Επιδείνωση του καιρού από σήμερα με πτώση της θερμοκρασίας και βροχές

Επιδείνωση του καιρού από σήμερα με πτώση της θερμοκρασίας και βροχές

Το μεσημέρι και απόγευμα τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους πολύ ισχυρά, και υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων κυρίως στα ορεινά - Δεν θα επηρεαστούν οι θαλάσσιες συγκοινωνίες

kakokairia_arthro
Σήμερα Δευτέρα 27 Αυγούστου αναμένεται κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Από τις πρώτες ώρες του εικοσιτετραώρου αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο, οι οποίες προς το πρωί θα επεκταθούν στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια.

Τα φαινόμενα προς το μεσημέρι θα ενισχυθούν και θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά με εξαίρεση τη Θράκη. Σημειώνεται ότι το μεσημέρι και απόγευμα τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους πολύ ισχυρά, και υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων κυρίως στα ορεινά. Βελτίωση του καιρού θα σημειωθεί προς το τέλος του εικοσιτετραώρου, κυρίως στα δυτικά. Στο υπόλοιπο Αιγαίο και την Κρήτη αναμένονται τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών στην Κρήτη, και προς το βράδυ στο Βόρειο Αιγαίο. Η ορατότητα στα ορεινά της δυτικής χώρας θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το ξημέρωμα.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα γίνουν βόρειοι 3 έως 5 μποφόρ. Ιδιαίτερα στο Θερμαϊκό και τις Σποράδες προς το βράδυ, οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα γίνουν δυτικοί και κατόπιν βορειοδυτικοί 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Κλείσιμο
Θερμοκρασία: από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στη Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Ύφεση των φαινομένων στη δυτική Μακεδονία από το βράδυ. Στη Θράκη λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή ύφεση των φαινομένων από τις απογευματινές ώρες στα βόρεια.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο από το απόγευμα βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα βόρεια θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: στα βόρεια βόρειοι 4 και από το απόγευμα βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί 5 τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στην Κρήτη, κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το βράδυ βορειοανατολικοί 6 μποφόρ. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.


Από τη μεριά του, ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος τονίζει πως ο καιρός θα επιδεινωθεί αρκετά από σήμερα και μέχρι την Τρίτη, σε πολλές περιοχές της χώρας, με βροχές και καταιγίδες, ενώ πτώση θα σημειώσει και η θερμοκρασία.

Όπως αναφέρει, για τις περισσότερες περιοχές της χώρας το φετινό καλοκαίρι αποδείχτηκε αρκετά ήπιο, χωρίς ακραίους καύσωνες και μάλιστα με αρκετές βροχοπτώσεις οι οποίες κατά βάση εκδηλώθηκαν τον Ιούλιο.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει, ενώ βαδίζουμε προς τις τελευταίες ημέρες του φετινού καλοκαιριού, για άλλη μια φορά θα σπεύσει να μας θυμίσει τις φθινοπωρινές του διαθέσεις, όπως δηλαδή συχνά πυκνά συνέβαινε κατά τη διάρκεια του Ιουλίου.

ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ

Αν διατηρηθούν τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, όπως φαίνεται αυτή τη στιγμή, η Δευτέρα και η Τρίτη θα είναι δύο βροχερές κατά διαστήματα ημέρες για αρκετές περιοχές της χώρας.

ΔΕΥΤΕΡΑ: ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

Σήμερα λοιπόν θα εκδηλωθούν κατά διαστήματα βροχές και κατά τόπους καταιγίδες σε αρκετές περιοχές των Επτανήσων αλλά και των περισσότερων περιοχών της ηπειρωτικής χώρας (από την κεντροανατολική Μακεδονία μέχρι και νοτιότερα στην Πελοπόννησο)

ΤΡΙΤΗ : ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

Την Τρίτη θα συνεχίσει να είναι άστατος ο καιρός κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα της επικράτειας (συμπεριλαμβανομένων προφανώς και περιοχών των Κυκλάδων και της Κρήτης) και μάλιστα σε τοπικό επίπεδο, όπως και τη Δευτέρα, οι καταιγίδες ίσως έχουν και έντονο χαρακτήρα με τοπικές χαλαζοπτώσεις.

ΣΕ ΠΤΩΣΗ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ

Σε ότι αφορά τις τιμές του υδραργύρου, θα σημειώσει πτώση σήμερα και την Τρίτη. Έτσι, ενώ σήμερα στα ανατολικά και νότια θα αγγίξει τους 33-34 βαθμούς Κελσίου (στα δυτικά ακόμη πιο χαμηλά), την Τρίτη θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας (31-32 βαθμούς κατά μέση τιμή ακόμη και στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές)

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Δεν φαίνεται να υπάρχουν προβλήματα στα θαλασσινά ταξίδια κατά τη διάρκεια της 2ημερης κακοκαιρίας. Έτσι λοιπόν, τόσο σήμερα, όσο και την Τρίτη, θα πνέουν βόρειοι και βορειοδυτικοί άνεμοι στις περισσότερες θαλάσσιες περιοχές της χώρας με ένταση 4-6 και την Τρίτη 7 μποφόρ στο Αιγαίο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης