Ανήθικη η απόλυση εργαζόμενης 20 ημέρες αφού έγινε «μερικής απασχόλησης»

woman_mesa

Το Εφετείο Θεσσαλονίκης δικαίωσε τη γυναίκα για την τροποποίηση της σύμβασής της με σκοπό την εν συνεχεία απόλυση με καταβολή μειωμένης αποζημίωσης

Η τροποποίηση της σύμβασης εργασίας από πλήρους σε μερικής απασχόλησης με τη χρήση απατηλών μέσων και απώτερο σκοπό την εν συνεχεία απόλυση με την καταβολή μειωμένης αποζημίωσης καθιστά την εργοδοτική συμπεριφορά ανήθικη, αφού είναι αντίθετη στα χρηστά ήθη και καθιστά τη νέα σύμβαση άκυρη ως αισχροκερδή, έκρινε το Εφετείο Θεσσαλονίκης και δικαίωσε εργαζόμενη επιδικάζοντάς της τη διαφορά της αποζημίωσης.

Σε επιχείρηση χονδρικής πώλησης αεροπορικών εισιτηρίων προσλήφθηκε υπάλληλος το 1996 με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου ως εκδότρια αεροπορικών εισιτηρίων επί 5 ημέρες την εβδομάδα και επί 8 ώρες ημερησίως. Το 2007 προήχθη σε προϊσταμένη έκδοσης εισιτηρίων λόγω της αρχαιότητάς της σε συνδυασμό με την ευδόκιμη υπηρεσία της.

Τον Σεπτέμβριο του 2009 συμφώνησε με την επιχείρηση, μετά από αίτημά της, να απασχολείται με μειωμένο ωράριο (6 ώρες ημερησίως). Η εταιρεία δέχτηκε τη μερική απασχόλησή της, αλλά εξακολούθησε να της καταβάλλει τις ίδιες αποδοχές, δηλαδή το ποσό των 2.146 ευρώ μηνιαίως.

Στις αρχές Οκτωβρίου 2012 ο προϊστάμενος της εργαζόμενης την ενημέρωσε ότι θα έπρεπε να δεχτεί τη μείωση του μεικτού μισθού της στο ποσό των 1.610 ευρώ μηνιαίως, από 2.146 ευρώ που ελάμβανε, ώστε να αποφευχθεί η απόλυσή της, καθώς η εταιρεία είχε αποφασίσει να προχωρήσει σε περικοπές των μισθολογικών δαπανών της.

Η εργαζομένη αντιπρότεινε τόσο στον προϊστάμενό της όσο και στον αντιπρόεδρο της εταιρείας να επανέλθει στο πλήρες ωράριο (οκτάωρο) προκειμένου να αποφύγει τη μείωση του μισθού της. Ωστόσο, το αίτημά της δεν έγινε δεκτό. Κατόπιν αυτού δέχτηκε στις 18/10/2012 και υπέγραψε σύμβαση μερικής απασχόλησης με μηνιαίο μισθό 1.610 ευρώ για εξάωρη απασχόληση από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή.

Ωστόσο, 20 ημέρες μετά, και συγκεκριμένα στις 8/11/2012, και μετά από 16 χρόνια συνεχούς απασχόλησης στην εταιρεία αυτή, η υπάλληλος ενημερώθηκε από τον προϊστάμενό της ότι αποφασίστηκε η καταγγελία της σύμβασης εργασίας της (απόλυση).

Φυσικά η αποζημίωσή της υπολογίστηκε με βάση τον νέο συμφωνηθέντα μισθό και έτσι της καταβλήθηκαν 22.536 ευρώ, τμηματικά σε 6 δόσεις.

