Με προβλήματα άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού

euros-many-hand

Προαπαιτούμενο για την υποβολή της αίτησης είναι η προηγούμενη υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (Ε1) για τα εισοδήματα του 2017

Άνοιξε σήμερα Παρασκευή 1 Ιουνίου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων Α21 για το Επίδομα Παιδιού 2018. Η πλατφόρμα στην οποία οι δικαιούχοι θα υποβάλλουν την αίτηση, θα είναι προσβάσιμη από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr) και από την ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr). Νωρίς το πρωί, ωστόσο παρατηρήθηκαν προβλήματα με τους γονείς να μην μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους. 

Στην πρώτη σελίδα της νέας πλατφόρμας οι δικαιούχοι θα βρουν αναλυτικές οδηγίες για τα βήματα συμπλήρωσης και υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης – υπεύθυνης δήλωσης (Α21) για το Επίδομα Παιδιού.

Προαπαιτούμενο για την υποβολή της αίτησης Επιδόματος Παιδιού (Α21) 2018 είναι η προηγούμενη υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (Ε1) για τα εισοδήματα του 2017.

Σύμφωνα με την διοίκηση του ΟΠΕΚΑ, οι τεχνικές δυνατότητες της νέας πλατφόρμας εγγυώνται πως το σύνολο των δικαιούχων που επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση Α21 μέχρι τις 20 Ιουνίου θα έχουν τη δυνατότητα να την υποβάλλουν, ώστε να πληρωθούν κανονικά στις 25-27 Ιουνίου, ημερομηνία κατά την οποία καταβάλλεται η Β΄ δόση του Επιδόματος Παιδιού 2018.

Μάλιστα, επισημαίνεται ότι η πλατφόρμα θα παραμείνει διαθέσιμη στους δικαιούχους που επιθυμούν να υποβάλλουν φορολογική δήλωση ή/και αίτηση Α21 μετά την 20η Ιουνίου και μέχρι το τέλος του 2018. Στις 25-27 Ιουλίου θα ακολουθήσει η καταβολή της Γ' δόσης 2018, σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλλει φορολογική δήλωση και αίτηση Α21 έως και την 20η Ιουλίου. Εν συνεχεία θα ακολουθήσουν φυσικά και οι επόμενες προβλεπόμενες διμηνιαίες δόσεις.

Σε κάθε καταβολή επιδόματος παιδιού θα συμπεριλαμβάνονται τυχόν αναδρομικά επιδόματα δικαιούχων που δεν έχουν καταβληθεί καθώς και τυχόν συμψηφισμοί οφειλών προηγούμενων ετών που θα έχουν οριστικοποιηθεί και ελεγχθεί.

Η νέα πλήρως ψηφιοποιημένη διαδικασία βασίζεται σε ηλεκτρονικές διασταυρώσεις, μέσω των διαθέσιμων ηλεκτρονικών βάσεων δεδομένων, ώστε να μειώσει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και να επισπεύσει τον χρόνο απονομής του Επιδόματος.

Πέρυσι μέχρι τα τέλη Ιουλίου 2017 είχαν πληρωθεί από τον ΟΓΑ σε οικογενειακά επιδόματα 291 εκ. ευρώ σε δυο δόσεις. Φέτος ήδη έχουν πληρωθεί με την Α΄ δόση 161 εκ. ευρώ, ενώ με τις επόμενες δυο δόσεις εκτιμάται πως η συνολική δαπάνη μέχρι το τέλος Ιουλίου, δηλαδή για το πρώτο 6μηνο, θα προσεγγίσει τα 450 εκατ. ευρώ, γεγονός που σημαίνει αύξηση καταβαλλόμενων επιδομάτων για το ίδιο διάστημα της τάξης του 50%.

ΣΧΟΛΙΑ (7)

ΚΩΣΤΑΣ ΑΝ.

Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΕΧΕΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ . ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΕΚΝΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ ΑΠΟ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ , ΑΛΛΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΕΡΣΙΝΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΚΔΟΘΕΙ ΠΕΡΣΙΝΗ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΡΩΤΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ. ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΟΜΩΣ ΑΠΟΣΤΕΛΛΕΤΑΙ ΨΗΦΙΑΚΑ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΑΥΤΟ ?? ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΑΥΤΟΜΑΤΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΝΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ?

ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΑΠΟΡΩ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΑΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΟΥΜΕ? ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΑ, ΣΤΑ EMAIL ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΟΥΝ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΣΑΒΚΟ.ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΟΡΘΩΣΑ ΣΤΟ ΚΕΠ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 2 ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΦΜ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΜΟΥ ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΚΑΤΟΙΚΑΣ ΛΟΓΩ ΜΗ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΟΥΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΟΥ.ΕΓΩ ΧΘΕΣ ΕΣΤΕΙΛΑ ΣΤΟ ΜΑΙΛ ΠΟΥ ΜΑΣ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΑΝ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ,ΕΠΑΝΗΛΘΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΟΥ ΤΩΝ 5 ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ ΤΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΑΛΛΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ/ΑΠΕΤΥΧΕ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΗΛ.ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΜΑΙΛ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΩΝ.. ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ; ΓΙΑΤΙΜ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ. ΘΑ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ Η ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΙΣΥΝΑΨΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΙΛΟΥΜΕ Η ΝΑ ΕΠΙΣΥΝΑΨΟΥΜΕ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ. ΓΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

νικος

εδω εμενα μου βγαζει οτι δεν εχω μονιμη κατοικια οτι μου λειπουν εφοριας χαρτια και εχω 4 παιδια και το μεγαλκυτερο ειναι 11 χρονων στην αιτηση μου εδειχνε μονο το τελευταιο παιδι δεν υπηρχανε τα αλλα 3 τα προυγουμςνα απο το 2006 αυτο το κρατος γενικα ειναι οτι να ναι

maria

χα χα χα ,είναι για γέλια αν ήταν όμως κανένα site της εφορίας να καταλογίζει φόρους μια χαρά θα δούλευε θέλουν πολύ ξύλο όμως

α.κ

να επαιζε και το site κιολας καλα θα ηταν!!! γελοιοι!!!!!!!!!!

Γιαννης

Τελικά είναι απίστευτοι ..Δεν παίζονται οι άνθρωποι .Δεν έχω υποβάλει λεει φορολογική δήλωση τα τελευταια 5 χρόνια . 25 συνεχόμενα έτη υποβάλω.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kammena0

Ο καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας, προειδοποιεί ότι μετά τις υψηλές θερμοκρασίες και τις πυρκαγιές ακολουθούν έντονες βροχοπτώσεις που συμπαρασύρουν τα ευπαθή υλικά και προκαλούν πλημμύρες  - «Αναγκαία τα αντιπλημμυρικά έργια για να προλάβουμε έντονα καιρικά φαινόμενα» προσθέτει