Πρόεδρος ΕΥΑΘ: Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και πρέπει να το διαχειρίζεται δημόσια επιχείρηση

Πρόεδρος ΕΥΑΘ: Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και πρέπει να το διαχειρίζεται δημόσια επιχείρηση

«Όχι» του προέδρου της ΕΥΑΘ, Γιάννη Κρεστενίτη στη μεταφορά της εταιρείας στο υπερταμείο - Επικαλέστηκε το «δημοψήφισμα» στη Θεσσαλονίκη - Ζήτησε να απαγορευθεί η πώληση της ΕΥΑΘ με ρύθμιση που θα περάσει στη υνταγματική αναθεώρηση

 Πρόεδρος ΕΥΑΘ: Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και πρέπει να το διαχειρίζεται δημόσια επιχείρηση
"Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και πρέπει να το διαχειρίζεται δημόσια επιχείρηση" είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης Α.Ε., καθηγητής Γιάννης Κρεστενίτης, προσθέτοντας: "Δεν θα μείνουμε αμέτοχοι στη συζήτηση που θα ανοίξει με τους συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ, στο πλαίσιο της πώλησης του 23%".

Στο πλαίσιο της σημερινής ετήσιας παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων της Βορειοελλαδικής εταιρείας για το 2016, ο κ. Κρεστενίτης, κληθείς να τοποθετηθεί για τη μεταφορά της ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο, αλλά και την πώληση ποσοστού 23% του δημοσίου, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι "είναι υπαρκτός ο κίνδυνος ιδιωτικοποίησης των εταιρειών ύδρευσης και αποχέτευσης παγκοσμίως.
Η κοινωνία της Θεσσαλονίκης τοποθετήθηκε επί του θέματος και η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να σεβαστεί τη θέση της και να ενταχθεί σχετική πρόβλεψη στη σχεδιαζόμενη συνταγματική αναθεώρηση".

Προτού τοποθετηθεί επί του συγκεκριμένου ζητήματος, ο κ. Κρεστενίτης ξεκαθάρισε ότι εκφράζει την προσωπική του θέση, αφού δεν υπάρχει σχετική τοποθέτηση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.
Κλείσιμο

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης