 103 του ν. 4172/2013 προηγείται της σχετικής απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου και κυρίως των κριτηρίων, τα οποία κατά τρόπο περιοριστικό και όχι ενδεικτικό επιβάλλει να λαμβάνονται υπόψη για τον καθορισμό του ύψους του εκάστοτε νομοθετούμενου κατώτατου μισθού.


Σε κάθε περίπτωση η διαδικασία αυτή είναι γραφειοκρατική, δαιδαλώδης και αναγκαστικά αναποτελεσματική, λαμβάνοντας υπόψη την πανσπερμία απόψεων, που καθιστά a priori αδύνατη τη σύνθεσή τους σε ενιαία εισήγηση.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4831129

Η εκκλησιαστική περιουσία, οι σχέσεις Εκκλησίας - κράτους και η μισθοδοσία του κλήρου, σημεία αναφοράς του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου κατά την παρουσίαση  του βιβλίου του Νίκου Τόμπρου «Ο Μοναχισμός και το νεοσύστατο Ελληνικό Κράτος»

2
lamia

Η κοπέλα έδωσε άνιση μάχη για τρεις ημέρες στη ΜΕΘ του Αττικού Νοσοκομείου, αλλά δεν τα κατάφερε - Ο 21χρονος Γιώργος, ο αδερφός της, είχε φύγει ακαριαία από τη ζωή, μετά το φοβερό τροχαίο στην Αταλάντη, την περασμένη Κυριακή

36
Stathis_Efstathopoulos

Στην κατανομή των 500 νέων θέσεων μελών ΔΕΠ, θα προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας - Πρόκειται για προεκλογικές εξαγγελίες του κ. Γαβρόγλου, τονίζει ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Ευστάθιος Ευσταθόπουλος 

onasio98

Όπως ανακοίνωσε το Ωνάσειο, οι μεταμοσχεύσεις πνευμόνων θα πραγματοποιούνται στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο με τη συνεργασία του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν» και του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής «Σισμανόγλειο