Το Εφετείο Θεσσαλονίκης έκρινε ότι η νέα σύμβαση που υπέγραψε η υπάλληλος με μειωμένο μισθό (1.610 ευρώ) είναι άκυρη και ως εκ τούτου η αποζημίωση απόλυσής της έπρεπε να καθοριστεί με βάση τον μισθό που λάμβανε πριν από την υπογραφή της νέας σύμβασης και ο οποίος ανερχόταν στα 2.146 ευρώ. Ετσι το δικαστήριο, υπολογίζοντας ότι η εργαζόμενη έχει συμπληρώσει 16 χρόνια εργασίας στην εταιρεία αυτή, και αφού υπολόγισε την αποζημίωση με τις προηγούμενες αποδοχές της, επιδίκασε διαφορά αποζημίωσης ύψους 7.512 ευρώ.

Οι εφέτες υπογραμμίζουν ότι οι εκπρόσωποι της εταιρείας «με παραπειστική και παραπλανητική συμπεριφορά έπεισαν την υπάλληλο να υπογράψει τη νέα σύμβαση μερικής απασχόλησης, με την οποία μειωνόταν ο μισθός της στο ποσό των 1.610 ευρώ (έναντι 2.146 ευρώ που λάμβανε μέχρι τότε), πείθοντάς την ότι έτσι διασφάλιζε τη θέση εργασίας της για εύλογο χρονικό διάστημα στο μέλλον».

Ετσι, αφού εξασφάλισαν τη μείωση του μισθού της και άρα και της βάσης υπολογισμού της καταβλητέας αποζημίωσης απόλυσης, μετά την πάροδο χρονικού διαστήματος μικρότερου του ενός μηνός προέβησαν στην απόλυσή της, κάτι που ήταν και η αρχική τους απόφαση, με υπολογισμό της αποζημίωσης στο ποσό των 22.536 ευρώ.

Ωστόσο, συνεχίζει η δικαστική απόφαση, «η παραπειστική συμπεριφορά των εκπροσώπων της εταιρείας, εκτός από απατηλή», αφού η υπογραφή εκ μέρους της εργαζομένης της σύμβασης, με την οποία μειωνόταν ο μισθός της, «επιτεύχθηκε μέσω της υπόσχεσης ότι έτσι θα διασφαλιζόταν η θέση εργασίας της, είχε και το στοιχείο της ανηθικότητας». Και αυτό γιατί οι εκπρόσωποι της εταιρείας «συμπεριφέρθηκαν με προφανή έλλειψη ευθύτητας ενέχουσα και το στοιχείο της αχαριστίας», αν ληφθεί υπόψη ότι η απολυθείσα εργάστηκε με ευσυνειδησία επί 16 έτη, ενώ αυτοί «μηχανεύτηκαν τρόπους για την παραπλάνησή της με την υπογραφή της σύμβασης αυτής μόνο και μόνο για να πετύχουν την απόλυσή της με μειωμένη αποζημίωση λίγες ημέρες μετά».

Σε άλλο σημείο της απόφασης υπογραμμίζεται ότι «άκυρη ως ανήθικη είναι και η σύμβαση η οποία καταρτίστηκε με τη χρήση απατηλών μέσων ή με δόλια και παραπλανητική συμπεριφορά του ενός συμβαλλόμενου προς τον άλλο, ώστε ο δεύτερος να πειστεί στη συνομολόγηση της σύμβασης, την οποία δεν θα αποδεχόταν αν δεν επιδεικνυόταν προς αυτόν η ως άνω συμπεριφορά».

Μάλιστα, καταλήγουν οι εφέτες, συνιστά επιπρόσθετα επιβαρυντική περίσταση όταν, «σε συνδυασμό με την απατηλή συμπεριφορά, συντρέχουν και στοιχεία τα οποία καταδεικνύουν πλήρη περιφρόνηση προς τις αρχές της καλής πίστης και των συναλλακτικών ηθών με την έλλειψη συναλλακτικής ευθύτητας και ειλικρίνειας».

ΣΧΟΛΙΑ (67)

takis

10 χρόνια μετά επήλθε η δικαίωση του αυτονόητου. Πάντως η, αρχικά, μείωση της απασχόλησης της σε 6ωρο με διατήρηση των αποδοχών της είναι ένα σημείο που χρήζει διερεύνησης...

Πλάκα μας κάνετε;

Υπάλληλος που εργαζόταν ως εκδότρια πώλησης αεροπορικών εισιτηρίων αμειβόταν με μισθό 2146€ μεικτά (δηλαδή 1481€ καθαρά + Δώρα + ΙΚΑ) για 6 ωρη απασχόληση για 5 μέρες τη βδομάδα. Ένας γνωστός μου που εργάζεται ως Senior Software Developer σε μεγάλη πολυεθνική εταιρεία, με εμπειρία 25 χρόνια, 12 ώρες καθημερινά + εργασία για το σπίτι τα Σαββατοκύριακα, αμείβεται με 1200€ καθαρά. Πώς γίνεται αυτό;

Mark

Η Ελβετία είναι μια πλούσια χώρα. Όταν η κυβέρνηση τούς είπε ότι θά μπορούσαν να παίρνουν μία επί πλέον εβδομάδα άδεια μετ' αποδοχών τότε οι εργαζόμενοι , σε δημοψήφισμα , απάντησαν ΑΡΝΗΤΙΚΆ...!!! Εδώ οι εργαζόμενοι μας , μετά από τέτοια ανεργία , ακόμα * κοιμούνται *. Προφανώς δέν εχουν καταλάβει την παροιμία :: ** Μη πριονίζεις τό κλαδί στο οποίο κάθεσαι...**

Λάμπρος

Βάλτε και ένα προστιματακι 100.000 δημοσιεύστε το σε όλο το ίντερνετ να σου πω εγώ αν τα λαμόγια ξανακάνουν το ίδιο σε άλλους εργαζόμενους. Έλεος πια στην Ελλάδα η ασυδοσία..Ούτε στην Βουλγαρία δεν συμπεριφέρονται στους υπαλλήλους τους σαν σκουπίδια όπως εδώ..

Διαβασε

Διαβασε πιο καλα την ιστορια "συμφώνησε με την επιχείρηση, μετά από αίτημά της, να απασχολείται με μειωμένο ωράριο (6 ώρες ημερησίως). Η εταιρεία δέχτηκε τη μερική απασχόλησή της, αλλά εξακολούθησε να της καταβάλλει τις ίδιες αποδοχές, δηλαδή το ποσό των 2.146 ευρώ μηνιαίως". Ψαξε γιατι " εξακολουθησε"

είσθε αηδιαστικοί κάποιοι εδω μέσα

χύνετε δηλητήριο κατά της απολυμένης, επειδή δεν έπαιρνε 400 ευρω τον μήνα, όπως εσείς. Κανένας στον ιδιωτικό τομέα δεν πληρώνεται αν τα αξίζει τα λεφτά του. Την απόφαση του δικαστηρίου την καταλάβατε ??? την πουστια του εργοδότη την καταλάβατε ???? ..... Αφού της μείωσαν τον μισθό γιατί δεν έβγαιναν (για να μην την διώξουν), .... μετά απο 16 μέρες την απέλυσαν, υπολογίζοντας αποζημίωση με τον μειωμένο μισθό (αυτόν που μείωσαν για να μην την διώξουν ..ΔΗΘΕΝ)...... εάν εσείς ζώα, έχετε εκπαιδευτεί να καθόσαστε στα 4, όποτε σας γνέφει ο εργοδότης, ...... μην τα βάζετε με την γυναίκα, που τους πήγε στα δικαστήρια....ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΖΗΤΗΣΕ...ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΠΗΡΕ....

Μην περιμένεις ανθρωπιά από...

φιλοκαπιταλιστές. Κρυφά ή φανερά, τα 8/10 αυτών φασίστες είναι. Τα υπόλοιπα 2/10 είναι οι συνήθεις αγνοώντες την πραγματικότητα... Άσε λοιπόν τους σκλάβους των αφεντικών, για 500 ψωροευρά το μήνα, να είναι όσο ξεφτιλησμένοι είναι. Αυτή η σαπίλα είναι που θα πάει την κοινωνία μπροστά, παρακινώντας τον φιλάνθρωπο λαό ενάντια σε αυτά τα μισάνθρωπα κτήνη.-

Μανος

Αμα ηταν καποια "σεξι" γκομενα και εκανε τα γλυκα ματια στον εργοδοτη ακομα και αχρηστη να ηταν δεν θα απολυονταν. Ασε εχουν δει πολλα τα ματια μου...

Theoratos

Όταν τήν προσέλαβε ήταν 24 ετών * μπουμπούκι τριαντάφυλλο * . Μετά 16 χρόνια ,στα 40 της χρόνια, όμως, όλα τα ροδοπέταλα είχαν πέσει καί είχαν μείνει μόνο τα αγκάθια. ...Με τά μισά έξοδα θα προσλάβει δυο νέα μπουμπούκια , που θα τόν *ευγνωμονούν * με κάθε τρόπο. Εδώ ταιριάζει ή ρήση ..* μη βλέπετε υποτιμητικά τα παιδιά . Έχουν έλθει γιά νά σάς αντικαταστήσουν..*.

Με ενα νομο και ολοι δρομο

Ψηφισμα μεσω του www.change.org/βουλη των Ελληνων Απο σήμερα οι κάτοικοι και επισκέπτες της Αθήνας δεν θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν την υπηρεσία uberX για τις μετακινήσεις τους. Εκτός από καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών και καλύτερες τιμές, αυτή η υπηρεσία της Uber βοήθησε χιλίαδες συμπολίτες μας να βρουν εργασία. Με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της, η κυβέρνηση οδηγεί χιλιάδες εργαζομένους στην ανεργία και αφαιρεί το δικαίωμα της επιλογής σε εκατομμύρια κατοίκους και επισκέπτες της Αθήνας. Ζητάμε την άμεση αφαίρεση του περιορισμού της ελάχιστης χρονικής διάρκειας μίσθωσης στις υπηρεσίες εκμίσθωσης επιβατικών ΙΧ με οδηγό καθώς και την αφαίρεση της υποχρέωσης να ξεκινάει η μίσθωση απο την έδρα ή το γκαράζ της επιχείρησης. Αυτοί οι περιορισμοί δεν οφελούν τους καταναλωτές ούτε το δημόσιο συμφέρον και δεν δικαιολογούν τον περιορισμό των ελευθεριών που πηγάζουν από το άρθρο 4 παράγραφο 1 του Συντάγματος. Οφελούν μόνο όσους εκμεταλλεύονται άδειες ταξί. Εμείς λέμε ΟΧΙ στη προστασία στενών επενδυτικών συμφερόντων εις βάρος της κοινωνίας. Λέμε ΝΑΙ στις επιλογές, ΝΑΙ στην ελευθερία, ΝΑΙ στη καινοτομία.

@Με ενα νομο και ολοι δρομο 09/04/2018, 14:36

Οι οδηγοί της Uber έχουν επαγγελματικές άδειες οδήγησης, όπως απαιτείται για την μεταφορά επιβατηγού κοινού εδώ και πολλές δεκάδες χρόνια στην Ελλάδα και την ΕΕ; Πληρώνουν μεγαλύτερα ασφάλιστρα από τους άλλους, λόγω αυξημένων διανυόμενων χιλιομέτρων και μεγαλύτερου στατιστικά αναμενόμενου ποσού αποζημιώσεων, εφόσον μεταφέρουν περισσότερα άτομα; Ελέγχονται τα αυτοκίνητά τους στα ΚΤΕΟ σε μικρότερα διαστήματα από τον συνήθη ΙΧή; Πληρώνουν φόρο εισοδήματος με την κλίμακα των ελεύθερων επαγγελματιών; Πληρώνουν κάτι αντίστοιχο (έστω και κάπως μειωμένο) προς την άδεια ταξί; Πληρώνουν το ετήσιο τέλος επιτηδεύματος, όπως όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες;

Με πολύ λιγότερα λόγια

Το 2009 με την έναρξη της κρίσης η επιχείρηση πρότεινε στην εργαζόμενη είτε μείωση του μισθού της πραγματικη είτε μείωση εικονική, η οποία θα έδινε δυνατότητα στην εργαζόμενη να φοροδιαφευγει και στον εργοδότη να εισφοροδιαφευγει, αφήνοντας κερδισμένους και τους δύο. Μετά από 3 ολόκληρα χρόνια, η επιχείρηση αποφασίζει είτε να γλιτώσει και άλλα λεφτά είτε να αποφύγει κάποιο πρόστιμο. Ενημερώνει την εργαζόμενη ότι θα πληρώνεται πλεον αυτό που φαίνεται στα χαρτιά και όχι αυτό που συμφωνήθηκε προφορικά. Η εργαζόμενη διαφωνεί κάθετα, και μέσω δικηγορικού που έχει κατάλληλα κονέ με δικαστικούς, στηνουν μια υπόθεση γελοία και τσιμπούν το κάτιτις τους απο την εταιρεία. Επιδικαζεται ενα πόσο ίσο με 7.500€ από τα οποία περίπου 5 παίρνει ο εργαζόμενος, αλλά 1.5 ο δικηγόρος και 1 ο εφέτης. Είναι δίκαιο και γίνεται πράξη κάθε μέρα...

ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΟΤΙ

ΛΟΓΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑ 90% ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΚΟΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΤΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙ ΠΤΩΜΑΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΚΟΝΟΜΕΣ ΤΟΥ ΕΥΤΟΥ ΜΑΣ,ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΠΡΩΤΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ,ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΩΝ ΙΔ.ΤΟΜΕΑ ΜΟΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Η ΑΛΛΙΩΣ ΑΝ ΕΧΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΧΡΗΜΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΦΡΕΝΤΟ ΚΑΙ ΗΛΙΟ.

Βασω

Στην Αυστραλία με νόμο του κράτους ο μισθός είναι 60.000 δολάρια σαν καθαρίστρια που δουλεύω όταν η επειχηριση δε μπορεί να πληρώσει κλείνει και τα σωματεία ελενχουν μήπως είναι κομουνιστές οι Αυστραλοί? Στην Ελλάδα υπάρχουν επιχειρήσεις που έχουν δίπλα κέρδοι από Αυστραλία πχ τουρισμός και δίνουν 500 ευρώ ποτέ ο Έλληνας θα αφήσει τα θρησκευτικά ανατολίτικα τουρκοβαλκανια και θα γίνει αμερικανικος και βόρειος Ευρωπαίως ΜΗ ΒΛΈΠΕΤΕ ΣΚΑΙ ΒΛΈΠΕΤΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΆ ΚΑΙ ΑΥΣΤΡΑΛΈΖΑ ΚΑΝΆΛΙΑ ΝΑ ΔΕΊΤΕ ΠΩΣ ΖΕΙ Ο ΚΌΣΜΟΣ ΕΚΕΊ ΜΗ ΦΟΒΣΤΕ ΑΝ ΣΑΣ ΠΟΥΝΕ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΟΙ 10 ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΕΣ

Πετριγκονας Παπαστρατοπουλος

Κυρία βάσω, $60.000 το μήνα ή την εβδομάδα πέρνετε σα καθαρήστρια ? γιατι άν σας δινουν τοσα το μήνα έχετε πιαστεί κορόιδο !! έγω πέρνω $85.000 τον μήνα στην αυστραλία ως οδοκαθαριστής σε ιδωτικη εταιρεία και μαζί με τον 1ο μισθό αγγίζω τα $1.000.000. Ψάχτε το κυρία βάσω

ΙΔ.Υ[ΑΛΛΗΛΟΣ 25 ΧΡΟΝΙΑ

@Βασω 09/04/2018, 13:02,ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΑ ΒΑΣΩ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΜΟΓΙΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ Η ΤΩΝ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΜΗ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ,ΤΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΤΟΥ ΔΕ ΔΙΝΕΙ ΔΕΚΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΠΛΑ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ,ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΕΡΔΟΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΟΣ ΕΧΟΥΝ((ΨΗΦΟΥΣ)) ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ,ΔΕ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ Ο ΙΔ.ΤΟΜΕΑΣ, ΚΑΙ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΟΥΓΚΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΕΡΔΟΣ,ΚΑΙ ΝΑΙ! ΥΠΑΡΧΟΥΝ((ΟΠΩΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ)) ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΥ ΚΕΡΔΟΦΟΡΕΣ ΑΛΛΑ ΝΑΙ! ΕΧΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΨΙΧΟΥΛΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ,ΓΙΑΤΙ? Ε!, ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΝΕ ΚΥΡΙΑ ΒΑΣΩ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΤΟΥΣ,ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ,ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΩ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΕΣ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ 20 ΕΩΣ 30 ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΟΥΛΟΙ ΜΕ 400 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΤΑ ΦΤΥΝΟΥΝ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΤΟΥΣ Η ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΗΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ,ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟΥΣ ΛΑΘΡΟ Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΜΗ, ΠΟΥ ΙΔΙΩΣ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΔΟΥΛΟΥΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Καλα....

Κυρά Βάσω μην μας δουλεύεις...εγώ αρχιτέκτονας και περνώ $75,000.οι καθαριστές παίρνουν ουτε καν $55,000 το χρόνο

Kit

Υπάρχουν και χειρότερα! Υπάλληλος σε γραφείο πληρωνόταν κανονικότατα επί 2 έτη, μόνο που δεν υπέγραφε εξοφλητικές αποδείξεις. Στο τέλος έφυγε μόνη της κι έκανε μήνυση το αφεντικό ότι δεν την πλήρωνε, διεκδικώντας τους μισθούς 2 ετών, που τους είχε ήδη πληρωθεί ! Στο δικαστήριο πήγε μάρτυρας η δεύτερη κοπέλα που δούλευαν μαζί και που πληρωνόταν ταυτόχρονα και μπροστά στα μάτια η μια της άλλης. Η δεύτερη κοπέλα είπε ότι πράγματι η πρώτη ελάμβανε στην ώρα της όλους τους μισθούς της κλπ . Το δικαστήριο έκρινε ότι η β΄κοπέλα, επειδή δεν είχε απολυθεί, είχε σχέση εξάρτησης με την εταιρεία, και δεν έλαβε υπόψη του τη μαρτυρία της. Η εταιρεία υποχρεώθηκε σε εκ νέου καταβολή όλων των δεδουλευμένων των δύο ετών! Στην Ελλάδα δυστυχώς οι ελ. επαγγελματίες είναι πολίτες β' κατηγορίας .....

ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

@Στην Ελλάδα δυστυχώς οι ελ. επαγγελματίες είναι πολίτες β' κατηγορίας ..... ,ΦΙΛΕ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΣΕ!!! ,ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ((ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ)) ,ΑΠΛΑ ΠΡΑΜΑΤΑ!.

δεν τα λες καλά

ειναι υποχρεωτική η καταβολή μισθού μέσω τραπεζικού λογαριασμού.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

krit

Mετά τη γυναίκα από την Πολωνία, άλλες δύο προσήλθαν την Πέμπτη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων και κατέθεσαν ότι κι εκείνες είχαν πέσει θύματα επίθεσης -  Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες - Νέα στοιχεία για τις κινήσεις του δράστη μετά τη στυγερή δολοφονία - Πώς προσπάθησε να εξαφανίσει τα ενοχοποιητικά στοιχεία - Ποιο ήταν αυτό που τον πρόδωσε 


5
Eato_again_main

«Και σ’ άλλα μέρη της Ελλάδας συμβαίνουν τέτοια γεγονότα, πουθενά όμως δεν ακούστηκε ένας νέος άνθρωπος να σκοτώνει με τ’ αυτοκίνητο μια επιστήμονα για να τη βιάσει» γράφει ο δρ. Παιδαγωγικής, ιστορικός ερευνητής και συγγραφέας, Χάρης Στρατιδάκης

40