Ο Ευαγγελισμός παραδέχθηκε τη βλάβη του αγγειογράφου

Ο Ευαγγελισμός παραδέχθηκε τη βλάβη του αγγειογράφου

«Η βλάβη ήταν ζημιά  από κακή χρήση, κάτι που δεν συμβαίνει για πρώτη φορά στο εν λόγω σύστημα τα τελευταία τέσσερα χρόνια», ανέφερε η ανακοίνωση

Ο Ευαγγελισμός παραδέχθηκε τη βλάβη του αγγειογράφου
Την ευθύνη στο προσωπικό του Αιμοδυναμικού Τμήματος του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» για τη βλάβη του αγγειογράφου, που έφερε στο φως το protothema.gr, μετακυλίει η διοίκηση του νοσοκομείου, με ανακοίνωσή της, αναφέροντας μάλιστα ότι έχει διατάξει προκαταρκτική έρευνα για το θέμα.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, η διοικήτρια προεξοφλεί το αποτέλεσμα της έρευνας που η ίδια παρήγγειλε, καθώς αναφέρει ότι «η βλάβη ήταν ζημιά  από κακή χρήση, κάτι που δεν συμβαίνει για πρώτη φορά στο εν λόγω σύστημα τα τελευταία τέσσερα χρόνια».
 
Η θέση αυτή που εκφράζεται μέσω της διοίκησης για τα αίτια της βλάβης του ιατρικού μηχανήματος γεννά ερωτήματα: για ποιο λόγο προεξοφλείται το αποτέλεσμα μιας έρευνας πριν καν αρχίσει; Ποιος είναι ο σκοπός της διαπίστωσης αυτής από την στιγμή που όλα τα ενδεχόμενα είναι θεωρητικά ανοιχτά και για αυτό άλλωστε διατάχθηκε έρευνα; Σε ποιες ενέργειες είχε προβεί η διοίκηση, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται βλάβη στο σημαντικό και μοναδικό αυτό μηχάνημα του Αιμοδυναμικού Τμήματος;
 
Κλείσιμο
Το ιστορικό της βλάβης
 
Η διοίκηση του νοσοκομείου παραδέχεται πως ο αγγειογράφος εμφάνισε τη βλάβη την περασμένη Παρασκευή και διαβεβαιώνει πως το μηχάνημα θα τεθεί κανονικά αύριο, Παρασκευή 28 Απριλίου, σε λειτουργία.

«Αμέσως με προσωπική μου εντολή άρχισαν οι διαδικασίες για τον έλεγχο και αποκατάσταση της βλάβης, ενώ συγχρόνως απεστάλη  έγγραφο προς το ΕΚΕΠΥ, διότι την Κυριακή 23-4-2017 είχαμε Γενική Εφημερία» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
 
Στη συνέχεια, προστίθεται πως  «ήταν ζημιά από κακή χρήση, κάτι που δεν συμβαίνει για πρώτη φορά στο εν λόγω σύστημα τα τελευταία τέσσερα χρόνια και γι αυτό έχω δώσει εντολή για Προκαταρκτική Έρευνα» και πως επιπλέον «η βλάβη αυτή δεν είναι συνήθης».
 
Επιχειρώντας να εξηγήσει την καθυστέρηση στην αποκατάσταση της βλάβης του καρδιοεγγειογραφου η διοίκηση αναφέρει  αφενός μεν «πως δεν διατηρείται στοκ τέτοιων ανταλλακτικών στην Ελλάδα από την προμηθεύτρια εταιρεία , θυγατρική του οίκου κατασκευής», αφετέρου αφήνει αιχμές πως δέχτηκε πιέσεις συμφερόντων που ωστόσο «δεν μας αναγκάσουν να παραβιάσουμε την ισχύουσα νομοθεσία».
 
Υποστηρίζει επίσης, πως «δέχθηκα πρόταση από συνδικαλιστικό στέλεχο, καρδιολόγο διευθυντή του νοσοκομείου,  να εγκρίνω τη λειτουργία του συστήματος με κάλυψη της λυχνίας με νάϋλον, ώστε να εξυπηρετηθούν οι όποιες κατεπείγουσες καταστάσεις των νοσηλευομένων ασθενών του Νοσοκομείου. Αυτό δεν θα  μπορούσα να το δεχθώ χωρίς την έγγραφη διαβεβαίωση ότι δεν θα έθετε σε κίνδυνο  τους ασθενείς και το προσωπικό. Κάτι τέτοιο δεν μου εξασφαλίστηκε γι αυτό και το απέρριψα».
 
Τέλος, η διοικήτρια του Ευαγγελισμού υποστηρίζει πως «οι γενικόλογες δηλώσεις ότι υπάρχουν καθυστερήσεις σε αποκατάσταση βλαβών κρίσιμου εξοπλισμού του Νοσοκομείου, είναι παντελώς αναληθείς και ψευδείς» και αρνείται τις καταγγελίες του Σωματείου των Εργαζομένων για την ένδεια του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, αναφέροντας πως έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για την προμήθεια δύο καρδιοαγγειογραφικών συγκροτημάτων, ενός ρομποτικού  συστήματος αγγειογραφίας για το υβριδικό χειρουργείο και ενός συγκροτήματος μαγνήτη 3Τ. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης