Έξι Πακιστανοί είχαν γίνει φόβος και τρόμος για περαστικούς σε Ακρόπολη και Φιλοπάππου

Έξι Πακιστανοί είχαν γίνει φόβος και τρόμος για περαστικούς σε Ακρόπολη και Φιλοπάππου

Όταν τα θύματά τους αντιστέκονταν δεν δίσταζαν να τα μαχαιρώσουν - Είχαν αναπτύξει και δίκτυο κλεπταποδόχων με 12 ομοεθνείς τους

Έξι Πακιστανοί είχαν γίνει φόβος και τρόμος για περαστικούς σε Ακρόπολη και Φιλοπάππου
Την άγρια συμμορία των Πακιστανών με τα μαχαίρια που δρούσε στην ευρύτερη περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης, λήστευε και μαχαίρωνε τα θύματα της, εξάρθρωσε η Αστυνομία. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών μετά από πολυήμερες έρευνες κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τους δράστες και να τους περάσουν χειροπέδες. Συνολικά, συνελήφθησαν έξι Πακιστανοί, μέλη της σπείρας και δώδεκα ομοεθνείς τους για οπλοκατοχή και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, ενώ εξιχνιάσθηκαν μία απόπειρα ανθρωποκτονίας και τρεις ληστείες. 

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της σπείρας, ξεκίνησαν πριν από περίπου δύο μήνες να διαπράττουν ληστείες, σε βάρος διερχόμενων πολιτών και τουριστών, με ιδιαίτερη σκληρότητα στην ευρύτερη περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης και ιδίως στον λόφο του Φιλοπάππου, εκμεταλλευόμενοι την εδαφική ιδιομορφία της περιοχής και την περιορισμένη ορατότητα, τις βραδινές κυρίως ώρες.Έστηναν καρτέρι και ενεργούσαν ομαδικά και ταυτόχρονα, αιφνιδιάζοντας και περικυκλώνοντας τα θύματά τους και στη συνέχεια με την απειλή μαχαιριών, τους αποσπούσαν κινητά τηλέφωνα, χρήματα και τιμαλφή. Στις περιπτώσεις δε που τα θύματα αντιστέκονταν, δεν δίσταζαν να κάνουν χρήση των μαχαιριών που έφεραν με ανθρωποκτόνο πρόθεση. 

Κλείσιμο
Σε ότι έχει να κάνει με τη λεία τους, για αποφυγή της ταυτοποίησης τους σε περίπτωση αστυνομικού ελέγχου, είχαν αναπτύξει δίκτυο κλεπταποδόχων στους οποίους διοχέτευαν, αμέσως μετά τις ληστείες, τα κλοπιμαία.

Οι αστυνομικοί μετά από έρευνα πολλών ημερών και καταθέσεις των θυμάτων, κατάφεραν να εντοπίσουν τα ίχνη τους και με επιχείρηση που πραγματοποίησαν την Τρίτη στην περιοχή του Αιγάλεω,  πέρασαν χειροπέδες σε έξι υπηκόους Πακιστάν, ηλικίας από 19 έως 34 ετών, μέλη της σπείρας ενώ  ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας 19χρονος ομοεθνής συνεργός τους. Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί μία απόπειρα ανθρωποκτονίας, που διαπράχθηκε σε βάρος αλλοδαπού και τρείς  ληστείες με συνολικά δέκα θύματα. Από τις κατ’ οίκον έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα tablet, πέντε ρολόγια χειρός, μια φωτογραφική μηχανή, δεκαοκτώ κινητά τηλέφωνα, επτά γυναικείες τσάντες, ένα σακίδιο ταξιδιού, ένας χαρτοφύλακας και ένα μαχαίρι. 

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και για ληστεία καθώς και για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης