Αρχαία, όπλα και ναρκωτικά σε μαντρί στην Χαλκιδική

Αρχαία, όπλα και ναρκωτικά σε μαντρί στην Χαλκιδική

Οι αρχές βρήκαν μέσα στο μαντρί φυσίγγια, κάνναβη, έναν αρχαίο αμφορέα και τμήματα από αγγεία – Κατηγορείται για παραβάσεις των νόμων για την προστασία αρχαιοτήτων

xalkidiki_arxaia_opla
Το ενδεχόμενο να έκανε λαθρανασκαφές και να ξεπουλούσε πολύτιμα κομμάτια της πολιτιστικής μας κληρονομιάς σε συλλέκτες, ερευνούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πολυγύρου για έναν 53χρονο κτηνοτρόφο τον οποίο συνέλαβαν σε περιοχή της Νικήτης στη Χαλκιδική.

Μετά από έρευνα στο ποιμνιοστάσιό του βρέθηκαν δύο καραμπίνες με 16 φυσίγγια τις οποίες κατείχε χωρίς να διαθέτει τις σχετικές άδειες, μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και μερικοί σπόροι μαζί με τρεις τρίφτες. Κυρίως, όμως, κατασχέθηκαν ένας αρχαίος αμφορέας και ένδεκα τμήματα από αγγεία, τα οποία ο δράστης δεν αποκάλυψε πώς βρέθηκαν στα χέρια του.

Τα αρχαία εστάλησαν στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής για να εκτιμηθούν και να χρονολογηθούν, ενώ εξετάζεται από ποια περιοχή προέρχονται σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί και το σημείο της λαθρανασκαφής. Ο 53χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής με κατηγορίες για παραβάσεις των νόμων περί προστασίας αρχαιοτήτων, περί όπλων και περί ναρκωτικών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης