Έγκλημα στο Περιστέρι: Οι έρευνες θα ξεκινήσουν από το περιβάλλον της οικογένειας

Έγκλημα στο Περιστέρι: Οι έρευνες θα ξεκινήσουν από το περιβάλλον της οικογένειας

Το πρώτο σενάριο που εξετάζει η Αστυνομία είναι η ληστεία ωστόσο δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης γεγονός που κάνει την υπόθεση ακόμη πιο περίπλοκη 

Έγκλημα στο Περιστέρι: Οι έρευνες θα ξεκινήσουν από το περιβάλλον της οικογένειας
Να προσαρμοστεί στη νέα σκληρή πραγματικότητα μετά το θάνατο της μητέρας της και τον σοβαρότατο τραυματισμό του πατέρα της, προσπαθεί η 17χρονη που έγινε μάρτυρας σε ένα από τα πιο στυγερά εγκλήματα
των τελευταίων ετών. Την ώρα που οι δράστες αναζητούνται ακόμη από την Αστυνομία
Κλείσιμο
, το ανήλικο κορίτσι και ο αδερφός της που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα πέρασαν τη νύχτα μακριά από το σπίτι τους. Η 17χρονη η οποία άκουσε τους ληστές να πυροβολούν και να εκτελούν τη μητέρα της και να τραυματίζουν τον πατέρα της, έμεινε σε σπίτι συγγενών μην μπορώντας να ξεπεράσει το σοκ που υπέστη. Σύμφωνα με πληροφορίες το νεαρό κορίτσι θα παρακολουθήσει ψυχίατρος ενώ της χορηγήθηκαν και φάρμακα προκειμένου να βρεθεί σε καταστολή αφού δεν μπορούσε με τίποτα να ηρεμήσει. Από τη στιγμή του φονικού μέχρι και αργά χθες βράδυ η κοπέλα έκλαιγε και ζητούσε συνεχώς τη μητέρα της και τον πατέρα της. 

Από την άλλη ο 28 χρονος αδερφός της, που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, πέρασε το βράδυ του στην Αστυνομία μέχρι να αποφασιστεί η διαμονή του σε κάποια κλινική.

Μέχρι αυτή τη στιγμή ο 53χρονος πατέρας της οικογένειας, στο σπίτι της οποίας  εισέβαλαν άγνωστοι ένοπλοι τα ξημερώματα της Παρασκευής, είναι κλινικά νεκρός σύμφωνα με τους γιατρούς αλλά και με τα όσα είπε στο prortothema.gr
συγγενικό του πρόσωπο. «Δεν υπάρχουν ελπίδες να ζήσει ο άνθρωπος, είναι θέμα ωρών, έτσι μας είπαν οι γιατροί. Είναι εγκεφαλικά νεκρός. Τα παιδιά είναι σοκαρισμένα και η κόρη κλαίει και αναζητά συνέχεια τη μαμά της».

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το περιστατικό συνέβη στην οδό Ολύμπου 23 στο Περιστέρι, όταν άγνωστοι δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, μπήκαν στο σπίτι όπου διέμενε η άτυχη τετραμελής οικογένεια αλβανικής καταγωγής και πυροβόλησαν στο κεφάλι τη γυναίκα, καθώς και τον 53χρονο σύζυγό της, μπροστά στα δύο τους παιδιά.

Το ζευγάρι διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Αττικό νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατο της γυναίκας.

«Δεν περιμέναμε κανέναν εκείνη την ώρα. Εμείς κοιμόμασταν», φέρεται να είπε η 17χρονη στους αστυνομικούς. Όπως περιέγραψε η ίδια, όταν οι δύο δράστες που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους εισέβαλαν στο διαμέρισμα, κρύφτηκε στην κρεβατοκάμαρά της και τηλεφώνησε στην Αστυνομία.

Οι δύο δράστες μπήκαν στο δωμάτιο που κοιμόνταν οι γονείς της και τους πυροβόλησαν με μία σφαίρα στο κεφάλι.

Ο αδελφός της, όταν άκουσε τους πυροβολισμούς, προσπάθησε να αντιδράσει και οι δράστες τον τραυμάτισαν σοβαρά με αιχμηρό αντικείμενο στο πρόσωπο.

Οι συγγενείς των θυμάτων είναι φοβισμένοι και σοκαρισμένοι. Ανιψιά του 53χρονου άνδρα που μίλησε στο protothema.gr δήλωσε σοκαρισμένη από ό,τι συνέβη. Η ίδια επαναλαμβάνει ότι δεν μπορεί να φανταστεί ποιοι θα μπορούσαν να βάλουν στο στόχαστρό τους την οικογένεια του θείου της -άλλωστε ήταν έναν βιοπαλαιστής που προσπαθούσε να εξασφαλίσει τα αναγκαία στην οικογένειά του. 

Την ίδια ώρα πυκνώνει το μυστήριο γύρω από την ταυτότητα και τα κίνητρα των δραστών. Από τα στοιχεία που έχει έως τώρα συγκεντρώσει η Αστυνομία, προσπαθεί να σχηματίσει τον βασικό καμβά των ερευνών και ταυτόχρονα να κάνει σενάρια που θα κατευθύνουν τους αξιωματικούς στην εξιχνίαση της υπόθεσης. 

Μέχρι στιγμής, από τις μαρτυρίες των δύο παιδιών της οικογένειας έχει προκύψει ότι οι δράστες μιλούσαν αλβανικά και ζήτησαν χρήματα. Από την έρευνα της Αστυνομίας, προκύπτει ότι η οικογένεια είχε κάποιες οικονομίες. Υπήρχαν χρήματα κρυμμένα στην κουζίνα και μάλιστα 9.000 ευρώ τα οποία οι δράστες δεν τα άγγιξαν, δεν τα πήραν μαζί τους και αυτό είναι που μπερδεύει τους αστυνομικούς. 

Η εκδοχή της ληστείας παραμένει το υπ΄αριθμόν ένα σενάριο για τα κίνητρα των δραστών, που τελικά έφυγαν έχοντας πυροβολήσει τους γονείς και χτυπήσει άσχημα τον 28χρονο γιο της οικογένειας, παίρνοντας μόνο το πορτοφόλι του πατέρα. Ωστόσο, προβληματίζει το γεγονός ότι οι αστυνομικοί δεν έχουν εντοπίσει ίχνη παραβίασης στο διαμέρισμα. Ο νεαρός, μάλιστα, αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, αλλά παρόλ΄αυτά προσπάθησε να υπερασπισθεί τους γονείς του. Οι δράστες δεν πείραξαν τη 17χρονη κόρη της οικογένειας, η οποία έγινε μάρτυρας τόσο της δολοφονίας των γονιών της, όσο και της σωματικής κακοποίησης του αδελφού της, που οι κακοποιοί τραυμάτισαν σοβαρά με αιχμηρό αντικείμενο στο πρόσωπο -στη γνάθο συγκεκριμένα. Ταυτόχρονα, έζησε την αγωνία και την απειλή από τους δράστες που επαναλάμβαναν «τα λεφτά, τα λεφτά».

Η εκδοχή οι δράστες να ήταν γνωστοί της οικογένειας και πίσω από τη δολοφονική επιδρομή να βρίσκεται μια πράξη αντεκδίκησης δεν συγκεντρώνει, τουλάχιστον έως τώρα, ισχυρές πιθανότητες. Η τετραμελής οικογένεια ζούσε στη συγκεκριμένη γειτονιά, στο Περιστέρι, τα τελευταία τρία χρόνια, περίπου. Ο πατέρας έκανε μεροκάματα κυρίως στην οικοδομή, η μητέρα ασχολούταν με τα οικιακά και τη φροντίδα του γιου της που αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα, ενώ η κόρη πήγαινε στο Λύκειο. Η οικογένεια δεν είχε πολλά - πολλά με τη γειτονιά και οι γείτονες γενικώς μιλούν για ήσυχους ανθρώπους που δεν ανοίγονταν πολύ και που δεν έδιναν δικαιώματα.

Ωστόσο, το στοιχείο το οποίο προκαλεί το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των αστυνομικών είναι η μαρτυρία της 17χρονης κόρης των θυμάτων, σύμφωνα με την οποία οι δολοφόνοι επαναλάμβαναν «τα λεφτά, τα λεφτά», μιλώντας αλβανικά. Εξετάζουν, λοιπόν την εκδοχή, οι δράστες να γνώριζαν ότι η οικογένεια είχε τις οικονομίες της στο σπίτι και έτσι σε έναν πρώτο γύρο ερευνών αναμένεται να εξετασθούν πρόσωπα από το κοινωνικό περιβάλλον της οικογένειας και από το επαγγελματικό του πατέρα. Άλλωστε, η επιλογή του συγκεκριμένου στόχου προκαλεί από μόνη της ερωτηματικά: Ενοπλη εισβολή σε ένα σπίτι στο Περιστέρι όπου ζει μια οικογένεια αλβανικής καταγωγής δεν είναι κάτι συνηθισμένο, παρά μόνο αν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες και στόχοι από την πλευρά των δραστών. Επιπλέον, οι δράστες πυροβόλησαν και σκότωσαν χωρίς δισταγμό πράγμα που κάνει τους αστυνομικούς να αναρωτιούνται αν το έκαναν από το φόβο να τους αναγνωρίσει κάποιο από τα θύματα -ο πατέρας ή η μητέρα. Πάντως, με βάση τα όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, δεν έχουν εντοπισθεί ίχνη παραβίασης στο διαμέρισμα της οικογένειας και αυτό το στοιχείο ενισχύει τον προβληματισμό των διωκτικών αρχών.

Κλινικά νεκρός είναι ο 53χρονος πατέρας της οικογένειας, που εργαζόταν ως οικοδόμος
Δείτε πώς περιέγραψαν δυο γείτονες όσα συνέβησαν στο διαμέρισμα της οδού Ολύμπου πριν το φονικό

«Άκουσα το παιδί να φωνάζει και μετά άκουσα δυο πυροβολισμούς», λέει στο protothema.gr γειτόνισσα της οικογένειας. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες δεν υπάρχουν ίχνη διάρρηξης στο σπίτι, ενώ, όπως λένε η κεντρική πόρτα της πολυκατοικίας ήταν πάντα ανοιχτή. 

Γειτόνισσα στο Περιστέρι : «Ακουσα τις φωνές του παιδιού και μετά δύο πυροβολισμούς»


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης