Πάτρα: Φονιάς διέφευγε οκτώ χρόνια και συνελήφθη για ληστεία

Πάτρα: Φονιάς διέφευγε οκτώ χρόνια και συνελήφθη για ληστεία

Έστω και με τεράστια καθυστέρηση εξιχνιάστηκε η δολοφονία ενός 53χρονου επιχειρηματία στην πόλη

xeiropedes-andras
Έστω και με τεράστια καθυστέρηση που έφτασε τα οκτώ (!) χρόνια, εξιχνιάστηκε η δολοφονία ενός 53χρονου επιχειρηματία στην Πάτρα. Μάλιστα, ο Βούλγαρος δράστης όχι μόνο κυκλοφορούσε ελεύθερος όλα αυτά τα χρόνια, αλλά είχε διαπράξει και ληστεία με τραυματισμό για την οποία συνελήφθη όταν επιχείρησε να επιστρέψει στην Ελλάδα!

Ο 39χρονος αλλοδαπός ήταν ένας από τους τρεις κακοποιούς που είχαν στήσει ενέδρα τα ξημερώματα της 23ης Νοεμβρίου 2010 στον άτυχο επιχειρηματία, έξω από το σπίτι του. Αφού τον χτύπησαν αλύπητα, τον έβαλαν μέσα στο σπίτι και άρπαξαν το χρηματοκιβώτιό του. Μετά, τον έβγαλαν πάλι έξω και τον πήγαν σε ένα διπλανό αγρόκτημα, όπου τον ξυλοκόπησαν με πρωτοφανή αγριότητα χρησιμοποιώντας οικοδομικά εργαλεία, με αποτέλεσμα να ξεψυχήσει!

Για το έγκλημα αυτό, είχε ταυτοποιηθεί το 2017 μια 36χρονη Βουλγάρα, σε βάρος της οποίας εκδόθηκε Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης. Ήδη, εκδόθηκε από τις αρχές της πατρίδας της και προφυλακίστηκε σε σωφρονιστικό κατάστημα, χωρίς όμως να αποκαλύψει τους συνεργούς της. Εκείνο που οδήγησε στην ταυτοποίηση του 39χρονου, ήταν η εξιχνίαση μιας ληστείας που είχε διαπράξει το 2016 στην Λάρισα με σοβαρό τραυματισμό του θύματος. Τότε, εκδόθηκε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή Λάρισας για ληστεία και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, το οποίο εκκρεμούσε.

Ο αδίστακτος Βούλγαρος είχε διαφύγει στην πατρίδα του, αλλά έκανε το λάθος να επιστρέψει στη χώρα την προηγούμενη Παρασκευή 18 Μαΐου. Στον Προμαχώνα, οι αστυνομικοί του Κέντρου Επαφής διαπίστωσαν ότι διωκόταν και του πέρασαν χειροπέδες με τις οποίες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας και κρατείται ώσπου να απολογηθεί.

Όμως, τα δακτυλικά του αποτυπώματα, που εξετάστηκαν από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, αποκάλυψαν την εμπλοκή του στην ληστεία μετά φόνου του 53χρονου στην Πάτρα. Έτσι, οι αστυνομικοί της Ασφαλείας υπέβαλλαν συμπληρωματική δικογραφία στην ανακρίτρια Πατρών, η οποία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 39χρονου Βούλγαρου. Έτσι, μόλις ολοκληρωθεί η ποινική διαδικασία για την ληστεία στη Λάρισα, θα μεταχθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης