Ολλανδικό βασιλικό real estate στο Πόρτο Χέλι

Ολλανδικό βασιλικό real estate στο Πόρτο Χέλι

Ο βασιλιάς της Ολλανδίας Βίλεμ-Αλεξάντερ και μέλη της οικογενείας του αγόρασαν από βοσκό 20 στρέμματα αντί 7 εκατ. ευρώ στη μαγευτική περιοχή της Κοιλάδας στο Πόρτο Χέλι για να οικοδομήσουν βίλες 800 τ.μ.

Ενας γιδοβοσκός, γύρω στα 60-65, γνωστός στην περιοχή για τις καλοαναθρεμμένες κατσίκες του και τη φέτα α’ ποιότητας που παράγει σε περιορισμένες ποσότητες, για τις μεγάλες εκτάσεις γης που διαθέτει, καθώς και για τις «υψηλές διασυνδέσεις» του, επιβιβάζεται στο παλιό και ταλαιπωρημένο αγροτικό Nissan Navara των 155 ίππων. 

Πατά το γκάζι ελαφρά χωρίς να επιταχύνει, όχι γιατί φοβάται μην τυχόν το σπάσει στους κακοτράχαλους χωμάτινους δρόμους -άλλωστε αυτό το αρχαίο γιαπωνέζικο θηρίο δεν καταλαβαίνει από πέτρες και λακκούβες-, αλλά επειδή ανησυχεί μήπως τον χάσουν τα συμβατικά οχήματα που τον ακολουθούν και χαθούν με τη σειρά τους στον χωμάτινο λαβύρινθο. 

Δεν είναι δα και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, ακόμα και για τους πιο περπατημένους μεσίτες, να εντοπίσουν τη «Γη της Επαγγελίας», τα κτήματα-φιλέτα της Κοιλάδας, που ανήκει στην ευρύτερη περιοχή του Πόρτο Χελίου. Εκεί όπου κάθε στρέμμα γης αποτιμάται σε ατόφιο χρυσάφι. 
Εδώ οι κάτοικοι δεν ενδιαφέρονται για τους έξι αριθμούς του Τζόκερ, τις κληρώσεις και τα αναρίθμητα τζακ πότ. Ο λόγος; Καταφέρνουν να πλουτίζουν από τη μια στιγμή στην άλλη με έναν απλούστατο τρόπο: πουλώντας τα χωράφια τους. 

«Φίλε, εδώ η κρίση δεν μας άγγιξε ποτέ», ομολογεί με περίσσια δόση ειλικρίνειας ο συμπαθής γαιοκτήμονας με τις γαλότσες και τη βρώμικη από το χώμα φόρμα εργασίας. Και πώς να τον αγγίξει όταν πριν από μερικούς μήνες πούλησε μια λωρίδα γης αντί 7 εκατ. ευρώ. 
Η εν λόγω λωρίδα αντιστοιχεί σε έκταση 20 στρεμμάτων, μέρος της οποίας βλέπει στο απέραντο γαλάζιο, ενώ προσφέρει και πρόσβαση σε πριβέ παραλία.

Μια έκταση που χρησιμοποιούσε κυρίως για τη φύλαξη των γιδοπροβάτων του, εξ ου και η μέχρι πρότινος παρουσία μιας ξελότζας (στάνη) στην αρχή του οικοπέδου. 
Βέβαια τώρα θα αναρωτηθείτε -και δικαίως- ποιος έχει στις μέρες μας τόσα λεφτά για να τα ρίξει στην αγορά μερικών στρεμμάτων γης όταν, για παράδειγμα, με το ίδιο ποσό μπορείς κάλλιστα να κάνεις δική σου μια νεόκτιστη βίλα σε οποιοδήποτε νησί του Αιγαίου. 
Εκτός και αν ο υποψήφιος αγοραστής όχι μόνο δεν φείδεται χρημάτων, αλλά έχει και συγκεκριμένο λόγο που επιθυμεί να αγοράσει γη στη συγκεκριμένη περιοχή. 


Στην προκειμένη περίπτωση υφίσταται και η ανάλογη οικονομική επιφάνεια εκ μέρους του αγοραστή, αλλά και η αιτία, που δεν είναι άλλη από την παρουσία του Ολλανδού βασιλιά Γουλιέλμου-Αλέξανδρου και της όμορφης εξ Αργεντινής συζύγου του Μάξιμα Σορεγιέτα. 
Το βασιλικό ζεύγος έχει αγοράσει μια πολυτελή κατοικία μέσα σε οικόπεδο 4 στρεμμάτων, μια ανάσα από το θαλασσινό νερό, σε σημείο που προσφέρει απόλυτη ιδιωτικότητα. Είναι ένα πολυτελές συγκρότημα τριών κατοικιών με πισίνα, αξίας 4,5 εκατ. ευρώ. Την είδηση είχε αποκαλύψει πρώτη η ισπανική εφημερίδα «El Pais», σε δημοσίευμα της οποίας αναφερόταν ότι ο πρωτότοκος γιος της βασίλισσας Βεατρίκης και η σύζυγός του γνώρισαν την περιοχή το 2010, όταν βρέθηκαν στον γάμο του πρίγκιπα Νικόλαου και της Τατιάνα Μπλάτνικ στις Σπέτσες. Τότε ζήτησαν να ενημερωθούν από μεσίτες για τις διαθέσιμες κατοικίες και κατέληξαν σε αυτό το συγκρότημα. Το τίμημα ήταν υψηλό αλλά, όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα, οι κληρονόμοι της δυναστείας της Ολλανδίας δεν έκαναν παζάρια, αφού έτσι κι αλλιώς αυτός που θα πλήρωνε ήταν το Ολλανδικό Δημόσιο. 

Ας σημειωθεί ότι το πριγκιπικό ζεύγος αναζήτησε τη θερινή του έπαυλη πρώτα στη νότια Μοζαμβίκη, στο Ματσανγκούλο, αλλά το σπίτι που αγόρασε εκεί σχετιζόταν με ένα σκάνδαλο και αναγκάστηκε να το πουλήσει.
Σε σκάνδαλο εξελίχθηκε και η κατασκευή ενός αυθαίρετου λιμανιού μπροστά ακριβώς από τη βίλα «με τη δικαιολογία της εύκολης διαφυγής του βασιλιά σε περίπτωση κινδύνου», με αποτέλεσμα το βασιλικό ζεύγος να γίνει αντικείμενο αρνητικού σχολιασμού και σε ολλανδικά μέσα ενημέρωσης. Το ίδιο συνέβη και με αφορμή την εκμίσθωση δύο παρακείμενων οικοπέδων αντί 500.000 ευρώ προκειμένου να κατασκευαστεί φράχτης ασφαλείας. 

Σε αυτή τη βίλα έχουν φιλοξενηθεί κατά καιρούς όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Εκείνη όμως που ενθουσιάστηκε με την τοποθεσία ήταν μία από τις τέσσερις αδελφές της συζύγου του Ολλανδού βασιλιά, η οποία μάλιστα φέρεται να εκδήλωσε ζωηρό ενδιαφέρον για την αγορά διαθέσιμης έκτασης που να συνορεύει με τη βίλα του βασιλικού ζεύγους. 
Μια πρώτη σκέψη ήταν η αγορά μέρους του παραθαλάσσιου οικοπέδου που βρίσκεται δίπλα ακριβώς στη βίλα. Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης της γης φέρεται να ζήτησε 60 εκατ. ευρώ για την πώληση και των περίπου 40 στρεμμάτων που του ανήκουν, τιμή απαγορευτική ακόμα και για βασιλιάδες. Τότε οι εκπρόσωποι της υποψήφιας αγοράστριας προσέγγισαν τον ιδιοκτήτη της έκτασης των 20 στρεμμάτων που βρίσκεται ανατολικά της βασιλικής εξοχικής κατοικίας.

Η ξελότζα (στάνη κατά την τοπική διάλεκτο) μεταμορφώνεται σε υπερπολυτελή ξενώνα 
για τους βασιλικούς προσκεκλημένουςΔώρο αξίας 60.000 ευρώ στον γαμπρό

Κάπως έτσι, ο γαιοκτήμονας με την ξελότζα (μαζί με τα υπόλοιπα πέντε αδέλφια του είναι κάτοχοι περίπου 100 στρεμμάτων στην περιοχή) φέρεται να έγινε από τη μία μέρα στην άλλη πλουσιότερος κατά 7 εκατ. ευρώ. Και φυσικά talk of the town στα καφενεία της Κοιλάδας. 
Ακούγεται, δε, ότι στον γάμο της κόρης του ήταν πολύ χαρούμενος τόσο γιατί πάντρευε το παιδί του όσο και γιατί από την πώληση του χωραφιού του μπόρεσε να κάνει δώρο στον γαμπρό του ένα πολυτελές I.X αξίας 60.000 ευρώ.

Ο τυχερός γαιοκτήμονας, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, είχε παραχωρήσει ένα δασικό κομμάτι δικής του ιδιοκτησίας στον βασιλιά της Ολλανδίας, ο οποίος το περίφραξε ξεριζώνοντας τα δένδρα με ειδική άδεια και με την υπόσχεση να κάνει δενδροφύτευση σε άλλο σημείο. Ο γαιοκτήμονας, πάντως, διατηρούσε πολύ καλές σχέσεις και με τον προηγούμενο ιδιοκτήτη της παραθαλάσσιας βίλας. Πρόκειται για τον Μάνφρεντ Ρίκερ, έναν Γερμανοεβραίο φωτογράφο που έφερνε στο Πόρτο Χέλι κορυφαία μοντέλα αυτοκινήτων για να τα φωτογραφίσει - ως επί το πλείστον Mercedes. 

Μάλιστα πριν από μερικά χρόνια σε κάποια από τις συναντήσεις τους ο γαιοκτήμονας είχε εκφράσει τον ενθουσιασμό του για ένα μοντέλο Slk 200 που είχε φέρει ο φωτογράφος, λέγοντάς του ότι «αυτό είναι το αυτοκίνητο που θα ήθελα να κάνω κάποτε δώρο στην κόρη μου». Τότε ο Ρίκερ του πρότεινε να μεσολαβήσει ώστε να το αγοράσει στη μισή τιμή και από 60.000 ευρώ που ήταν η αξία του να πληρώσει μόλις 30.000 ευρώ, όπως και έγινε. 


Η έκταση των 20 στρεμμάτων στην περιοχή Κοιλάδα, που αγοράστηκε αντί 7 εκατ. ευρώ. Εκτός από τον ξενώνα, θα χτιστεί και πολυτελής βίλα που θα βλέπει στη θάλασσα και στην ήδη υπάρχουσα βασιλική κατοικία 
 
Η ξελότζα που γίνεται υπερπολυτελής ξενώνας 
 
Τα τελευταία 24ωρα στο παραθαλάσσιο ησυχαστήριο της Κοιλάδας, στο χωράφι των 7 εκατ. ευρώ, παρατηρούνται εντατικές εργασίες. Οι νέοι αγοραστές έχουν γκρεμίσει την ξελότζα και στη θέση της χτίζεται ξενώνας πολυτελείας που θα χρησιμοποιηθεί ως συμπληρωματικός χώρος στην βίλα που πρόκειται να χτιστεί σύντομα στο καλύτερο κομμάτι του χωραφιού, το οποίο βλέπει προς τη θάλασσα και προς την κατοικία του βασιλικού ζεύγους. Οι σκελετοί έχουν τελειώσει, οι στέγες έχουν μπει, οι τοίχοι έχουν ολοκληρωθεί και τα μόνα που απομένουν είναι τα βαψίματα και τα κουφώματα. Οι εργάτες δουλεύουν σε καθημερινή βάση στο μικρό εργοτάξιο που έχει στηθεί, καθώς η εντολή που έχει δοθεί είναι να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του ξενώνα πριν από το ξεκίνημα του φετινού καλοκαιριού. 

Ασχετα αν έξω διαρρέεται το όνομα της κουνιάδας του ως αγοράστριας του εν λόγω οικοπέδου, στην Κοιλάδα κάποιοι επιμένουν ότι ο αγοραστής του χωραφιού με την ξελότζα δεν είναι η αδελφή της βασίλισσας της Ολλανδίας, αλλά το ίδιο το βασιλικό ζεύγος. Μάλιστα ακούγεται ότι ο Βίλεμ-Αλεξάντερ είχε αποφασίσει προ πολλού να πουλήσει την παραθαλάσσια βίλα του και να χτίσει τη δική του στην προαναφερόμενη έκταση που υποτίθεται ότι έχει περάσει στα χέρια της κουνιάδας του. Ωστόσο, υπό τον φόβο ενός νέου σκανδάλου τηρείται μυστικότητα σε όλες τις κινήσεις.
Τα θερινά ανάκτορα του βασιλικού ζεύγους της Ολλανδίας αγοράστηκαν αντί του ποσού των 4,5 εκατ. ευρώ από το Ολλανδικό Δημόσιο, το οποίο εκμίσθωσε και δύο παρακείμενα οικόπεδα έναντι 500.000 ευρώ


Με τη δικαιολογία περί εύκολου τρόπου διαφυγής του βασιλιά σε περίπτωση κινδύνου χτίστηκε χωρίς άδεια το λιμάνι μπροστά από τη βίλα, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων


Παρά τα 7 εκατ. ευρώ, ο γαιοκτήμονας συνεχίζει να διασχίζει τους χωματόδρομους της Κοιλάδας με το ταπεινό αγροτικής χρήσης όχημά του 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (21)

αυτή είναι η αλήθεια

από πότε τα βοσκοτόπια πωλούνται σαν φιλέτα-οικόπεδα σε ετούτη την αυστραλοπιθηκοχώρα;;;;;;παλιότερα έδιναν (μόνο γιά χρήση και ΟΧΙ γιά ιδιοκτησία) τα βοσκοτόπια σε βοσκούς,γιά να επιβιώσουν...αργότερα οι γιδοβοσκοί και οι απογόνοι τους έλεγαν "το βλέπεις αυτό το βουνό;;;;δικό μου είναι"....και σιγά σιγά η παραχώρηση-βοήθεια έγινε οικόπεδο φιλέτο(αφού προηγουμένως είχαν φροντίσει οι γιδοβοσκοί να το κάψουν,γιά να εξαφανιστεί και το τελευταίο ίχνος πρασινάδας που απέμεινε στο "βουνό τους" από τα ζωντανά τους)...αργότερα πούλησαν την δημόσια γη(βοσκότοπο) πανάκριβα ...και έζησαν αυτοί πολύ καλά και εμείς ζούμε πολύ χειρότερα...καθήστε πτυχιούχοι άνεργοι...και αφήνετε τους αμόρφωτους,αλλά παμπόνηρους,αυστραλοπήθικες έλληνες.να πλουτίζουν με τέτοιους τρόπους

nik

ΔΙΑΒΑΖΩΝΤΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΑ ΟΛΟΙ ΜΑΟΛΟΙ ΓΙΑΤΟ ΒΟΣΚΟ ΤΗ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΣΑ ΘΑ ΤΟΥ ΠΕΡΕΙ Η ΕΦΟΡΙΑ ΚΛΠ ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΤΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΗ ΤΟ ΟΛΑΝΔΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ --- Ο ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΑΓΡΙΟΣ ΝΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΟΛΑΝΔΟΣ-Η ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΠΕΝΤΕ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΕΞΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΓΙΑ ΒΡΕΧΕΙ ΓΙΑ ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΕΦΙ ΤΟΥ Ο ΑΝΑΞ ΚΑΙ Η ???? ΑΛΛΑ ΠΛΥΣΙΜΟ ΤΟΥ ΜΑΥΛΟΥ ΑΠΟ ΜΜΕ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΥΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ 90%ΤΟΥ ΟΛΑΝΔΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΑ ===ΖΗΤΩ Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΣΑΣ ΘΥΜΥΖΩ ΚΑΤΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ .............

κκκκ

κατά τα άλλα οι ολλανδοί ήταν και είναι υπέρμαχοι του grexit, γιατί οι τεμπέληδες έλληνες τους τρώνε τα λεφτά. Βρε ΟΥΣΤΤΤ!

Κράτος εν κράτει..το Πόρτο Χέλι?

Tελικά όλη αυτή η περιοχή του Πόρτο Χέλι από τους τόσους πλούσιους και γαλαζοαίματους που ..συχνάζουν, θα έπρεπε να αποδίδει και υψηλούς φόρους στο όποιο κράτος...ανήκει!! Οχι όλα να τα εισπράττουν απο τα ακίνητα των κακομοίρηδων που έτυχε να έχουν σπίτι και εξοχικό στην Λούτσα!

Qwerty

Α ρε σύντροφε Καλογριτσα την πατησες εκεί έπρεπε να χες αγοράσει βοσκοτόπια

@Qwerty

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ. Φίλε έγραψες !!!!!!!!!!

ecomo

ο άλλος ο βλάχος ζητούσε 60 εκατ. για 40 στρέμματα.... λες κ η έκταση είχε χρυσό. Τώρα θα κάτσει με τα 800-1000€ που θα βγάζει το μήνα, θα κλαίει την μύρα του και θα βρίζει τον άλλο που τα έδωσε με 7.

Γαιοκτήμονας

Ο ελληνικός παραλογισμός. Αποκαλείς ΓΑΙΟΚΤΗΜΟΝΑ ένα κακομοίρη βοσκό με 100 στρέμματα βοσκοτόπια! Έτυχε και κάποιος πλήρωσε 7000000Ε για 20 στρέμματα. Όταν αύριο θα πάει η Εφορία και θα ζητήσει ΔΙΚΑΙΩΣ ΕΝΦΙΑ με Αντικειμενική αξία 350.000Ε το στρέμμα να δεις κλάμα στην Κοιλάδα.

Αντί Αντιδραστικό Στοιχείο

Αφού πούλησε τα βοσκοτόπια τώρα θα γίνει καναλάρχης!!!

Victor

Το πιο πιθανό είναι ότι σε μερικά χρόνια σε αυτόν και τους απογόνους του δεν θα έχει μείνει τίποτα. Δύσκολο χωρίς γνώσεις να διαχειριστούν τόσα χρήματα που τους ήρθαν ουρανοκατέβατα.

ok

Θα περασει καλα μεχρι να τελειωσουν?

OΛΥΜΠΟΣ 2918

Ενω ολοι αυτοι που κυβερνησαν και κυβερνουν τον τοπο απο τις πολλες γνωσεις και τις σπουδες φεραν την χωρα σε μαυρα κακα χαλια . . . . . . .. . .

@09:34Δύσκολο χωρίς γνώσεις να διαχειριστούν τόσα

Σιγά μην χρειάζονται...διαχειριστή των χρημάτων τους! Ολοι εμείς οι υπόλοιποι φουκαράδες έχουμε τους "διαχειριστές" στο κεφάλι μας ντόπιους και ξένους...και χωρίς να διαθέτουμε τέτοιο πακτωλό χρημάτων και περιουσία γής!

Maria

Άρχοντας ο Βλαχος !!! Φοβερή ιστορία

AYTA EINAI...

χαλαλι του...αφου μπορεσε και τα εδωσε, μαγκας ο βλαχος εκανε τη τυχη του! καλοφαγωτα!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης