«Μαύρα μπαλόνια» στα χέρια των εργαζομένων της Εθνικής Ασφαλιστικής - «Δεν πωλείται»

«Μαύρα μπαλόνια» στα χέρια των εργαζομένων της Εθνικής Ασφαλιστικής - «Δεν πωλείται»

Οι εργαζόμενοι κρατώντας μαύρα μπαλόνια για το «πένθος», φωνάζουν συνθήματα όπως «δεν πωλείται», ενώ κρατούν πλακάτ που αναγράφουν το μήνυμα «Δεν πωλείται-Εθνική Ασφαλιστική-η πρώτη ασφαλιστική»

«Μαύρα μπαλόνια» στα χέρια των εργαζομένων της Εθνικής Ασφαλιστικής - «Δεν πωλείται»
Με κεντρικό σύνθημα «Απεργούμε-Διαδηλώνουμε-Διεκδικούμε-Αγωνιζόμαστε» οι εργαζόμενοι της «Εθνικής Ασφαλιστικής» προχωρούν σε νέο γύρο κινητοποιήσεων, καθώς έχουν εξαγγείλει για σήμερα 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για το ξεπούλημα της ασφαλιστικής εταιρείας. Το πρωί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, και αυτή την ώρα βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος, στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, έξω από τη Βουλή. Η λεωφόρος Β. Αμαλίας είναι ανοιχτή.  

Κλείσιμο
Στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι αναφέρουν: «Όλοι μαζί, μαζί με τους συναδέλφους μέσω ICAP -που η Διοίκηση της Εταιρίας συνεχίζει να τους θεωρεί συναδέλφους δεύτερης κατηγορίας-θα διαδηλώσουμε απέναντι σε αυτούς που προσπαθούν να μας ξεπουλήσουν».

Στην Εθνική Ασφαλιστική απασχολούνται συνολικά 720 άτομα και περίπου αλλά 200 άτομα μέσω της εταιρείας «ICAP» ( εταιρεία διάθεσης προσωπικού). 

Οι εργαζόμενοι της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρίας της χώρας υπογραμμίζουν ότι η Εθνική Ασφαλιστική, σαν εταιρία είναι κερδοφόρα αφού έχει επενδύσει μέχρι σήμερα 1.7 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα και συνολικά έχει κάνει 3 δισεκατομμύρια ευρώ σε επενδύσεις.  

«Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους, το παραγωγικό δίκτυο, τις γραμματείς ζωής, τους φορείς και τα σωματεία που θέλουν να δηλώσουν αλληλεγγύη στον αγώνα μας, κάθε πολίτη που δεν θέλει να δει να ξεπουλιέται ακόμα μια κερδοφόρα ελληνική επιχείρηση. Σας καλούμε για να δώσουμε το 100% της συμμετοχής και της προσπάθειάς μας και σε αυτή την απεργιακή κινητοποίηση και να αποδείξουμε πως η αλληλεγγύη μεταξύ μας είναι ισχυρή» τονίζουν.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως ξεπουλούν την εταιρεία, ενώ σημειώνουν ότι πρόκειται για μια από τις τελευταίες ελληνικές εταιρείες που επιδιώκεται να περάσει στα χέρια κινεζικών και αμερικανικών «Fund». 

Οι εργαζόμενοι κρατώντας μαύρα μπαλόνια για το «πένθος» φωνάζουν συνθήματα με ρυθμό όπως «δεν πωλείται» ενώ κρατούν πλακάτ  που αναγράφουν το μήνυμα «Δεν πωλείται-Εθνική Ασφαλιστική-η πρώτη ασφαλιστική», αντίστοιχα φορούν καπέλα που αναγράφουν το ίδιο σύνθημα και κονκάρδες στο πέτο. 

«Απεργούμε για να αποτρέψουμε την πώληση της εταιρείας μας σε ξένα κεφάλαια, απεργούμε για διασφαλίσουμε αυτά που είναι και μπορούν να παραμείνουν ελληνικά, απεργούμε για να παραμείνουν στην εθνική οικονομία τα επενδεδυμένα κεφάλαια των αποθεματικών της, απεργούμε για να μπορούμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στην ελληνική κοινωνία ασφάλεια από την πρώτη και μοναδική ελληνική ασφαλιστική εταιρία», ανέφερε σε δηλώσει του ο πρόεδρος του συλλόγου Εργαζομένων, Γιάννης Πετσαλάκης.







































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης