Συνολικά 344 πρόσφυγες και μετανάστες αναχώρησαν σήμερα Κυριακή, στις 7 το απόγευμα με το πλοίο της γραμμής, από το λιμάνι της Μυτιλήνης με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά, σε εφαρμογή, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, σχεδίου αποσυμφόρησης της Λέσβου από πρόσφυγες και μετανάστες
.
Στο σύνολο τους οι αποχωρήσαντες ήταν μέλη ευάλωτων κατηγοριών. Το πρωί δε στο λιμάνι του Πειραιά θα τους αναμένουν λεωφορεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες προκειμένου να τους μεταφέρουν σε δομές φιλοξενίας στην Αττική και αλλού.
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.