Η ΓΣΕΕ δεν αποδέχεται τη διαδικασία διαβούλευσης για τον κατώτατο μισθό

GSEE


Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ ανακοίνωσε ότι δεν αποδέχεται τη διαδικασία και ζητά να επανέλθει η ελεύθερη διαπραγμάτευση – Οι εκπρόσωποί της θα παρευρεθούν στην έναρξη της διαδικασίας αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα παραμείνουν μέχρι το τέλος

Με πολιτική δήλωση στην οποία γνωστοποιεί ότι δεν αποδέχεται την διαδικασία διαβούλευσης για τον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού/ημερομισθίου από την Κυβέρνηση, η ΓΣΕΕ απάντησε σήμερα στην πρόσκληση από την Επιτροπή Συντονισμού της «Διαβούλευσης» να διατυπώσει τη θέση της.

Η Συνομοσπονδία ζητά να επανέλθει η ελεύθερη διαπραγμάτευση των κοινωνικών εταίρων για τον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού έχοντας ως βάση διαπραγμάτευσης τα 751 ευρώ και χαρακτηρίζει ψευδεπίγραφη την επαναφορά και ενεργοποίηση των Ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων.

Αυτό σημαίνει ότι οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ θα παρευρεθούν στην έναρξη της διαδικασίας αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα παραμείνουν έως το τέλος.


Η Συνομοσπονδία απέστειλε στην Επιτροπή τη δήλωση του προέδρου της κ. Γιάννη Παναγόπουλου και την έκθεση του ΙΝΕ για την ελληνική οικονομία 2018 στην οποία τεκμηριώνει τα μισθολογικά της αιτήματα.


Στη δήλωση που απέστειλε στην επιτροπή , ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ αναφέρει ανάμεσα στα άλλα ότι η Συνομοσπονδία :


έχει ουσιώδεις αντιρρήσεις και επί της διαδικασίας, που σύμφωνα με το άρθρο 103 του ν. 4172/2013 προηγείται της σχετικής απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου και κυρίως των κριτηρίων, τα οποία κατά τρόπο περιοριστικό και όχι ενδεικτικό επιβάλλει να λαμβάνονται υπόψη για τον καθορισμό του ύψους του εκάστοτε νομοθετούμενου κατώτατου μισθού.


Σε κάθε περίπτωση η διαδικασία αυτή είναι γραφειοκρατική, δαιδαλώδης και αναγκαστικά αναποτελεσματική, λαμβάνοντας υπόψη την πανσπερμία απόψεων, που καθιστά a priori αδύνατη τη σύνθεσή τους σε ενιαία εισήγηση.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

prosfyges_main02

Οι εικόνες με τις στημένες σκηνές που φέρουν την σφραγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, μέσα στις οποίες φιλοξενούνται οι ηθοποιοί που υποδύονται τους πρόσφυγες, μπέρδεψαν τους κατοίκους, νομίζοντας ότι πρόκειται για αληθινούς

fotia_01

Σύμφωνα με Δημόκριτο και Αστεροσκοπείο «σε οτι αφορά στην ποιότητα του αέρα συμπεραίνεται σαφώς πως δεν υπάρχει ανιχνεύσιμη επιβάρυνση του ατμοσφαιρικού αέρα στις πληγείσες από την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018»

glezos_arthro

Μόλις συμπλήρωσε τα 96 του χρόνια, μίλησε με αφορμή την ταινία «Ο τελευταίος Παρτιζάνος» - οδηγίες αντίστασης από τον Μανώλη Γλέζο» - Τι είπε για τη συμφωνία με τα Σκόπια, τον Στάλιν και το κατέβασμα της γερμανικής σημαίας - Τι είπε για τη δικαιοσύνη και τη δίκη της Χρυσής Αυγής

26