Σάλος από την επίθεση Ρουβίκωνα στη Γαλλική πρεσβεία απέναντι από τη Βουλή

Σάλος από την επίθεση Ρουβίκωνα στη Γαλλική πρεσβεία απέναντι από τη Βουλή

Έφτασαν με μηχανάκια και πέταξαν μαύρες και κόκκινες μπογιές - Απαράδεκτη ενέργεια λέει το ΥΠΕΞ - Μητσοτάκης: Η χώρα διασύρεται διεθνώς

foto-presbveia-1
Σάλο προκάλεσε η ανενόχλητη - για άλλη μια φορά - επίθεση του Ρουβίκωνα στο κέντρο της Αθήνας.

Αυτή τη φορά τα μέλη της ομάδας επέλεξαν τη Γαλλική πρεσβεία που βρίσκεται απέναντι από τη Βουλή, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα την ΕΛΑΣ καθώς η περιοχή γύρω απο το Κοινοβούλιο θεωρείται το καλύτερα φυλασσόμενο μέρος στο κέντρο της Αθήνας.

Παρά ταύτα, όμως, τα μέλη του Ρουβίκωνα έφτασαν ανενόχλητα στην Βασιλίσσης Σοφίας λίγο μετά τις 17:30 το απόγευμα της Κυριακής με μηχανάκια και πέταξαν μπογιές στην πρόσοφη του κτηρίου της Γαλλικής πρεσβείας.

foto-presbveia-2
foto-presbveia-4
foto-presbveia-3


Κλείσιμο
Η κυβέρνηση από την πλευρά της αρκέστηκε σε μια ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών στην οποία, μάλιστα, δεν γίνεται αναφορά στον Ρουβίκωνα παρά την ανάληψη ευθύνης από την αναρχική ομάδα.

Ο Ρουβίκωνας στην ανάρτησή του σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου σημειώνει μεταξύ άλλων πως «η Γαλλία αναδεικνύεται, ξανά, σε μία ισχυρή περιφερειακή, ιμπεριαλιστική δύναμη που θέλει και μπορεί να έχει έμπρακτη επιρροή στο Ευρασιατικό πεδίο».

Τονίζει επίσης πως «ο γαλλικός στόλος συμμετείχε στον πρόσφατο βομβαρδισμό της Συρίας, ενώ έχει σχεδόν ανακοινωθεί η ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων πλάι στις ΗΠΑ σε συριακό έδαφος», ενώ επισημαίνει ότι «η Γαλλία δίνει υποστήριξη στο ελληνικό κράτος στον πρόσφατο σκυλοκαυγά με το τουρκικό και πουλάει φρεγάτες».

«Συνολικά η γαλλική εξουσία εκπέμπει ένα μήνυμα πολεμικών επεμβάσεων, εξοπλισμών, φιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων και καταστολής», υπογραμμίζει επίσης ο Ρουβίκωνας.

ΥΠΕΞ: Απαρέδεκτη ενέργεια

Το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του διατυπώνει την απερίφραστη καταδίκη του για την επίθεση και σημειώνει ότι «ανάλογες απαράδεκτες ενέργειες δεν επηρεάζουν τις σχέσεις φιλίας μεταξύ της Ελλάδας και της Γαλλίας, ούτε τους δεσμούς μεταξύ των λαών μας». Επισημαίνει, παράλληλα, ότι «οι αρμόδιες ελληνικές αρχές προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εντοπισθούν οι υπαίτιοι και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης».

Μητσοτάκης: Η χώρα διασύρεται διεθνώς

Για διεθνή διασυρμό της Ελλάδας, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την επίθεση με μπογιές στην πρεσβεία της Γαλλίας.

Αναλυτικά ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει: «Νέα επίθεση του Ρουβίκωνα στην γαλλική πρεσβεία ακριβώς απέναντι στη Βουλή. Η χώρα διασύρεται διεθνώς από μια ανίκανη κυβέρνηση που δεν θέλει ή -ακόμη χειρότερα- δεν μπορεί να συλλάβει μια φράξια τάχα αντιεξουσιαστών. Πάλι έφυγαν σαν κύριοι...»
Γεννηματά για επίθεση Ρουβίκωνα: Έχουν πλήρη και συνειδητή κάλυψη από τον πρωθυπουργό

«Για μια ακόμη φορά εξέθεσαν διεθνώς την χώρα μας. Με την ευθύνη να μην ανήκει μόνο στον ανύπαρκτο υπουργό. Γιατί είναι απόλυτα προφανές ότι οι μπαχαλάκηδες έχουν πλήρη και συνειδητή κάλυψη από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση του», σχολίασε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, αναφερόμενη στην χθεσινή επίθεση του Ρουβίκωνα στην Γαλλική πρεσβεία.

«Δεν περιμένουμε τίποτα πια από αυτούς, η απάντηση θα δοθεί με την καταδίκη του ελληνικού λαού», τόνισε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης