Οι ματωμένες επιστολές Λεμπιδάκη: Παρακαλώ, αν μπορείτε κάντε λίγο γρήγορα

Το περιεχόμενο των επιστολών του, ο γραφικός του χαρακτήρας, ο δομημένος λόγος του αποκαλύπτουν τη δύναμη του, παρά τις κακουχίες που ζούσε

Μόνο πόνο και θλίψη μπορεί να νιώσει κανείς διαβάζοντας τις επιστολές του Μιχάλη Λεμπιδάκη
τις οποίες έστειλε κατά την εξάμηνη κράτησή του στην οικογένειά και σε στενούς φίλους του.

Μέσα από τις τρεις επιστολές, φαίνονται πέρα από τη γενναιότητα, την ευγένεια του χαρακτήρα, το ήθος και τη σχέση του γράφοντος με τους δικούς του ανθρώπους, και οι συνθήκες που βίωνε, προσπαθώντας όμως να μην μεταφέρει τον «εφιάλτη» του σε ανθρώπους που αγαπά και αγωνιούν για τη ζωή του.

Το περιεχόμενο των επιστολών του, ο γραφικός του χαρακτήρας, ο δομημένος λόγος του αποκαλύπτουν τη δύναμη του, παρά τις κακουχίες που ζούσε.

Οι επιστολές που δημοσιεύει η εφημερίδα «Πατρίς», βρίσκονται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, γράφτηκαν από τον ίδιο (αναγνωρίστηκε ο γραφικός του χαρακτήρας από την πρώτη στιγμή) και σφραγίστηκαν με το… αίμα του!Η «υπογραφή» με το αίμα διακρίνεται πάνω από τις λέξεις «μου φέρονται» στο τέλος της επιστολής


Σε μία από τις επιστολές γράφει

Μιχάλης 23/4/2017

Οι μέρες στην απομόνωση δεν περνούν

Αγαπημένοι μου γονείς, Κατερινούλα, παιδιά μου, Μανόλη,

Είμαι ζωντανός, τρέφομαι καλά, όμως οι μέρες στην απομόνωση δεν περνούν.

Με ρωτάνε αν έλαβα το μήνυμα του η… Δε θυμάμαι σε ποιο μήνυμα αναφέρεστε.

Περάσαμε θαυμάσια το προηγούμενο Πα/Σα/Κο/ στο Montabaur με την Κατερίνα, στη γιορτή για τα 50 χρόνια, με τους 100 περ. καλεσμένους των 4 φίλων που γιόρταζαν.

Το μινωικό κόσμημα φαίνεται να άρεσε στη γυναίκα του…

Παρακαλώ, αν μπορείτε κάντε λίγο γρήγορα. Μου λένε, να μην κάνετε πολλές διαπραγματεύσεις κι άλλα «κόλπα».

Πειστήρια θα πάρετε ακόμα μια φορά μόνο. Οι άνθρωποι που είναι εδώ που με κρατάνε, μου φέρονται καλά. Μη γίνει κάποιο λάθος παρακαλώ.

Να θυμάστε συνθηματικό Α.Β.

Σας αγαπώ πολύ και σας ευχαριστώ. Αντιλαμβάνομαι τον πόνο, την αγωνία και τις δυσκολίες σας».
Σε άλλη επιστολή που φέρει ημερομηνία 22 Αυγούστου και περιλαμβάνεται στην ογκώδη δικοκογραφία, αποδέκτες είναι τα παιδιά του επιχειρηματία. 

22/8/17

Aγόρια μου,

Καταλαβαίνω τη μεγάλη δοκιμασία που περάσατε. Μου δείχνει πως την ευτυχία στη ζωή δεν πρέπει να τη θεωρούμε δεδομένη και πρέπει να έχουμε ψυχική δύναμη για τα δύσκολα που μπορεί να έρθουν...Θέλω να πιστεύω πως παρά το μεγάλο σοκ και την αγωνία σας μπορέσατε να ανταποκριθείτε στα μαθήματά σας. Και ότι σταθήκατε στη μανούλα, τον παππού, τη γιαγιά, τον θείο δίνοντάς τους κουράγιο με τη νεανική σας αισιοδοξία.

Αγωνιώ να βρεθώ δίπλα σας για να μου πείτε τα σχέδιά σας και να συζητήσουμε γι αυτά.

Ελπίζω και εύχομαι να χουμε λίγο χρόνο μαζί τον Σεπτέμβρη όπου όποτε και για ό,τι θέλετε να κάνουμε. Σας σκέφτομαι και σας αγαπώ με όλη τη δύναμη της ψυχής μου. Θέλω να σας δω να προοδεύετε να δημιουργείτε μα πάνω απ΄όλα να στε ασφαλείς και ευτυχισμένοι άνθρωποι αγαπητοί στην κοινωνία.

Ο μπαμπάς σας 

Δείτε βίντεο: Οι ματωμένες επιστολές Λεμπιδάκη: “Παρακαλώ, αν μπορείτε κάντε λίγο γρήγορα”


ΣΧΟΛΙΑ (31)

Arcadas

ΜΠΡΑΒΟ στην ΕΛ.ΑΣ, καλή ξεκουραση στον κ Λεμπιδακη αισχος στα ΜΜΕ που δεν αφηνουν την οικογενεια του να ηρεμησει.

Rottweiler

Είναι προφανές οτί ο άνθρωπος είναι "διαμάντι"... Το μόνο "λάθος" του ήταν οτί παρά την τεράστια οικονομική επιφάνειά του, ήθελε να κυκλοφορεί διακριτικά χωρίς σωματοφύλακες και λοιπά καραγκιοζιλίκια, όπως και ο αείμνηστος Αλέξανδρος Χα'ί'τογλου.... Δυστυχώς αυτές οι ημέρες πέρασαν ανεπιστρεπτί.

Τυπογράφος59

Φτάνει πια, έλεος

@

τους έπιασαν τους απαγωγείς; αυτοί που είδαμε είναι οι κλητήρες, τα αφεντικά τα έπιασαν ή θα γίνει καραμέλα κι αυτό;

Γιάννης

Πόσο δεν μας νοιάζει όμως; Να ναι καλά ο ανθρωπος αλλά με το ζόρι είδηση

Με κλέψανε και ήρθε η αστυνομία 2 ώρες μετά

Αν θέλει η αστυνομία να είναι δίπλα στον πολίτη ας κάνουν κάτι για τις περίπου 1000 διαρρήξεις το μήνα στην Αττική. 4 σπίτια σε 2 εβδομάδες στην ίδια πολυκατοικία και οι Κλουζώ δεν βρήκαν ούτε μπόρεσαν να προβλέψουν-αποτρέψουν τίποτα..Αφήστε τα παραμύθια λοιπόν. Κάποιος σας το σφύριξε και εσείς το παίζετε υπερμπατσοι τώρα. Τυχαία η επιτυχία!Μονο για καφέ στα Έβερεστ είστε!Ουστ!

Los Bomboneros

Κοίτα να δεις, οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί έκαναν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ τη δουλειά τους και γενικά δε θα δεις ΟΠΚΕ και θα σου χαριστούν ή θα τα ξύνουν. Οι διαρρήξεις κτλ είναι αποτέλεσμα αφοπλισμού, μείωσης καθηκόντων, μείωσης προσωπικού της αστυνομίας και όλα αυτά προέρχονται από ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ. Εξελέγησαν οι Ι5 που μας κυβερνούν και βρήκαν ευκαιρία να ξεσπαθώσουν εναντίον των ενστόλων. Αν υπήρχε αστυνομία και την αφήνανε να δουλέψει ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ χωρίς πολιτική παρέμβαση και χωρίς έμμεσα ή άμεσα εμπόδια, θα είχαμε πολύ πιο ελεγχόμενη κατάσταση. Αλλά βλέπεις, βγαίνανε και βγαίνουνε ΗΛΙΘΙΟΙ και φωνάζουνε ότι θα είμαστε "αστυνομοκρατούμενο χουντικό κράτος", οπότε δε μαμιέται, ας σκοτώνουν τον κόσμο οι πακιστανολαθραίοι, οι γύφτοι και οι διαρρήκτες. Αλλά και να τους πιάσουνε οι αστυνομικοί, ποιο το νόημα; Αφού οι δικαστές θα τους αθωώσουν λόγω ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ. Συν ότι τους αστυνομικούς τους βρίζουν διαρκώς όλοι, θα κάτσει να φάει σφαίρα ο άλλος όταν η ίδια η Πολιτεία απλά χαϊδεύει τους αναρχοάπλυτους και εξυπηρετεί τους εγκληματίες και έχει για υπουργό τον Τόσκα που το μόνο που κάνει είναι να χτενίζει το μουστάκι του και να βρίζει Αστυνομία, Πυροσβεστική και σώματα ασφαλείας ή να έχει τους ΜΑΤάδες για να κάνουν προπόνηση στη ρίψη μολώτοφ τα τσογλάνια των Εξαρχείων τόσα χρόνια;

Χρηστος

Ναι οι αστυνομία φταίει. Ο λαός ψηφίζει Σύριζα ο οποίος έχει επίσημη και παραδοσιακή γραμμή εναντίον της. Μετά του φταίει η αστυνομία! Λουστείτε τα τώρα.

Tzitzis

Πάντως η συγκεκριμένη περίπτωση λειτούργησε και σαν διαφήμιση για την αστυνομία. Εδώ και καιρό η κοινωνία έχει γυρίσει εναντίον τους και κάτι τέτοιες περιπτώσεις τις εκμεταλλεύεται η ΕΛΑΣ για να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου. Αρχηγέ. . .γίνεται αυτοί οι αστυνομικοί να πάνε σε ένα μέρος που θα τους πω? ?Οι ντόπιοι χωροφύλακες ντρέπονται να συλλάβουν ψηφοφόρους, "χήρες και ζωντοχήρες ". Θα τους δώσουμε και τον αριθμό από ένα αυτοκίνητο να το ψάξουν. Από κει θα γίνονταν το μπάμ! Στους ντόπιους χωροφύλακες δε γίνεται να δώσουμε τον αριθμό. Μπράβο! ! !Πάντα επιτυχίες να έχετε. Αλλά η κοινωνία λέει άλλα όμως. "Οι καλωσύνες που κάνετε είναι 30 και οι βλακείες που κάνετε είναι 70". Αυτά λέει ο κόσμος. Ότι και να κάνετε δηλαδή, δε μπορείτε να τη καλύψετε τη διαφορά. Γειά χαρά. Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι κύριοι αστυνομικοί! Δε περιμένουμε από σας.

Πράγματι

μόνο θαυμασμό μας προκαλεί ο κος Λεμπιδάκης! Απίστευτη ψυχική δύναμη και θάρρος ! Respect! Όσο για τους κομπλεξικούς σχολιαστές , ένα έχω να πω : να σέβεστε! Ακόμη κι αν δεν τολμάτε να παραδεχτείτε, ότι υπάρχουν άνθρωποι , τόσο πιο ψηλά από σας , που δεν μπορείτε να τους δείτε !

Γιαννης

Συμφωνω απολυτα.

συριζιστάν

Ελεος με τον Λεμπιδάκη. Οι αστυνομικοί έκαναν τη δουλειά τους, τώρα είναι η σειρά της δικαιοσύνης να κάνει τη δική της και να μην χαιδέψει τους απαγωγείς. Επίσης περιμένουμε ανάλογη τιμωρία στο ανήλικο [...] που ήξερε πολύ καλά τι έκανε.

Σπύρος

Ρε αφήστε τον άνθρωπο , άλλωστε ο λεμπιδακης δεν θα μιλήσει ποτε σε ΜΜΕ είναι ο τύπος του τέτοιος . Σοβαρός άνθρωπος και αξιοπρεπής μια ζωή ήταν τώρα θα γίνει καραγκιόζης ;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης