Η πρώτη κατάθεση Λεμπιδάκη: Με είχαν αλυσοδεμένο σαν το σκυλί

Η πρώτη κατάθεση Λεμπιδάκη: Με είχαν αλυσοδεμένο σαν το σκυλί

«Μου άλλαξαν πέντε κρησφύγετα, αυτό που με βρήκατε ήταν το έκτο» κατέθεσε ο επιχειρηματίας μετά την απελευθέρωσή του - «Μου έλεγαν: "Θα αργήσεις να πας σπίτι σου... Δεν δίνουν τα λεφτά... Δεν θα έχεις καλό τέλος"» - Τον έβαζαν σε πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτου, για να τον μεταφέρουν

Η πρώτη κατάθεση Λεμπιδάκη: Με είχαν αλυσοδεμένο σαν το σκυλί
Με συγκλονιστικό τρόπο, σύμφωνα με πληροφορίες, περιέγραψε ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης, την απίστευτη που έζησε με τους απαγωγείς του επί έξι μήνες.

Στην πρώτη κατάθεση, που ήδη έδωσε στις Αρχές ο επιχειρηματίας, μετά την απελευθέρωσή του, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πάντα με είχαν δεμένο με αλυσίδα. Ή στo χέρι ή στο αριστερό πόδι, σαν σκυλί».

Και συνέχισε: «Μου άλλαξαν πέντε κρησφύγετα. Αυτό που με βρήκατε ήταν το έκτο. Κάθε φορά που έμπαιναν μέσα στο δωμάτιο, ήταν δύο άτομα που φορούσαν κουκούλες. Μου έδιναν πάντα μαγειρεμένο φαγητό. Δεν μου ασκούσαν βία, αλλά πάντα μου τόνιζαν ότι θα έχω κακό τέλος. Πάντα άκουγα συνομιλίες από ένα-δύο άτομα δίπλα μου, ενώ με ενημέρωναν για την πορεία των διαπραγματεύσεων, λέγοντάς μου: "Θα αργήσεις να πας σπίτι σου... Δεν δίνουν τα λεφτά... Δεν θα έχεις καλό τέλος". Για να μου αλλάξουν κρησφύγετα, μου έβαζαν μια κουκούλα και με έβαζαν στο πορτ μπαγκάζ ενός αυτοκινήτου. Δεν έβλεπα όμως ούτε πού πήγαινα ούτε πού έμπαινα».

Αναφερόμενος στα βίντεο που είχαν στείλει οι απαγωγείς, ο κ. Λεμπιδάκης είπε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες: «Τα δύο βίντεο που έστειλαν στην οικογένειά μου, τα γυρίσανε μέσα στο κρησφύγετο και ένας από τους απαγωγείς κρατούσε την κάμερα και μου έλεγε τι να πω. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι με σώσατε».

Μετά την κατάθεσή του, το απόγευμα της Δευτέρας, ο επιχειρηματίας έφυγε από την Σχολή Αστυφυλάκων στο Ρέθυμνο, όπου είχε μεταφερθεί μετά την απελευθέρωσή του, έδωσε κατάθεση και εξετάστηκε από ψυχολόγο, και επέστρεψε στο σπίτι του στο Ηράκλειο.
Κλείσιμο


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης