Φωτογραφίες: Εδώ κρατούσαν αλυσοδεμένο τον Μιχάλη Λεμπιδάκη οι απαγωγείς του

Φωτογραφίες: Εδώ κρατούσαν αλυσοδεμένο τον Μιχάλη Λεμπιδάκη οι απαγωγείς του

Στο χώρο δεν υπήρχε παράθυρο και μέσα στο δωμάτιο διακρίνεται ένα στρώμα στο πάτωμα, ένας παλιός αργαλειός και μία καρέκλα, όπου καθόταν ο φύλακας που τον επιτηρούσε - Καμία δυνατότητα επαφής με τον έξω κόσμο

Μόνο ανατριχίλα προκαλεί η θέα του δωματίου που για έξι μήνες ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης έζησε τις πιο εφιαλτικές στιγμές της ζωής του. Ο επαγγελματισμός, η μεθοδικότητα με την οποία εργάστηκαν οι Αρχές, όλο αυτό το διάστημα, στη διερεύνηση της απαγωγής του γνωστού επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη και στη σύλληψη των απαγωγέων του, έδωσε το επιθυμητό  αποτέλεσμα.
Μια κανονική «φυλακή» ήταν η σοφίτα όπου βρισκόταν αλυσοδεμένος ο Μιχάλης Λεμπιδάκης.

Όπως διαφαίνεται και στις φωτογραφίες στο χώρο δεν υπήρχε παράθυρο και μέσα στο δωμάτιο διακρίνει κάποιος ένα στρώμα στο πάτωμα, έναν παλιό αργαλειό και μία καρέκλα, όπου καθόταν ο φύλακας που τον επιτηρούσε. 

Δεν υπήρχε καμία δυνατότητα επαφής με τον έξω κόσμο και προφανώς κανένας εξαερισμός.
Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που μετέδωσε το protothema.gr για ασύλληπτα άτομα που εμπλέκονται στην απαγωγή του Κρητικού επιχειρηματία, αστυνομικές πηγές είπαν την Τετάρτη ότι κατά τη διάρκεια της εξάμηνης ομηρείας η σύνθεση των απαγωγέων άλλαξε. Ότι, δηλαδή, ορισμένοι από τους απαγωγείς που μετείχαν στην αρχική ομάδα στη συνέχεια αποχώρησαν και στη θέση τους μπήκαν άλλα άτομα. Ενδείκτικες, κατά την ίδια πηγή, είναι οι περιπτώσεις αφενός του ιδιοκτήτη της μάντρας στην οποία βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας ο κ. Λεμπιδάκης που ήταν από τα τελευταία μέλη της ομάδας και αφετέρου του μεσίτη με την 16χρονη κόρη που μετείχε από την αρχή στην απαγωγή του επιχειρηματία.

Για την ώρα, επίσης, δεν έχει προκύψει κάποια σχέση και επαφή των απαγωγέων με έγκλειστο των φυλακών ενώ δεν επιβεβαιώνονται όσα ακούστηκαν τις πρώτες ώρες μετά την απελεύθερωση Λεμπιδάκη για «βαθύ λαρύγγι» από το περιβάλλον του (οικογενειακό και επαγγελματικό) που παρείχε πληροφορίες στους απαγωγείς.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση έχουν καταλήξει στο ότι όλα όσα έμαθαν οι απαγωγείς προκειμένου να πιάσουν όμηρο τον Μιχάλη Λεμπιδάκη ήταν αποτέλεσμα δικών τους παρακολουθήσεων. Την πεποίθηση αυτή επιβεβαιώνει και το γεγονός ότι οι απαγωγείς είχαν κάνει αρκετές πρόβες σε πραγματικό χρόνο και σε πραγματικές ώρες πριν να προχωρήσουν στην απαγωγή του επιχειρηματία πριν από έξι μήνες.

Όσον αφορά τις 31 επαφές, τα γράμματα και τα βίντεο που έστειλαν οι απαγωγείς στην οικογένεια Λεμπιδάκη, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι πολλά έγιναν από την Αθήνα όπου ταξίδευαν οι απαγωγείς.

Ειδικά, δε, για την 16χρονη κόρη του μεσίτη που έπαιζε το ρόλο του «ταχυδρόμου» οι αστυνομικοί έχουν καταλήξει στο ότι δεν γνώριζε το περιεχόμενο των επιστολών που άφηνε αλλά είχε ενημερωθεί και εφάρμοζε κανόνες συνωμοτικότητας προκειμένου να μην αφήνει δαχτυλικά αποτυπώματα ή άλλα στοιχεία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από την αστυνομία.

Αστυνομικές πηγές επιβεβαίωσαν, τέλος, ότι έγινε μια επιχείρηση στα Σφακιά στην οποία από ατυχία δεν απελευθερώθηκε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης αλλά και ότι όταν πραγματοποιήθηκε η τελική επιχείρηση, τη Δευτέρα, οι εμπλεκόμενοι σε αυτήν ήξεραν ακριβώς πόσοι και ποίοι βρίσκονταν στη μάντρα των αυτοκινήτων.

Στην επίσημη ενημέρωση από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ και τον επικεφαλής της επιχείρησης αστυνομικό  Κρήτης Κωνσταντίνος Λαγουδάκης ανακοινώθηκε ότι όλοι οι απαγωγείς φορούσαν τα ίδια ρούχα όταν τον επισκέπτονταν και μιλούσαν ψιθυριστά ώστε να μην έχει ο επιχειρηματίας καμία δυνατότητα αναγνώρισής τους, ενώ τον είχαν πάντα δεμένο με αλυσίδα είτε από το χέρι είτε από το πόδι του.

Την ώρα που τον απήγαγαν, οι απαγωγείς έφεραν βαρύ οπλισμό, ενώ συνολικά, άλλαξαν πέντε κρησφύγετα, που σε όλα ο χώρος ήταν περιορισμένος και τα παράθυρα ήταν πάντα καλυμμένα.

Πριν και μετά από κάθε επικοινωνία, ένα μέλος της ομάδας με καλυμμένα χαρακτηριστικά επισκεπτόταν τον απαχθέντα και συζητούσε μαζί του τις δυνατότητες εύρεσης χρημάτων από την οικογένεια, και του υπαγόρευε τις επιστολές, τις οποίες υπέγραφε με «βιολογικό του υλικό», όπως ανέφερε ο αστυνομικός διευθυντής Κρήτης Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, ενώ κατά την συγκλονιστική του κατάθεση, ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ανέφερε πως υπέγραφε με το αίμα του. 

ΣΧΟΛΙΑ (9)

Argo

Όλα αυτά που λέτε ειναι αρλούμπες,να χαμέ να λέγαμε,με τι λεφτά και παπαριες,όσο περνούσε ο καιρός ήταν δεδομένο ότι κυλούσε είσαι βάρος τους.ψευτομαγκες κρητικοί,του κόλπου μάγκες!με λεφτά άλλων!ουστ παλιότομαρα !!

Οχι άλλες καναπεδάτες ..αρλούμπες!

Καιρός να ασχοληθούμε με την ουσία ...και όχι με αρλούμπες! Και η ουσία ειναι ποιός πλήρωνε επι έξι μήνες ολο το κόστος ομηρείας του ανάνδρως απαχθέντα κου Λεμπιδάκη...?Δεν μπορεί τόσοι "άνθρωποι"..τόσα μέσα...τοσες μετακινήσεις με τόσες προφυλάξεις ..και να μην χρειαζόντουσταν χρήματα...Και δεν μου φαίνεται ο "αλληλεγγυος" ακτιβιστής(!) μεσίτης από τα 1500Ε τον μήνα να συμμετείχε και χρηματικά!!!!

Χέρια ψηλά Κ ολα τα φτάνω!

Εσείς που γράφετε τις ασυναρτησίες σας εχετε κ καφε στην πολυθρόνα;!

ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ

ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΑΛΥΣΟΔΕΜΕΝΟ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟ ΚΡΕΒΒΑΤΙ ΣΑ ΣΚΥΛΙ !! ΜΟΥΦΑ Η ΑΠΑΓΩΓΗ ΜΑΓΚΕΣ. ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΠΙΤΑΛ ΚΟΝΤΡΟΛΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΕ ΖΕΣΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΘΑ ΕΠΕΡΝΕ ΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΕΞΕΛΗΞΗ

@η εικονα του όμως ανατρέπει τέτοιες θεωρίες...

Αν μη τι αλλο..όσο και να περνάει από το μυαλό..η δικη σου εκδοχή..ο ανθρωπος ήταν σχεδόν σκελετός από την ταλαιπωρία ψυχική και σωματική...

Pole Dancing

Πωωωω πωωωωω... Κατεργο ρε φιλε μου. Μπουντρουμι. Πενταστερο σε ειχαν φιλαρακο, και μαγειρεμενο σπιτικο φαγητο οπως μας ειπες, με αργαλειο κυριλε κειμηλιο στο δωματιο, στην χλιδα σε ειχανε... Ξυλινο πατωμα ραμποτε καινουργιο και γυαλιστερο, ροζ τοιχος σε σεξυ χρωμα να ξυπνανε και τα ενστικτα... Ευτυχως δεν ειχανε και κανενα pole στην μεση του δωματιου διοτι σε βλεπα για πολυ προχω καταστασεις αγαπητε Πλαστελινη....Πολυ 'μουφα' απαγωγη ρε παιδακι μου... Παραγωγη του Χολυγουντ.

Θανάσης

Θλιβερό.... Και ταυτόχρονα σημείο των καιρών μας. Η ανάγκη σου για να εκφραστείς να προδίδει ότι δεν έχεις καμία επαφή με το περιβάλλον μας. Καμία επαφή όμως.... Δεν νομίζω ότι έχεις αίσθηση του τι γράφεις και με ποια αφορμή. Εύχομαι πραγματικά να λαμβάνεις την ψυχολογική και ψυχιατρική βοήθεια που σου χρειάζεται.

Οταν οι απαγωγείς ειχαν χάσει την...μπάλα!!!

Ούτε σε Μουσείο Χειροτεχνίας(!) να τον είχαν φυλακισμένο...!Καλύτερη ήταν η στάνη Σφακίων να ακούει και κανά προβατάκι να βελάζει....

Nick Moustakis

Ο αργαλειός έχει συλλεκτική αξία...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης