Αυθαίρετα: ο Εισαγγελέας Θεσσαλονίκης διέταξε έρευνα για τον εντοπισμό τους

Αυθαίρετα: ο Εισαγγελέας Θεσσαλονίκης διέταξε έρευνα για τον εντοπισμό τους

Ζήτησε να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση από τα δασαρχεία και τα λιμεναρχεία του νομού, μετά τα όσα συνέβησαν στις καταστροφικές πυρκαγιές της ανατολικής Αττικής

dikastiria-
Σαρωτικούς ελέγχους σε δάση και παραλίες, για τον εντοπισμό αυθαιρέτων κτισμάτων, αλλά και περιφράξεων που εμποδίζουν την πρόσβαση στις ακτές, ζήτησε ο εισαγγελέας Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας. Με διπλή παραγγελία του ζήτησε να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση από τα δασαρχεία και τα λιμεναρχεία του νομού, μετά τα όσα συνέβησαν στις καταστροφικές πυρκαγιές της ανατολικής Αττικής.

Ειδικότερα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών παρήγγειλε από τα δασαρχεία Θεσσαλονίκης και Λαγκαδά να εντοπιστούν στα δάση αυθαίρετα κτίσματα, μπάζα και σκουπίδια, καθώς και οποιαδήποτε άλλη μορφή καταπάτησης των δασών ή υποβάθμισής τους. Στο πλαίσιο της έρευνας θα ζητηθούν έγγραφα από τις διευθύνσεις πολεοδομίας, ακόμη και αποτυπώσεις που έχουν γίνει από αέρος, προκειμένου να βοηθηθεί η έρευνα.

Η δεύτερη προκαταρκτική εξέταση θα διενεργηθεί από τα δύο λιμεναρχεία Θεσσαλονίκης και Νέας Μηχανιώνας. Εκεί θα γίνει εξέταση ακτή προς ακτή, τόσο για αυθαίρετα κτίσματα στον αιγιαλό, όσο όμως και παράνομες περιφράξεις που εμποδίζουν την πρόσβαση των πεζών στις παραλίες. Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας δασαρχεία και λιμεναρχεία θα υποβάλουν τις δικογραφίες στον εισαγγελέα.

Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας θα εξεταστεί εάν υπάρχουν αποφάσεις κατεδάφισης για κτίσματα που ενδεχομένως εντοπιστούν και δεν έχουν υλοποιηθεί, προκειμένου να αναζητηθούν ευθύνες από τους αρμόδιους των δήμων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης