Επανακυκλοφορεί από τον Σεπτέμβριο η ιστορική εφημερίδα «Μακεδονία»

Επανακυκλοφορεί από τον Σεπτέμβριο η ιστορική εφημερίδα «Μακεδονία»

Είχε αναστείλει την έκδοσή της τον Οκτώβριο του 2017

ispans
Στο τηλεγράφημα με τίτλο «Επανέρχεται τον Σεπτέμβριο στις επάλξεις της ενημέρωσης η ιστορική εφημερίδα "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης» ανακριβώς αναφέρεται ότι μετά την αναστολή έκδοσης της "Μακεδονίας" και της "Θεσσαλονίκης", η πόλη έμεινε για πρώτη φορά μετά το 1912 χωρίς εφημερίδα. Στην πόλη, πέραν των εβδομαδιαίων εκδόσεων και των αθλητικών φύλλων, κυκλοφορεί καθημερινά η εφημερίδα ο "Τύπος της Θεσσαλονίκης". Κατόπιν τούτου, η συγκεκριμένη αναφορά απαλείφεται από το κείμενο και η πρώτη παράγραφος του τηλεγραφήματος αναδιατυπώνεται ώς εξής:

Επανέρχεται τον Σεπτέμβριο στις επάλξεις της ενημέρωσης η ιστορική εφημερίδα "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης, μετά από πολύμηνη απουσία από τα περίπτερα και το Διαδίκτυο. Η "Μακεδονία" όπως και η "Θεσσαλονίκη", είχαν αναστείλει την έκδοσή τους τον Οκτώβριο του 2017, ενώ την ίδια τύχη ακολούθησε και το portal www.makthes.gr.

«Με φόντο αυτό το πρωτοφανές κενό στον χώρο του Τύπου και της ενημέρωσης, 24 από τους εργαζόμενους στο δημοσιογραφικό συγκρότημα της "Μακεδονίας" εξασφάλισαν το δικαίωμα χρήσης των τίτλων των δύο εφημερίδων της Θεσσαλονίκης με αντάλλαγμα τμήμα των δεδουλευμένων που τους όφειλε η επιχείρηση. Στη συνέχεια δημιούργησαν μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ), η οποία με τη σειρά της εξασφάλισε τη σύμπραξη επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο Βορειοελλαδικό χώρο και νοιάζονται για τον τόπο τους, με σκοπό την επανακυκλοφορία της εφημερίδας» υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.

Στο πλαίσιο της οικοδόμησης αυτής της καινοτόμου συνεργασίας, τονίζεται, διαμορφώθηκε ένα άρτιο και πλήρως μελετημένο business plan, το οποίο εγγυάται τη βιωσιμότητα και την προοπτική του εγχειρήματος. Την έκδοση της εφημερίδας και τη λειτουργία του portal ανέλαβε εταιρικό σχήμα που ίδρυσε η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ, στο οποίο εισήλθαν 20 γνωστοί επιχειρηματίες μέσω της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ), προσφέροντας τα απαραίτητα κεφάλαια για τη χρηματοδότηση του εγχειρήματος. Ήδη ολοκληρώθηκαν οι πρόδρομες εργασίες (ενοικίαση γραφείων, σχεδιασμός φύλλου, προμήθεια απαραίτητου εξοπλισμού, στελέχωση ομάδας, σύναψη συμφωνιών συνεργασίας κλπ) για την άμεση έκδοση εβδομαδιαίου φύλλου και τη λειτουργία πολυδύναμου ειδησεογραφικού portal.

Από τη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα (16 Ιουλίου) εκλέχθηκε το 11μελές διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής: Βασίλης Τακάς, πρόεδρος, Μιχάλης Αλεξανδρίδης, εκτελεστικός αντιπρόεδρος, εκδότης, διευθυντής έκδοσης, Χασδάι Καπόν, αντιπρόεδρος, Λεωνίδας Φάκας, αντιπρόεδρος, Παναγιώτης Αλεξανδρίδης, διευθύνων σύμβουλος. Μέλη θα είναι οι: Γιάννης Μασούτης, πρόεδρος ΕΒΕΘ, Θανάσης Σαββάκης, πρόεδρος ΣΒΒΕ, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, πρόεδρος ΣΕΒΕ, Γιώργος Μπίκας, πρόεδρος Επιμελητηρίου Ημαθίας, Παναγιώτης Μενεξόπουλος, γενικός γραμματέας ΕΒΕΘ, Σταύρος Κουμεντάκης, δικηγόρος, νομικός σύμβουλος της εταιρίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης