Οι μεγάλες δουλειές με την κοκαϊνη στο τρίγωνο Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Μύκονος

Οι μεγάλες δουλειές με την κοκαϊνη στο τρίγωνο Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Μύκονος

Το κύκλωμα με αρχηγό έναν 37χρονο Αλβανό που εισήγαγε κοκαΐνη από την Ολλανδία και κάνναβη από την Αλβανία, είχε στηθεί από τον Νοέμβριο του 2017 και έκανε χρυσές δουλειές μέχρι και τις 20 Σεπτεμβρίου όταν έπεσαν στα χέρια των  ράμπο του Λιμενικού

mykonos-drugs_main01
Τα φορτηγά με την κόκα από τη χώρα της τουλίπας, το big boss που έκλεινε τις μεγάλες δουλειές με γαλλικά, γερμανικά και χιλιανά τηλέφωνα, ο dj που αγόραζε τα ναρκωτικά για να σπρώχνει στις πιάτσες της Αθήνας, του δουλεμπόριο με τα πανάκριβα ιστιοπλοϊκά στην Ιταλία και το μεγάλο bachelor στη Μύκονο που ...“ντύθηκε στα λευκά”:  Η ακτινογραφία της εγκληματικής οργάνωσης που έσπρωχνε κοκαΐνη και κάνναβη σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη και Μύκονο και εξαρθρώθηκε από το Λιμενικό αποκαλύπτεται μέσα από τη δικογραφία που παρουσιάζει το protothema.gr.

Το κύκλωμα με αρχηγό έναν 37χρονο Αλβανό που εισήγαγε κοκαΐνη από την Ολλανδία και κάνναβη από την Αλβανία, είχε στηθεί από τον Νοέμβριο του 2017 και έκανε χρυσές δουλειές μέχρι και τις 20 Σεπτεμβρίου όταν οι ράμπο του Λιμενικού μετά από σαρωτικές επιχειρήσεις σε Αθήνα και Πειραιά, κατάφεραν να τους βάλουν στο χέρι. Συνολικά συνελήφθησαν τα οκτώ ηγετικά στελέχη ενώ στη δικογραφία υπάρχουν και 16 συγκατηγορούμενοι εκ των οποίων ένας επίορκος λιμενικός ο οποίος αναζητείται.

Όπως προκύπτει από τις έρευνες της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, η δράση του κυκλώματος ξεκίνησε στις 23 Νοεμβρίου 2017. Μια πληροφορία που έφθασε στα γραφεία των αξιωματικών της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού και έδινε με λεπτομέρειες πρόσωπα και δραστηριότητες αποτέλεσε την άκρη του νήματος στο ξεδίπλωμα της υπόθεσης. Αμέσως έπιασε δουλειά και ο σούπερ κοριός με αποτέλεσμα οι λιμενικοί να γνωρίζουν λεπτομερώς τις κινήσεις του κυκλώματος το οποίο εκτός από την εισαγωγή ναρκωτικών είχε αναπτύξει και δουλεμπορική δραστηριότητα καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη δικογραφία “από τον Νοέμβριο του 2017 οργάνωσε και εκτέλεσε έξι μεταφορές μεταναστών άνευ ταξιδιωτικών εγγράφων από την Ελλάδα στην Ιταλία με ιστιοπλοϊκά σκάφη μαζί με Τούρκους συνεργούς αποκομίζοντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ”.

Χιλιανά, κινέζικα, γαλλικά και γερμανικά τηλέφωνα

Η εγκληματική οργάνωση, χρησιμοποιούσε για τις κωδικοποιημένες επαφές τηλέφωνα που έβγαιναν σε Χιλιανούς, Γάλλους, Κινέζους και Γερμανούς υπηκόους για να κλείνει τις μεγάλες δουλειές. Τα ναρκωτικά έφθαναν με φορτηγά από την Ολλανδία και την Αλβανία. Στη συνέχεια το κύκλωμα τα “έσπαγε” και τα έριχνε στην αγορά της Αθήνας, του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης και της Μυκόνου. Μάλιστα, ένας Έλληνας από τον Πειραιά, οδηγός ταξί ήταν ο άνθρωπος που ανελάμβανε να κάνει τις διανομές.

Το bachelor στη Μύκονο και ο Dj

Σε μια από τις πολλές συνομιλίες που έπιασε ο σούπερ κοριός ένα άτομο το οποίο φέρεται να αγοράζει ναρκωτικά από το κύκλωμα είναι ένας Dj (σ.σ αναφέρεται το όνομα του) ο οποίος μάλιστα ζητάει επίμονα ουσίες γιατί όπως αναφέρεται έχουν ξεμείνει από ναρκωτικά. “Δέχεται κλήση από τον τηλεφωνικό αριθμ 69... χρήστης του οποίου είναι ο Dj (σ.σ αναφέρεται το όνομα) ότι αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι θα μιλήσει κάποιον και θα του πει του Dj... πότε θα του στείλει επάνω τα ναρκωτικά. Ο Dj του λέει να μη χάνουν χρόνο γιατι μια ώρα και μια ημέρα που καθυστερούν χάνουν (εννοεί χάνουν χρήματα γιατί έχουν ξεμείνει απο ναρκωτικά και δεν έχουν να πουλήσουν).

Σε άλλη σελίδα, αναφέρεται στην επικοινωνία των μελών στις 16 Απριλίου 2018 και στις συνεννοήσεις για ένα μεγάλο bachelor στη Μύκονο. “Του λέει μεταξύ άλλων για ένα μεγάλο bachelor πάρτι στη Μύκονο (ουσιαστικά τον ρωτάει αν μπορούν να τους προμηθεύσουν ναρκωτικά). Ο .... (σ.σ αναφέρεται σε όνομα μέλους του κυκλώματος) απαντάει “εντάξει κανένα πρόβλημα”. Ο .... (σ.σ αναφέρεται σε όνομα μέλους του κυκλώματος) του αναφέρει και του είπε του ατόμου που θέλει να αγοράσει ναρκωτικές ουσίες για το πάρτι στη Μύκονο να του βάλει τα λεφτά στην τράπεζα και επισημαίνει στον .... (σ.σ αναφέρεται σε όνομα μέλους του κυκλώματος) ότι πρέπει να οργανωθούν από τώρα γιατί είναι πολλά (μεγάλη η ποσότητα των ναρκωτικών).


“Χορτάρι”, “φασόλια”, “πετρολάστιχο” “κλάρες μπουμπού”, “καραμέλα γάλακτος”

Κλείσιμο
Σε ό,τι αφορά στα συνθηματικά, όπως κατέγραψε στις συνομιλίες ο σούπερ κοριός το κύκλωμα είχε βαφτίσει τις παράνομες ουσίες ως εξής, όπως αναφέρεται στη δικογραφία: “μικρό, πράμα ή φάρμακα ή cd. Κασέτες ή τυρί χωριάτικό τα ναρκωτικά, σκόνη την κοκαίνη, χορτάρι ή χόρτο την κάνναβη, Έγγραφα τα λεφτά, Λεκ τα ευρώ, δοχείο ή τενεκές τη συσκευασία με τα ναρκωτικά, σταγόνα τη δόση κοκαίνης, άσπρη την κοκαίνη, φαρμακοποιός αυτός που συσκευάζει – φτιάχνει – μαγειρεύει τα ναρκωτικά, πετρολάστιχα την κάνναβη” ενώ το κύκλωμα συνήθιζε να αποκαλεί “σκυλιά” τους αστυνομικούς.

Η νομική άποψη
dikigoros01

Ο δικηγόρος ενός εκ των συλληφθέντων κ. Γιάννης Γλύκας, ο πελάτης του οποίου μετά την απολογία του στον ανακριτή Πειραιά αφέθη ελεύθερος, μιλώντας στο protothema.gr τονίζει πως: “Ο εντολέας μου αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή σε σχέση με τις αποδιδόμενες πράξεις του βαρύτατου κατηγορητηρίου. Πολύ περισσότερο αυτή της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και βέβαια της διακεκριμένης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Μακριά από γνώση οποιασδήποτε παράνομης πράξης. Ο ρόλος του περιορίζεται σε κοινωνική επαφή με έναν συγκατηγορούμενο του και στην από κοινού χρήση ναρκωτικών ουσιών καθότι και οι δύο είναι τοξικομανείς”.

eggrafo01
eggrafo02
eggrafo03
eggrafo04
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης